Hra jménem život

Hra jménem život https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81028/hra-jmenem-zivot-81028.jpg 4 18 3

Dobrodružný příběh s detektivní zápletkou z prostředí jezdeckých stájí o mladé nadějné jezdkyni a jejích přátelích - lidech i koních. Mladičká půvabná Zlatka je úspěšná jezdkyně a jde od vítězství k vítězství. Jejímu úspěchu však někdo nepřeje a snaží se slibnou dráhu talentované závodnice překazit a otrávit i její milostný vztah. Celý příběh je protkán speciální jezdeckou hantýrkou.... celý text

Přidat komentář

jana8352
31.07.2020 1 z 5

Knížka mi přišla dost amatérská, nicméně příběh i postavy dobrý, jen ten začátek mi přišel jako že už čtu druhý díl, jako by to mělo navazovat na nějaký příběh.

PajusenkaB
31.01.2016 3 z 5

Tato kniha si určitě pět hvězd nezaslouží.
Kniha je spíše pro mladé čtenářky, jejichž život se točí kolem koní. V knize je totiž hodně popisován život ohledně závodu, konkrétně parkuru.
Knihu jsem brala jako nějakou takovou "oddechovku", ale i přesto se mi nelíbila. Na posledních asi 5-ti stranách mě příběh strhl, že jsem chtěla vědět, co se stane, i přesto, že to bylo dosti průhledné. Jinak je celá kniha v podstatě jen popis závodů. Hlavní hrdinka Zlatka se občas chová jak malé dítě a né 16-ti letá slečna.
A proto dávám 3 hvězdy - celá kniha prakticky jen o popisu, kterých závodů se zúčastnila a co se na nich dělo, posledních asi pět stran se začalo konečně něco dít. Kniha se navíc tváří, že má předchozí díl, nebo nějaké pokračování. A konec typu: "Nemusíme mít strach, našli ho mrtvého." Říkám si, je opravdu možné, zakončit takhle knihu? Oddechem nad nečí smrtí? Nevím nevím.


MagdalenaHalow
20.08.2013 5 z 5

Kniha vypadá, jako by měla mít ještě předcházející díl. Jako by měla na něco navazovat. Autorka také neuvěřitelně střídá časy. Jednou přítomný, v další větě minulý a tak dále, a tak dále. Knížka si rozhodně 5 hvězdiček nezaslouží. I já bych ji snad dokázala napsat lépe. Ale já ji prostě miluju a nemůžu pochopit proč. Možná mi dodává naději, že i já bych někdy něco mohla vydat...
Ale teď k samotnému příběhu. Je velice poutavý a snadno vás pohtlí. Na to, že je to tak krátká knížka, se v ní toho děje opravdu hodně. Postavy jsou sympatické a snadno jsem si je oblíbila. Ale je mi jasné, že tahle knížka se spoustu lidem nebude líbit a bude se jim zdát velmi amatérská (což ale ve skutečnosti opravdu je).

Autorovy knížky

2004  76%Hra jménem život