I v pekle potkáš anděly

Milan Kopecký

Etel bylo deset, když do jejího života vtrhla válka. Netušila, že se právě stala úhlavním nepřítelem člověka, který hlásal cosi o čistotě rasy. Netušila, že i ona by měla být zodpovědná za všechno špatné, co se ve světě dělo, a že by za to měla zaplatit cenu nejvyšší. Etel však přežila – přežila Osvětim, Dachau i čtrnáctidenní pochod smrti. Přežila, protože měla to, co bylo základem přežití: štěstí. A kromě toho potkala člověka, který rozhodl, že jejím osudem nebude smrt, ale život.... celý text

Komentáře knihy I v pekle potkáš anděly

kubajda1 2011
29.09.2025

Tento příběh desetileté dívky, která přežila válku v koncentračních táborech - Osvětim, Geislingen, Dachau i čtrnáctidenní pochod smrti je velmi silně emotivní příběh k zamyšlení.
Prožila všechny hrůzy války a to jen proto, že měla ŠTĚSTÍ.
Tato knížka, jak už jsem zmiňoval je velice emotivní. Představa těch hrůz co se děli v táborech a na pochodech smrti, muselo být pro takové dítě nepředstavitelné... Všudypřítomná smrt a strach ze smrti jsou flustrující. Kniha se nedá číst bez smutku nad ztracenými životy a při představě všech těch zločinů se nedá číst v kuse. Jsem znechucen nad nacistickou ideologií a hnusy co páchali na lidech, dětech a lidstvu vůbec...
Kniha se mi nelíbila, ale chtěl jsem ji přečíst protože mě zajímala a je dobře napsaná. Jsem překvapen, jak umí být lidé krutí.
Knihu mi doporučila mamka, která se o toto téma zajímá.
Jsem rád že jsem tuto knihu četl,ale osobně by jsem si vybral jiné téma.

Princezna22
04.05.2025

Silné, bolestivé a hluboce lidské svědectví o hrůzách nacistických táborů. Příběh Etel Senderovicové je plný utrpení, ale i neuvěřitelné vnitřní síly a naděje. Autor zvolil velmi citlivý a důstojný způsob vyprávění. Kniha, která zůstává v hlavě ještě dlouho po dočtení. Nedá se číst jedním dechem, ale stojí za to.

Martina2910
04.11.2024

Jakkoli se mi příčí komentovat cokoli, co zažili naši předkové, kteří "měli to štěstí, že přežili", tak tahle knížečka byla jedno z nejhorších, co jsem kdy četla... Ani by mě nenapadlo shazovat Etelino prožité utrpení, to v žádném případě, jen mi obzvlášť vadila forma psaní.

Jarmila97
21.10.2024

(SPOILER) ,,krásná kniha '' celkově toto téma vyhledávám a tahle kniha mi fakt padla.libilo se mi že má málo stran a přesto hodně informací.
další z věcí co mě potěšila že i v tak hnusně době existoval mezi Němci někdo hodný

Lena79
21.09.2024

Útlá knížečka vypovídající o hrůzách holocaustu. Jak už bylo popsání v jiných komentech, příběh psaný jednoduchou formou.

holiz
20.07.2024

Vzpomínky na šťastné dětství v Terešvě v kontrastu s hrůzami holocaustu popsanými bez příkras a stručnou formou. Snad autor věnuje svou další knihu poválečným osudům Etel a jejích sester.

Martule44
20.05.2024

Kratičké a stručné vyprávění o hrůzách spáchaných na lidech, kteří se dostali do koncentračních táborů. Etel patřila k těm, co měli štěstí a přežili, aby mohli zanechat smutné svědectví pro příští generace...

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi