Indiánův nugget

Indiánův nugget https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144303/bmid_indianuv-nugget-65cc05d33c7e7.jpg 4 4 2

Příběh o statečnosti mladého chlapce, je výstižným názvem velkých dobrodružství, která prožil odvážný a bystrý Daw Parker. Neproniknutelné lesy a dravé řeky, vraždy se neštítící zločinci a kanadská jízdní policie, divoká zvěř, starý indiánský náčelník a zlatá bonanza. To vše jej čekalo na jeho cestě...

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

The Indian nugget , 1931


více info...

Přidat komentář

minirock
17.08.2023 4 z 5

V knize je všechno o čem jsem jako malý kluk snil a toužil jednou poznat. Divoká kanadská příroda, mladý hoch s odvážným strýcem-zálesákem, dva padouši kteří se nezdráhají kvůli zlatu i vraždit, indiáni střežící svůj ohromný zlatý poklad. Prostě napínavá dobrodružná kniha u které jsem opět litoval že jsem se k ní nedostal před takovými padesáti lety. Ale nevadí, i tak jsem si ji užil.

Turlogh
01.08.2020 4 z 5

Znamenitě napsaná kniha z Kanadské divočiny. Hlavní hrdina, mladík Daw Parker, zažívá nebezpečné dobrodružství uprostřed lesů a divokých řek. Tento mladý skaut a zálesák si však dokáže poradit a nezastaví ho ani nebezpeční zločinci, nad kterými nakonec vykoná ortel Manitou a starý indiánský náčelník kmene Odžibvejů. Opravdu výborný dobrodružný román pro mládež, mohu jen doporučit! a je mi líto, že jsem ho nečetl již před čtyřiceti lety, to by pak bylo jasných pět hvězd! howgh.


Štítky knihy

Zdeněk Burian, 1905-1981

Autorovy knížky

Julius King
kanadská
1939  75%Indiánův nugget

Kniha Indiánův nugget je v

Přečtených7x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x