Hříchy rodu Borgiů

Hříchy rodu Borgiů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195952/bmid_hrichy-rodu-borgiu-195952.jpg 4 43 9

Vášnivý příběh z počátku 16. století je zasazen do velkolepých kulis dvora ferrarských vévodů, který byl jedním z nejmocnějších v renesanční Itálii. Právě sem provdal papež Alexandr VI. z rodu Borgiů svou nemanželskou dceru Lucrezii, aby spojením s rodem Este upevnil svou politickou moc. Osudy krásné Lucrezie – oslavované i proklínané, pro jedny světice a pro jiné nejzvrhlejší hříšnice – sledujeme očima její dvorní dámy Violanty, pokřtěné Židovky, jejíž bohatá rodina přišla do Říma ze Španělska, původní vlasti Borgiů. Dívka, jež se těší Lucreziině přízni i přátelství jejího okolí, podlehne svodům oslnivého, ale krutého a bezohledného Cesara Borgii, bratra své paní, a láska ji zavleče do sítě borgiovských intrik, zrad a úkladů, jež podrobí její srdce těžké zkoušce a její duši obtíží strašnými tajemstvími, která si musí odnést do hrobu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Sins of the House of Borgia , 2011


více info...

Přidat komentář

SHi
26.08.2019 5 z 5

Vyobrazení krutosti a zvrácenosti Borgiů z pohledu vesměs sympatické Violanty. Ač jsem zpočátku měla potíže se do knihy začíst, později mě příběh opravdu pohltil a nemohla jsem se odtrhnout.
Kniha je pojatá jako román pro ženy zasazený do historických skutečností, takže kdo čeká drásavý příběh věnovaný rodu Borgiů, se spoustou intrik, politikaření a lstí, bude možná trošku zklamaný. Kdo má však zájem o čtivý román s důrazem na komplikovaný vztah Violanty, Cesara a Lucrezie, to vše na pozadí skvěle zapracovaných historických postav a událostí, bude více než spokojen. Hlavní zápletka byla poutavá a dojemná a výborně pojatý byl i prolog, k němuž se autorka na konci vrátila.
Za vyzdvižení určitě stojí vyobrazení Cesara, který je snad v každém provedení vždy nesmírně zajímavou postavou. Autorka ukázala jeho bezohlednost a ctižádost, stejně tak však jeho schopnost oslnit, být skvělým společníkem. V procítěných úryvcích dopisů na začátcích kapitol zase zvolna vyplývaly jeho úvahy o vlastní existenci a citech k sestře.

Aya81
25.02.2019 4 z 5

Kniha mne oproti očekávání zaujala. Historická data se spojují se smyšleným příběhem, příběh nemá hluchá místa i přes svůj značný rozsah. Reálie života v italských sídlech 16. století jsou zajímavá, zákulisní politické intriky taktéž.
Vadila mne ale trochu naivita až hloupost hlavní hrdinky, která ač přímo v centru intrikaření nedohlédla na špičku svého nosu.


krtica
28.10.2017

Tak tohle mě nenadchlo,dočetla jsem jen silou vůle.Moc zamotané,ztrácela jsem se v postavách.

jaryn
16.10.2017 odpad!

Tak tohle bylo zklamání!!! Naivně jsem se domníval, že to bude kniha o rodu Borgiů, o jejich eskapádách všeho druhu, o světě a myšlení zvrhlých papežů, o renesanční "Itálii"... avšak autorka si udělala radost a napsala si dívčí románek (jakkoli je tlustý, je to pořád jenom románek). Jsou tu dvě hlavní postavy (ona a on), které jsou tak žalostně ploché, až se musíte smát.

LadyAn
22.09.2016 5 z 5

super ale moc zamotane

jindrusa
23.01.2016 4 z 5

zas trochu jiný pohled na rodinu Borgiů, chvílemi možná zbytečně moc popisné, ale jinak se mi kniha líbila.

AylinLeto
08.02.2014 4 z 5

Zajímá mě historie rodu Borgiů a právě to mě vedlo ke koupi této knihy, která vypadala zprvu dost zajímavě, ale... Děj je dost náročný a trochu jsem ztrácela přehled nad postavami. Příběh je založený na skutečných historických faktech s přidanými smyšlenými zápletkami. Od okamžiku, kdy Violantě vstoupil do života božský a zároveň šíleně krutý Cesare jsem byla v neustálém napětí, jak to s nimi nakonec dopadne. Jestli budou spolu, nebo nebudou. Cesare ji nesmírně trápil a nechával jí strašně dlouho čekat a když už se něčeho dočkala, tak se toho mezi nimi moc nepřihodilo. Myslím si, že i tak je knížka zbytečně moc tlustá a na samém konci jsem měla rozporuplné pocity, jestli se mi vůbec líbila. Na základě historických faktů totiž lze předpokládat ne zrovna happy end...

monula101
13.04.2013

Knížka velmi náročná hned jsem se na začátku zamotala kdo je kdo.Takže nedočetla jsem jí.

LadyMichelle
27.08.2012 2 z 5

Tuto knížku jsem si zakoupila díky úspěšným zkouškám za které jsem se chtěla odměnit. Lákavý obal a krátký popis knihy mě velice zaujal a těšila jsem se, čím mě více uchvátí. Ale bohužel se tomu tak nestalo..mohu říci, že mě osud hlavní hrdinky začal zajímat až v druhé půli knihy, ale dohrabat se k té půlce byl nadlidský výkon..pokud by vyšlo pokračování asi bych po něm už nesáhla.

Štítky knihy

16. století Borgiové

Autorovy knížky

Sarah Bower
britská
2012  79%Hříchy rodu Borgiů

Kniha Hříchy rodu Borgiů je v

Právě čtených2x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce67x
Chystám se číst19x
Chci si koupit4x