Hra pro Apollóna

Hra pro Apollóna https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532499/bmid_hra-pro-apollona-65d46e6307f24.jpg 4 31 11

Lukáš nemá snadný život. Otec ho přiměje dodržovat pravidla tím nejhorším způsobem a nutí ho vzdát se všeho, co má rád. Jenže s jeho bohémskou duší umělce a slabostí pro muže se v něm všechno bouří. Jen co vkročí na půdu univerzity, potkává Daniela. Dokonalého, krásného, ale nepřístupného studenta vyššího ročníku, který je v jeho očích ztělesněním Apollóna, řeckého boha světla a umění. Je rozhodnutý se s ním sblížit i přes strach a otřesný první dojem. Dokáží si k sobě najít cestu i přes veškeré strachy, které si oba nosí v sobě?... celý text

Přidat komentář

Cteme_s_Terkou
14.04.2024 4 z 5

Vítám vás u dnešní knihy s názvem Hra pro Apollóna, za jejíž poskytnutí děkuji Veronice Synkové, jež je autorkou, a potažmo také za domluvení této spolupráce nakladatelství Solis.
Veru, díky za projevenou důvěru a těším se na další spolupráci s tebou.

Tato kniha je opravdu taková kratičká jednohubka, kterou jsem přečetla za páteční odpoledne.
Tato kniha je prvotina, která za mne byla překvapivě fajn.¨
Verča si u mě přilepšila zakomponováním vážných témat do tak krátkého příběhu a v podstatě na něm postavila celou zápletku. Chování obou tedy dávalo smysl a příběh nebyl jenom o zamilování se.
Líbilo se mi, že se postavy nedali dohromady hned, i když Lukášovo zamilování na první pohled jsem mu tak úplně nevěřila, ale nebylo to až moc „přehrávané“, jak by řekl Dan. :D
Minulost obou postav byla sice smutná, ale dodávala příběhu něco navíc, co z něj udělalo něco jiného, než nudu, bez jakéhokoli problémku. Přesto mě mrzelo, že se v příběhu neobjevilo nic, u čeho bych si vyloženě řekla wow, co se týče zápletky mezi hlavními hrdiny. To mi v knize opravdu chybělo.
Autorka ale knihu skvěle začala a navodila atmosféru, která byla naprosto perfektní. Vlastně celý příběh dával smysl, chování, reakce a vše. Postupně také vidíme Danovy pocity, protože příběh je psaný částečně i formou deníkových zápisků z pohledu právě Daniela, takže postupně vidíme, že i v něm se něco začíná dít.
Cením také závěr, kde na to autorka hned nehupsla, ale nechala jim oběma tolik potřebný prostor, který příběh dělá mnohem uvěřitelnější.

Doporučila bych knihu?
Ano.
Komu?
Všem, kteří mají rádi LGBT, krátké knihy, lásku, divadlo, romantiku, trošku náročnější témata a tuzemské autory.

Více najdete na:
https://ctemesterkou.cz/2024/04/13/hra-pro-apollona-veronika-synkova/

Lka
08.04.2024 5 z 5

Tato kniha mě nejdřív upoutala obálkou a po přečtení pár vět jsem se už nemohla odtrhnout. Líbilo se mi, že na začátku každé kapitoly je fotka postavy o které se zrovna píše. Pro mě super, že jsem se v postavách neztrácela. Samotný příběh byl moc hezký.


1kiki16
30.03.2024 5 z 5

Kniha mě absolutně vtáhla do děje, oblíbila jsem si hlavní postavy a vše prožívala s nimi. Hlavní hrdinové jsou uvěřitelní a opravdoví a příběh plyne jako po másle. Jsou zde momenty, které jsou vtipné, milé, ale také křehké, smutné a bolestivé,. Přesto je toto dílo neuvěřitelně čtivé a uteklo to tak rychle, až mě mrzelo, že už je konec. Už teď vím, že se k ní určitě ještě vrátím. Mám už objednanou i tištěnou verzi, protože tuto knihu prostě musím mít ve své knihovně. Stala se jednou z mých oblíbených knih s LGBT tématikou.

ThePetinka
18.03.2024 4 z 5

Kniha měla příjemný spád a čtení jsem si opravdu užila. Příběh hlavních hrdinů postupně gradoval a poodkrývaly se jejich životní osudy spolu s tím, jak si k sobě kluci navzájem hledali cestu.
Líbilo se mi zahrnutí temnější témat, která z toho dělají něco víc, než jen další romantickou knihu v řadě, zároveň mě ale trochu zklamalo, jak ploše jsou líčené vedlejší postavy. Chyběla mi hloubka některých vztahů (např. matka-syn) a možná jsem čekala i nějaké větší vyústění těch "temnějších zápletek".
Jinak jsem spokojená, na první knihu je to určitě provedené.

TomTomis
18.03.2024 4 z 5

Nebylo to zase tak špatné. Příběh dvou mladých lidí. Romantika. Hledání. Užil jsem si to. Autorka načrtává i trochu temnější témata, což je jen a jen dobře. Pokud je to prvotina, povedla se.

terezaterka2000
09.03.2024 5 z 5

Opravdu velmi pěkný a silný příběh.
Tak trochu i z nenávisti k lásce.
Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí a mají svou ne úplně pěknou minulost.
Člověk se proto u knihy i docela zamyslí...
Příběh doporučuji všem romantickým duším a milovníkům MM romancím.
Klidně bych si přečetla i druhý díl, kdyby byl

Mon.CouCou
02.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Dámy a pánové,
dovolte mi dnes představit novinku, kterou jsem si upřímně zamilovala a za mě je zatím nejlepší ze světa lgbt, kterou jsem doposud četla. Křehká a citlivá bytost (spisovatelka) Veronika Synková, napsala emotivní příběh HRA PRO APOLLÓNA. Obálku i další obrázky (které budou i v tištěné verzi), namalovala fakt hustá ilustrátorka Barb Rýdl a k příběhu dokonale sedl.


Setkání těch dvou nemohlo být trapnější. Dlouho tak autorka interně knihu nazývala pozvracenka. Oba studují práva. Oba si nesou těžké trámy na duši. Přesto se Lukáš zamiloval téměř na první pohled. (Že to není možné? Pak mé manželství je toho důkazem.) V Danielovi viděl řeckého boha Apollóna, ztělesnění dokonalosti. Jenže v jeho blízkosti Lukáš prostě perlil a na zážitcích, kterým jsem se já řehtala jak kobyla po marihuaně, se vztah budovat nedal. Daniel si nesl taky hodně bolestnou minulost a poprat se s tím-páni-jako toto téma bylo fakt wibe!
Celý příběh se nese v prožitcích, strastiplné cestě sbližování i řešení problémů. Verunčin humor mě odzbrojil i v těch situacích, kdy bych raději utekla a věřte-přesně toto do knihy zapadá.
Jestli ti dva budou spolu, jak se zvládnou vyrovnat v budoucnosti i s minulostí, to už Vás nechám dočíst.

Verunko, moc děkuju za svěřenou důvěru. Piš, protože máš neskutečný dar. Žij si ve svém světě, domově, který miluješ a jestli některé šrámy z příběhu vychází i z Tebe, pak máš můj tuplovaný obdiv, do jakého příběhu jsi knihu poskládala. Přeju Ti spoustu času na spisovatelské pero a fajn bandu lidí, která Tě musí obklopovat už prostě navždycky

Jita160
28.02.2024 5 z 5

(SPOILER) LGBT... typ těchto knížek já prostě můžu. Příběh Lukáše a Daniela mě od prvních stránek bavil a moc dobře se četl.
Jejich vztah byl od začátku jednostranný. Lukáš se zamiloval takřka okamžitě i když jejich první setkání už trapnější být nemohlo a Daniel, který trpěl strachem díky zážitků z minulosti žil v nevědomosti.
I Lukáš,který řeší rodinné utrpení musel postupovat citlivě a pomalu aby svého vysněného Apollóna nevyděsil.
Celá tato klučičí romanťárna na mě působila mile ,vřele a dojemně.

KnihoSny
22.02.2024 5 z 5

Překvapení roka toto už asi nic nepřekonáLGBT tématiky jsme se chtěla pustit a skusit něco přečíst na tohle téma jsem si zvolila tuhle knihu a wow musím se přiznat že jsem ji četla už po druhé a určitě ne na naposledy. Sice mě že začátku Lukáš štval ale hned si začal získávat moje srdce a Daniel tam není o čem tam je láska na první čtení doufám že autorka ještě vymyslí pokračování a dá jim ještě šanci se projevit V knize najdeme krásné chvilky i zlé chvilky ale dohromady je to boží

PS Lukáše s Danielem vidím všude stačí zmínit jméno a nebo potkat blonďáka

Sysel
22.02.2024 5 z 5

Přiznám se, že jsem nikdy LGBT knihu nečetla a nikdy mě ani nenapadlo ji číst. Jenže osud tomu chtěl jinak a já jsem se k tomuto příběhu prostě připletla. A? SAKRA! Já chci další! Lukáš a Daniel, dva protiklady, kteří si k sobě hledají cestu i přes nespočet překážek, nevědomost a minulost, kterou oba mají za sebou. Já jim neskutečně fandila a prosím autorku, aby napsala další příběh, který mě takhle přesně chytne za srdce. Všem doporučuji. Jestli máte rádi milou romantiku, která v sobě nese i tíhu minulosti a budoucnost je v jejich rukách... nebo kartách? :D tak neváhejte a příběh Hra pro Apollóna si přečtěte. Já nelituju!

Zuzik87
21.02.2024 5 z 5

Na to, že tento typ knih moc nečtu, mě tahle velmi zaujala a zvládla jsem jí během dvou dnů. Děj je plynulý, svižný, konstantní s řadou napínavější ale i dojemných momentů. Nechybí ani humor a nějaká ta milostná scéna. Za mě je to velmi dobrá romance s hlubším podtextem. Takže určitě doporučuji i pro ty, co si běžně na tento žánr moc nepotrpí :-)