Vražedná míle

Vražedná míle https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198474/bmid_vrazedna-mile-198474.jpg 3 43 12

Inspector Rob Brennan série

< 2. díl

V polích poblíž Edinburghu se najdetělo mladé dívky. Vše nasvědčuje tomu, že vražda má sexuální motiv, a její bestiální provedení nápadně připomíná podobný čin, k němuž došlo před několika lety. Tehdy tisk pachatele překřtil na Edinburského rozparovače. Snaží se ho někdo jen napodobit, nebo Rozparovač skutečně znovu udeřil? Na rozkaz nadřízeného a proti Brennanově vůli se do týmu vyšetřovatelů přidává inspektor, který tehdy nedokázal vraha vypátrat. Zdá se, že hraje nějakou vlastní hru a snaží se Brennana vystřídat na postu vyšetřujícího důstojníka. Podaří se Brennanovi odhalit pachatele a zároveň odolat intrikám ve vlastních řadách? Ti, kdo si poněkud svérázného detektivního inspektora oblíbili v předchozím románu, nebudou zklamáni ani tímto dílem. Tonymu Blackovi se opět podařilo vystihnout temnou, odvrácenou stranu skotského hlavního města a charakter postav, které se v tomto prostředí pohybují.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Murder Mile , 2012


více info...

Přidat komentář

cantona
06.03.2020 4 z 5

Tato detektivka byla fajn, ale žádná pecka to tedy nebyla. Dobře se četla, ale samotný příběh byl takový průměrný. Konec v podstatě uspěchaný. Ale i tak dávám čtyři hvězdičky.

moudivlacek
09.05.2019 4 z 5

Mně se příběh každopádně moc líbil, i s tou rozebíranou psychikou hlavního vyšetřovatele Roba. Je to přece normální, když člověk, který má už dost vražd za sebou, rozpadá se mu soukromý život, tak přemýšlí o své budoucnosti. Navíc do toho řeší další obludnou vraždu, a jako by to nestačilo, musí si dávat ještě pozor na kolegu, který by ho nejraději vyšachoval z případu a přebral jej. A to také není vše, ještě je tu Robův nadřízený, který je spíš "kancelářská krysa" a nutí Roba počítat každou minci, to je přece jedno, že by díky tomu utekl vrah.
A dále zaučuje Stevea, který se zamiloval, a i to není zcela bez problémů.
Co dodat? Na to, co vlastně Rob vše daří, je to dobrá detektivka.


Merlinit
29.04.2018 3 z 5

Příběh přijatelný, vše ostatní na pytel. Úvahy hlavního hrdiny = hromada ubohých banálních blábolů snažící se vypadat fatalisticky a fakt tedy nechápu, proč většina podprůměrných autorů stylizuje svého úhlavního detektiva do pozice "Posledního skauta".

renefer
26.05.2017 3 z 5

Detektivka byla celkem dobrá, včetně překvapivého rozuzlení. Co mi nesedělo, byly úvahy o životě inspektora Brennana, které si mohl autor odpustit, protože brzdily běh děje.

haluz
03.11.2016 odpad!

Bohužel jsem si koupila rovnou dva díly od tohoto autora. I když jsem myslela, že druhý ani nepřečtu, nakonec jsem se do toho pustila a překvapení se nekonalo - snad ještě horší než jednička!!! Dočetla jsem jenom proto, že jsem přeskakovala ty pasáže kde pan vyšetřovatel přemýšlí... víc od tohoto autora opravdu ne!

Aymira
30.08.2016 1 z 5

Existuje spousta, spousta lepších detektivek. Nebavil me děj, nebavilo me prostředí a nebavily me ani postavy. Kniha, kterou hned zapomenu.

knihomolka525
24.07.2016 odpad!

ukoptěné nic

kalache
13.02.2016 4 z 5

...nudné a nezajímavé...ale kdeže.Dobře napsaný detektivní příběh v kulisách Edinburghu.Doporučuji nečíst po Nesbovi...

patrik0816
07.10.2015 4 z 5

Nečíst před přečtěním!!!
Jedna z těch slušných "levných knih", které se dají v knihkupectví koupit. K této knize jsem se dostal v podstatě náhodou, nebo lépe řečeno tak, že mi zbylo na poukázce pár drobných a tak jsem zavítal do sekce levných knih. A tak jsem neměl od této knihy vůbec žádná velká očekávání. Ale kniha mě příjemně překvapila svým naturalistickým a velmi syrovým pojetím. Hlavní hrdina - světem znuděný muž ve středním věku, s rezpadajícím se osobním životem, byl možná trochu omotán klišém - snad každý vyštřovatel v moderních detektivkách má depky a rozvádí se -, ale i tak se mi docela zalíbila.

Kdyby měl autor Tony Black koule a předvedl nějaký překvapivý závěr, celá kniha by najednou dostala úplně jiný rozměr, takhle můžu říct jen to, že Black dobře zvládá své řemeslo.

Marian27
07.10.2015 2 z 5

Najnudnejšia detektívka akú som kedy čítal. Žiadna atmosféra a napätie, dočítal som s veľkým premáhaním. Keby si autor odpustil tie zbytočné úvahy o tom ako sa celý svet rozpadá na kusy a ľudská rasa je taká a taká a aj opisy toho čo postava urobí kým niečo povie a dal tam viac akcie a vtipu, mohlo z toho byť niečo viac ako len nudná detektívna fraška. Jedna hviezda za posledných 50 - 60 strán kedy bol dej asi najlepší z celej knihy, aj keď som sa nedozvedel prečo vrah tak hyzdil svoje obete. Druhú dávam za praktický tvar knihy lebo sa mi fajn nosila v ruksaku, krátke kapitoly (inak by som to fakt nedočítal) a celkom peknú obálku. :)

anoti
25.03.2015 2 z 5

Absolutně nezaujme.Nemá to spád, postrádá napětí.Je to plné klišé, nudí a nekonečně se to táhne.

jefff
27.11.2013 4 z 5

Tony Black má dar zaujmout a píše chytlavě. Pro to ho kdo četl předchozí Pravda krvácí bude Vražedná míle skvělá detektivka se spádem a dobrou zápletkou. Pro znalce prvního dílu bude dvojka trochu zklamáním v tom ohledu, že to je koncepcí úplně stejné jako jednička a to v každém ohledu. I tak se jedná o nadprůměrnou detektivku.

Autorovy další knížky

Tony Black
australská, 1972
2012  68%Pravda krvácí
2013  62%Vražedná míle

Kniha Vražedná míle je v

Přečtených52x
Doporučených2x
Knihotéce94x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x