I doktor je jen chlap

I doktor je jen chlap https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498146/bmid_i-doktor-je-jen-chlap-cuO-498146.jpg 4 15 5

Knížka povídek, mezi nimiž jsou příběhy veselé, vážné i dojemné. Zkrátka takové, které si rádi přečtete a zjistíte, že řada věcí v životě se neděje jen vám, ale i jiným lidem. A stejně rádi zjistíte, jak se s tím vypořádali oni.

Přidat komentář

Rose-Mary
19.12.2022 4 z 5

Jedna z mých oblíbených spisovatelek, její knihy mám moc ráda, doma v knihovně mám čtyři, všechny přečtené. "I doktor je jen chlap" je kniha povídek. Dle autorky, všechny jsou pravdivé, jak je napsal sám život. Líbily se mi, nejvíce z nich myslím ta první "Milenec". Pětačtyřicetiletá matka dospělé dcery se nemůže smířit s realitou, že její muž nemá už o ni jako o ženu zájem. Vymlouvá se na přemíru práce, kterou musí dokončit v zájmu rodiny. Přítel její dcery jí dohodí milence, mladého muže, svého kamaráda. Když pak její dcera Adéla se chce s ním rozejít, začíná její matku vydírat. Buď své dceři přikáže, aby svůj rozhod s ním zrušila, nebo jejímu muži prozradí její nevěru s Milanem.
Nakonec se manželka svému muži svěří se svým románkem a vysvětlí, proč to udělala, že ji trápil jeho nezájem o ni a absence intimního života. Muž je nejdříve rozhozen, ale když u jejich dveří zazvoní udavač, který mu chce o románku jeho ženy říct, vyrazí ho ze dveří a dceři její rozchod s ním schválí. Také manželku pochopí a ujistí ji, že to spolu zvládnou.
Povídka, která je i názvem knihy, "I doktor je jen chlap", ukazuje, jak odlišný názor mají muži v nejlepším věku, když sami si pořídí partnerku o generaci mladší, ale když toto udělá jejich vlastní dcera, šílí z toho. Martinovi, který si vybral za partnerku jednu z jejich sestřiček, o víc než dvacet roků mladší, dojde dech, když přijde jeho dcera oznámit mu, že čeká dítě se svým, o devět let starším partnerem. Bere ho jako muže o moc staršího a nebyl by se s tím smířil, kdyby mu i jeho partnerka neoznámila, že nejen že bude dědečkem, ale dokonce i otcem. Chvíli mu trvá, než realitu pochopí. Přiběh je laděn žertovným tónem.

L.Helena
05.05.2022 1 z 5

Hodně prostoduché čtení.


Miruš
17.06.2017 3 z 5

Takové velmi jednoduché...

smuma
01.11.2015 1 z 5

K oddechovému čtení patří šťastné konce, ale tohle bylo už moc. Konce byly předvidatelné a v některých povídkách bylo prvoplánovité poučování...

čohynka
19.03.2013 4 z 5

Zábavná knížka, veselé i smutné povídky, četla se lehce, jako oddechovka po těžkém dni ideální... Prostě knížka, kterou píše sám život...