Jako zvěř

Jako zvěř https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209400/mid_jako-zver-bXj-209400.jpg 4 68 21

Nyströmová & Forssová série

< 2. díl >

Mrtvé tělo na břehu a tajemné znamení v katedrále – o letním slunovratu jsou všechny dosavadní jistoty rázem zpochybněny. Během jednoho červnového rána je nalezena mrtvola učitele. Tělo má probodané šípy. Zdá se, že zemřel hrůznou mučednickou smrtí. Jenže umírají další lidé. Komisařku Nyströmovou i její kolegyni Forssovou stále více sžírá přesvědčení, že o náboženskou rituální vraždu nepůjde. A tak jsou tyto dvě rozdílné vyšetřovatelky hnány až na samou hranici svých možností.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Rotwild , 2013


více info...

Přidat komentář

iveta3689
14.02.2024 3 z 5

Není to vyloženě špatná kniha, ale snesla by proškrtání. Je tu zbytečně moc postav a odboček, hlavní příběh je proto trochu rozplizlý.

lapagerie
22.04.2022 2 z 5

Tak nevím. Je to moje třetí kniha ze série. Začala jsem Sněhurčinou rakví, která se mi líbila. Pak teprve jsem zjistila, že jde o sérii a vrátila se tedy na začátek. Motýlí dům mě tak nepohltil a Jako zvěř jsem dočetla jen tak tak. Začátek byl slibný, téma zajímavé, ale postupně jsem se začala nudit. A konec mi vlastně úplně utekl. Jako by to byl případ bez vyřešení. Nevím, možná už další díly číst nebudu, možná až za čas.


alzbeta4340
05.11.2020 4 z 5

Můj poslední nepřečtený díl z této detektivní série. Osobně mě bavil, nebylo vlastně od věci, že jsem z návazných dílů věděla, jak se osudy jednotlivých členů vyšetřovacího týmu budou vyvíjet. Samotný případ nebyl špatný, i když konec byl skutečně hodně komplikovaný.
Pro čtenáře, kterému se tato kniha dostala do ruky náhodně, dodávám, že následující pokračování mají kvalitou stoupající tendenci a stojí za přečtení.

ennlady
03.07.2020 3 z 5

Od této dvojice jsem četla Sněhurčinu rakev a ta mě teda pěkně dostala. Hned jsem pátrala po dalších knížkách od nich a přečetla Jako zvěř, třebaže byla staršího data. A ta mě docela zklamala, toto téma mi úplně nesedělo, taky mi tam přišlo nějak moc postav a ne a nemohla jsem se úplně soustředit. Závěr fakt nebyl podle mého gusta. Ale líbí se mi styl psaní, za nějž přidávám jednu hvězdu.

Medulka.013
01.07.2020 4 z 5

Po přečtení této knihy mám více otázek, než v průběhu jejího čtení..

Nunynka
25.04.2020 3 z 5

Na mě bylo v knize moc postav a hodně jsem se ztracela a konec jsem tak nějak nepochopila. Asi jsem se na knihu málo soustředila a je to můj problém,ale bylo to všechno strašně moc zamotané.

martin3554
21.01.2020 4 z 5

Možná ještě lepší než první díl.

Zlatinka.Emilly
21.06.2019 2 z 5

Nevím, co si mám o této knize myslet. Začátek byl takový zvláštní, pak se to trochu rozjelo a když už bych potvrdila, že ano, že je to nakonec pěkný příběh, tak se to všechno semlelo dohromady a už sama nevím kdo je kdo. Moc brutální vraždy, a to je měl/a páchat opravdu ten, koho myslím? A to jako jak??? Za pomoci potenciálního pomatence? Takže za mě ne. Ve čtečce se mi skrývá Motýlí dům, další dílo od těchto dvou spisovatelů, takže ještě jednu šanci jim dám!!

soukroma
17.05.2019 3 z 5

Přečetla jsem jako poslední z pěti dosud vydaných knih série a nadšená nejsem. Moc mě neoslovily ani kruté mučednické zločiny, ani jejich motiv, ani celkové rozuzlení. Vytáhly se na světlo zasuté neblahé události z minulosti, dokonce z relativní blízkosti od našich hranic, které možná ještě doteď reálně někde mohou číhat, aniž to tušíme. 65%
Ze série ale rozhodně doporučuji díly 3 a 4: Ledové hlubiny a V bouřlivé noci. A pozdější Sněhurčina rakev se mi rovněž hodně líbila. Každá kniha je opravdu jiná.

katerina5544
01.11.2018 5 z 5

Vyborna detektivka. Cela serie je super.

Schamila
07.06.2018 4 z 5

Zapeklitý příběh, který má v sobě dravost, cestování po Švédsku s kouzelnými názvy měst a zvláštní kus politické scény mezi NDR - NSR a Švédskem - zajímavé. Za mě jiné, ale dobré - doporučuji...

Eicherik
13.05.2018 5 z 5

Vynikající krimithriller. Příběh má podobné schéma jako první díl a minulost opět tvoří jeho důležitou složku. Druhý díl je ještě lepší než ten první.

knihomolka525
06.03.2018 3 z 5

další z knih u kterých když jsou dva autoři vznikl chaos.Ke konci jsem už četla na přeskáčku protože mě přestávala bavit

Danago
16.01.2018 3 z 5

Příběh začíná nalezením mrtvoly učitele , jehož tělo je probodané šípy. Vypadá to , že zemřel hrůznou mučednickou smrtí. V krátké době umírají další lidé, opět způsobem mučedníků. Jde o náboženské rituální vraždy ?
Zpočátku jsem byla nadšená, ale ke konci mě knížka už moc nebavila.
Je to druhý díl série , i když jde o jiný případ vyšetřování probíhá velice podobně jako v prvním díle. Tentokrát mě motiv vraha ani politické aktivity obětí moc nezaujaly. Toto téma není můj šálek kávy. Navíc tato knížka, oproti minulému dílu, má otevřený konec což mě taky nenadchlo.

SilvieSisinka
11.01.2018 5 z 5

Ma druha kniha od spisovatelske dvojice.Bavila me velice.Zacinam jim prichazet na chut.Vytvori spletity a vytecne propracovany pribeh.

Reader-Hel
19.07.2017 3 z 5

Bohužel, tahle kniha ukončila můj zájem co se týče detektivek.

Ze začátku jsem knihu hltala, nemohla ji odložit. Bohužel ke konci jsem jaksi měla chuť knihu přestat číst.

Bohužel dávám nízké hodnocení, protože kniha mě v polovině příběhu opustila, nechala mě uprostřed toho příběhu bez veškeré náklonnosti.

KočkomilkaJana
10.01.2017 5 z 5

Při čtení knihy se nedokážete zbavit dojmu, že vám něco nehraje. Jaksi nemůžete uhádnout vraha, protože vyšetřovatelé jsou jaksi úplně mimo a to vás štve - nemáte kvalitní materiál pro vlastní úvahy a pátrání. Celkově jde o detektivku, která je spíše oddechová. A opět jde o příběh, u kterého máte co dělat, abyste na konci čtení knihu neprohodili oknem. Možná je to jen můj dojem, možná jsem zhýčkaná Christie - konec prostě být musí a nic otevřeného bez náznaku není dokončené (možná proto nemám ráda Nesba)... Ale přečtu si jistě další díl, abych mohla posoudit pořádně :)

Dumicek
27.10.2015 2 z 5

Pro mě to bylo naprosto nezáživné čtení...kniha neměla to, co od ní čekám..to napětí, gradaci děje, skvělý příběh...ani u popisu brutálních vražd jsem se neklepala hrůzou, jako u jiných knih a to proto, že mě ta kniha neoslovila vůbec v ničem, ale když už jsem začala číst, tak jsem jí dočetla a ten konec, tak ten jsem četla vážně se sebezapřením. Pro mě prostě nuda.

Vladísek
23.10.2014

Knížka se mi nelíbila. Na můj vkus přeplácaná postavami, děj mě ničím neohromil. Dočetla jsem opravdu se sebezapřením a také proto, že nemám ve zvyku knihy nedočítat.

RADOST
16.10.2014 4 z 5

Čtivé, napínavé. Dle mého názoru základní téma cíleně a nadměrně využito pro získání čtenářského ohlasu. Vše na mě působilo tak trochu přes čáru, přes hranice pravděpodobnosti.