Hřích a vina - Obludnost mysli

Hřích a vina - Obludnost mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104312/bmid_hrich-a-vina-obludnost-mysli-XRU-104312.jpg 4 5 2

Svoboda je to co nastane, když odpadne onen arogantní a pošetilý pocit, že žijeme naše životy vlastní vůlí. Hřích a vina, pýcha a arogance společně s nenávistí a zlou vůlí, žárlivostí a závistí zapalují oheň v břiše a dělají tím ze života peklo. Odstraňte tuto ohnivou kouli v útrobách a máte mudrce, který se aktivně podílí na každodenním životě, který přijímá svoji část bolesti a radosti s klidem a vyrovnaností.... celý text

Literatura světová
Vydáno: ,
Originální název:

Sin and Guilt , 2002


více info...

Přidat komentář

Elsinor024
23.03.2018 5 z 5

Mám radost, že se v téhle knize setkává celé široké spektrum. Ježíš, mistr Eckhart, Ramana Maharši, Dante, Bhagavadgíta. Nemají spolu problém:)

"Já jsem začátek, Já jsem život a Já jsem konec všech bytostí."

Líbí se mi, že RB nevyzdvihuje žádné náboženství, všechno je koncept a každý si najde ten, který je mu nejbližší.
Eckhart Tolle někdy přirovnává čověka k tanci a Já - Zdroj k tanečníkovi. R. Balsekar trochu méně poeticky bere lidskou bytost jako soustavu tělo-mysl, která je Zdrojem "naprogramovaná". V podstatě mluví stejným jazykem.
Čistá advaita. Moudrost v pár stránkách, skvost mezi knihami.

PAVEL z BRNA
10.10.2013 3 z 5

Tak toto je filosofická lahůdka advaitové moudrosti jednoho žáka slavného hinduistického světce Nisargadaty Maharadže. Ramesh Balsekar byl jeho překladatelem pří hovorech s žáky ze západu. Pro satvické duše je kniha průvodcem do říše osvícení a svobody, bez bludu konatelství.


Štítky knihy

monismus - filozofie jedné reality

Autorovy další knížky

Raméš S. Balsekar
indická, 1917 - 2009
2007  76%Hřích a vina - Obludnost mysli
2019  90%Usiluj o štěstí a získej osvícení