Oko za oko

Oko za oko https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485629/bmid_oko-za-oko-2WN-485629.jpg 4 80 27

Inspektorka Kate Youngová bere léky a vyrovnává se s traumatem. Je sice nejlepším detektivem u policie, ale poté, co její špatný úsudek málem zapříčiní veřejnou katastrofu, její šéfové usoudí, že jediné, co potřebuje, je dovolená. Když ji však vedení povolá zpět kvůli novému případu, Kate se vrací tvrdší a ostražitější. Nemilosrdně se pouští do pátrání po sériovém vrahovi, který své oběti mučí a zanechává stopy, jejichž prostřednictvím se vysmívá policii. Povzbuzována svým mužem reportérem začíná Kate tušit, že vrah je možná blíž, než si vůbec dokázala představit. A při odhalování pravdy rozplétá síť tajemství a lží, přičemž co skrývat mají i její nejbližší.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

An Eye for an Eye , 2021


více info...

Přidat komentář

čef
06.09.2023 4 z 5

Komisařka má psychické problémy z akce střelce ve vlaku a neochotou některých kolegů jí pomoci. Nicméně pátrá, aby odhalila vraha podnikatele se složitými vazbami na rodinu a přátele. A nejenom jeho. Autorka si dala práci, aby patřičně zahalila motiv této a řady dalších vražd a tak to tady nebudu dopředu troubit také. Odhalte si sami. Není to špatné čtení.

twiggynka
17.03.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře, Kate je sympatická vyšetřovatelka a i přes její démony mě baví její styl myšlení i přístupu. Konec knihy naznačuje zajímavé pokračování, tak jsem zvědavá jestli se spisovatelka propracuje k pěti hvězdičkám.


Marti-buri
06.02.2023 odpad!

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Kniha mě nebavila ani poté, co jsem přečetla téměř 100 stran. Přeskákala jsem na konec a vlastně jsem o nic nepřišla.

Venny345
19.01.2023 3 z 5

Knihu jsem si rozložila do delšího časového horizontu. A to ne zcela úmyslně, v polovině mě kniha přestala bavit. Nicméně jsem ji dočetla při dlouhé cestě vlakem. A můj závěr?
Také tam vidíte tu kopii konceptu Roberta Bryndzy a jeho Eriky Foster?
Průměrná detektivka, která vám tedy splyne v těch mnoha, které taktéž kopírují stále stejný koncept.

Dumicek
19.12.2022 4 z 5

Já musim napsat kladné hodnocení. Kniha se mi cetla velmi dobře. Inspektorka Kate Youngova mi byla sympaticka..jak je to s jejim manzelem mi bylo hned jasne..jedine co mi snad kazilo prijemnost cteni je celmi caste nahlizeni na trauma ktere prozila..toho bylo az dost..jinak zapletka super,odplata kruta..celkove zajimave cteni a myslim,ze pokracovani by mohlo byt take fajn..

alzbeta4340
25.11.2022 4 z 5

Nejspíš hodně záleží na tom, jak brzy si čtenář uvědomí, že mírně zmatený styl děje plný nejasností je úmysl, který ho má zmást. Jakmile jsem začala "hrát" s autorkou, začalo mě taky tohle vyšetřování vražd podezřelých pánů hodně bavit. Jedná se o dosti drastickou odplatu - a je otázka, zda mít pro vraha pochopení. Já ho příliš nenašla.
Příběh je víceméně uzavřený, i když je jasné, že série může pokračovat dál.

Terka18
20.11.2022 1 z 5

Tak tohle opravdu nešlo. Nudila jsem se, při čtení jsem myslela úplně na jiné věci. Zdlouhavé popisy. Pomalý děj. Tento příběh mi tedy nesedl vůbec.

Duchoslp
06.11.2022 4 z 5

Kate Youngová je klasická inspektorka této doby. Má spoustu vlastních problémů a strašáků, ale i přesto se odhodlaně pouští do vyšetřování. Čeká nás několik zajímavých dějových zvratů. Knížka se opravdu dobře čte a jsem zvědavá, kam se příběh bude dál vyvíjet

michaela5515
30.10.2022 2 z 5

Miluju detektivky. Ale Kate Youngová asi nebude můj šálek čaje. Hrozně jsem se musela přemlouvat, abych knihu vůbec dočetla. Přitom zápletka i vysvětlení bylo super. Do dalších příběhů se asi nepustím, ale nebylo to špatné a věřím, že svoje čtenáře si to najde.

ivoiro
30.10.2022 4 z 5

Je zde nová série a mně se líbí. Z konce knihy kouká zajímavé pokračování.

cleopatra11
10.10.2022 3 z 5

Na straně 150 me to přestalo bavit.
Přeskočila jsem dozadu na závěr a dočetla, kdo je vlastně vrah. A to jen ze zvědavosti.
Moc mě to bohužel nebavilo.

ctenarkaEva
05.10.2022 3 z 5

Na knihu jsem se těšila, ale bohužel mě moc neoslovila. Příběh mě nebavil, postupně mě ani moc nezajímalo, jak dopadne. Když jsem na pár dnů přestala číst, tak jsem si nemohla vzpomenout, o čem kniha vlastně byla. Jiné série s inspektory nebo inspektorkami se mi líbí víc.

Evule *
03.10.2022 4 z 5

Zajímavé téma, začátek sice pomalejší, ale o to napínavější konec, i když jsem vraha tušila správně. Ve výsledku se mi kniha líbila a další díl si určitě přečtu.

berila
28.09.2022 5 z 5

Tak tahle detektivka mi opravdu sedla. Pachatele jsem uhodla, ale na čtivosti to vůbec neubralo. Výborně napsané a už se těším na další díl.

zdendula31
14.09.2022 5 z 5

Jsem ráda,že máme novou super sérii.

moudivlacek
14.08.2022 4 z 5

Zlomená inspektorka Kate přesvědčená o svém selhání v práci je nečekaně přizvána k případu vraždy, jedná se o choulostivý případ, oběť byla dobrý přítel jejího nadřízeného Dicksona. Jedná se tu o neobvyklý způsob vraždy, navíc svědci mlží a lžou. Kate neustále pod vlivem prášků a s nedůvěrou kolegů a nadřízených dál pátrá. Má těžké podezření, ale to si musí nechat pro sebe, dokud nenajde důkazy. O všem mluví se svým manželem novinářem Chrisem, jenže....Konečný motiv vraha nebudu komentovat, jen že opět si člověk v hlavě přebírá, kdo je a není skutečnou obětí. Vraha jsem uhodla a tipla i motiv. Nicméně jsem si užila, spolu s Kate zjistila pravdu, ale jsou věci, které ještě nejsou uzavřené....Třeba to bude v dalším dílu.

Sammy.Boy
01.08.2022 5 z 5

Je pravda, že první polovina knihy se nese v pomalejším tempu a ani námět není nikterak ojedinělý, nic to ovšem nemění na tom, že autorka zvolila poutavý styl vyprávění, senzační zvrat v dějové lince týkající se hlavní hrdinky, který jsem mimochodem spolkl i s navijákem a velmi dobře promyšlený motiv vraha. Přesto, že se jedná o kriminální fikci, věřím tomu, že podobná zvěrstva se odehrávají i v reálném světě! A pak už záleží jen na každém z nás, jak se postavíme k zásadě OKO ZA OKO. . .

zuzana2599
30.07.2022 3 z 5

Mně se až tak OKO ZA OKO nelíbilo. Ještě uvážím, zda budu pokračovat dalšími díly. Dle mého názoru jsou na knižním trhu o hodně lepší detektivní série. Styl psaní paní autorky se mi zdál dost náročný, čtení pro mne tentokrát nebylo radostí, dost jsem se musela příběhem prokousávat a docela jsem se potěšila, že jsem dočetla ! Oceňuji jistou originalitu příběhu a opravdu nečekané rozuzlení ! Tentokrát jen 3* !!!

alnahu
28.07.2022 5 z 5

Prima počtení tentokrát s novou sérií v které se seznámime se symatickou inspektorkou Kate Youngovou .Knihu doporučuji a těším se i na další díl s Kate.

ArwenAragorn
17.07.2022 4 z 5

80%

...Zůstal tam bez hnutí stát, nedokázal pochopit, co se děje. Zčistajasna pocítil ostré bodnutí. Zpočátku si myslel, že ho píchla vosa nebo včela, a plácl se rukou po krku, aby toho tvorečka rozmašíroval, jenže narazil na nějakou překážku - tenkou, kovovou, která okamžitě ucukla. Teprve tehdy mu došla závažnost situace. Nebyl v místnosti sám.
________________________________________________________________________________________

Bezvadný thriller. Udržuje si po celou dobu skvělé tempo, je napínavý, má hodně zvratů a neočekávaný motiv vražd. Hodně zajímavé je vysvětlení příčiny masakru ve vlaku. Inspektorka Kate mi zpočátku vadila, jak do sebe pořád cpala prášky, pak jsem jí přišla na chuť.
Určitě knížku doporučím a přečtu si další díl, až vyjde. Jde určitě o výborný začátek nové série.

Autorovy další knížky

Carol Wyer
anglická
2019  84%Tajemství živých
2022  75%Oko za oko

Kniha Oko za oko je v

Právě čtených1x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce131x
Chystám se číst120x
Chci si koupit25x
dalších seznamech4x