Hrbáčova mladosť

Hrbáčova mladosť https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248485/mid_hrbacova-mladost-jHT-248485.jpg 4 8 3

Hrbáč série

1. díl

Historické udalosti a dobrodružstvá románu sa odohrali skôr, ako dej v úspešne sfilmovanom Hrbáčovi. Čitateľ sa stretáva s postavami z doby kráľa Ľudovíta XIV. Pre svoje veľké hrdinské činy neváhajú riskovať život. Hlavný hrdina, mladý Henrich de Lagardére, nepozná svojich rodičov, no vyrastá v statočného mládenca. Ustavične ho prenasleduje myšlienka, kto boli jeho rodičia. Pri pátraní po svojom pôvode zachraňuje mladú Armellu. Po prekonaní mnohých nebezpečenstiev a nástrah jej nájde strateného otca. On však zostáva sám...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Fatrin
Originální název:

La jeunesse du Bossu , 1934


více info...

Přidat komentář

zipporah
26.12.2022 2 z 5

Trošku lepšie čítanie som čakala:) Je to oddychovka, nečakajte nejaké podrobnejšie popisy vtedajšej doby, nepovažovala by som ju ani za historickú knihu.

ladyfromskye
09.07.2013 4 z 5

Jsem moc ráda, že jsem na tuhle knížku náhodou narazila chvíli před tím, než jsem začala číst Hrbáče. Přestože se mi kniha moc líbila, mám k ní své výhrady, díky kterým jsem musela srazit hodnocení. Zaprvé, tolik tiskových chyb to je opravdu ostuda. Hodně mi to při čtení vadilo. Zadruhé, ke konci mi připadalo, že těch náhod a vzájemných propojení je už nějak moc a také, i když to, jako kolikrát jinde, nepůsobilo křečovitě, nestačila jsem mrkat, jak rychlý spád najednou kniha nabrala. Nicméně stále zůstává faktem, že jsem se krásně navnadila na Hrbáče a už se na něj moc a moc těším.


kapllu
16.09.2012 5 z 5

Skvěle vystavěný příběh se spoustou napětí, zajímavou zápletkou i zakončením. Příběh by klidně mohl být i podrobnější, aby si čtenář mohl déle vychutnávat Févalovo psaní :). Stojí za to si tuto knížku přečíst před Hrbáčem.