Idefix a smečka nepoddajných: Žádné slitování s Římany!

Idefix a smečka nepoddajných: Žádné slitování s Římany! https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503517/bmid_idefix-a-smecka-nepoddajnych-TMp-503517.jpg 4 17 9

,,Idefix a další galská zvířata bojují proti Římanům". Je rok 52 před Kristem. Celá Lutécie je okupovaná Římany... opravdu celá? Kdepak! Malá skupina nepoddajných zvířátek vedená Idefixem stále odolává římských uchvatitelům. Život generála Labiena a smečky jeho římských psů, kteří se spolu s ním snaží romanizovat (rozuměj: ovládnout) Lutécii, není vůbec snadný.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Idéfix et les Irréductibles: Pas de quartier pour le latin! , 2021


více info...

Přidat komentář

Kuža007
16.02.2024 4 z 5

Tak a už máme vedle Asterixových dobrodružství i ty Idefixovy. Je to docela zajímavý spin-off od relativně mladých francouzských autorů. Je to docela vtipné, hravé a zábavné. Oddechové čtení a návrat do nostalgických let mládí. Ale trochu se mi hodnotí těžko, jelikož kvalita těch jednotlivých povídek se různí. Zatímco první komiksová povídka je těžký průměr a druhá lehký nadprůměr, tak ta třetí jménem Labiene, mě nedostaneš! je dle mě nejvtipnější a nejvíce povedená na pět hvězd, takže z průměru nakonec dávám čtyři hvězdy.

Corso
10.05.2023

Jeziskunakrizku... Idefix ma svoj vlastny spin-off? Tak ja som sa uz dozil vsetkeho. Po asi 40 zositoch Asterixa sa to aj dalo ocakavat. Stale z toho dycha Goscinnyho duch. Mile.


Bája89
05.05.2023 3 z 5

Takové hravé čajové čtení, které nás vrátí do dětství.

mia.com
08.04.2023 3 z 5

Nevim, nevim... Miluju svet Asterixe, ale tohle neni onco. Urcite to miri spise na deti, protoze zapletky jsou velmi jednoduche. Zklamala me velikost vydani, protoze obrazky a hlavne texty jsou pidi a tezko se ctou. A taky zde mohly byt zakomponovane zname lidske postavicky, ty mi chybely a dodaly by tomu smrnc. Takze za me takovy jednoduchy prumer. Fanousek urcite precte.

mot33
01.01.2023 5 z 5

Tak koněčně vím jak žije Idefix.

Zmiu
23.11.2022 3 z 5

Taková blbůstka založená hlavně na tom, že někdo někoho honí nebo někdo spadne. Potěšily mě postavy z hlavní série v pozadí. A ten zpěvák v posledním příběhu je přeci Zničehonix, u Jova!

GoodGames
18.11.2022 3 z 5

Som veľký fanúšik Asterixa, hlavne čo sa týka komiksov a tých starších animovaných seriálov. Sériu s Idefixom ako hlavným hrdinom považujem za dobrý nápad, len by to chcelo zaujímavejšie zápletky. Nenaplnený potenciál vidím aj v tom, že sa tu takmer vôbec nevyskytujú známi ľudský galskí hrdinovia. Predsa len ak by boli nejaké dobre vymyslené cameá Asterixa, Obelixa, Panoramixa či iných kultových hrdinov, určite by to potešilo. Asterix je séria, na ktorej sa zabávajú všetky generácie čitateľov, Idefix je však ideálny len pre tých najmladších. Pre deti to môže byť fajn, dospelých to veľmi nemá čím zaujať.

bazyk21
20.10.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

adevr
18.10.2022 4 z 5

No ... , docela dobrý. Sice spíše pro děti, ale všechny příběhy od tří scénáristů, jsou dost vtipné, ve stylu starých Asterixů, a oba malíři skvělý. Zvlášt ten druhý. Pobavil jsem se, ač jsem již odrostl školní lavici, pod kterou jsem hltal Sedmičky pionýrů, se zkráceným Asterixem , vycházejícím v formě jedné stránky týdně. A snad i proto si tento komiks založím do ,,Asterixí sbírky" a dětem raději koupím další výtisky.

Štítky knihy

psi komiksy pro děti historie zábavně Asterix humoristické příběhy

Autoři knihy

Matthieu Choquet
francouzská, 1980
Yves Coulon
francouzská
Jérôme Erbin
francouzská

Kniha Idefix a smečka nepoddajných: Žádné slitování s Římany! je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x