Hovínko na dortu

Hovínko na dortu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432029/bmid_hovinko-na-dortu-63o-432029.png 3 19 13

Osmadvacet povídek ze života jedné šestičlenné rodiny aneb zlehka unavený otec píše o svých (téměř) neunavitelných dětech. Občas se věci jen trošku zašmodrchají, jindy dojde na pořádné dobrodružství, jako když si autor sám odrodil třetího syna. Pobaví se všichni, maminky poznají výchovu z mužského pohledu a tatínci si třeba řeknou: „Když to zvládá on, já to dám taky.“ Doplněno autentickými komentáři autorových ratolestí.... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
28.09.2023 3 z 5

Méně i více vtipné zážitky rodiny se čtyřmi dětmi.

werick
08.11.2021 3 z 5

Nenadchne, neurazí..něco bylo vtipné a v některých částech jsem se nudila. Vadilo mi, že kniha není psaná v časovém sledu. Pokud je to psané ze zápisků vzpomínek, mohl to autor psát jak čas plynul ..


happy-smile
25.04.2021 4 z 5

Soubor každodenních (vtipných) příhod s malými dětmi. Pokud máte rádi knihy tohoto typu, tak vřele doporučuji.

takana
16.10.2020 2 z 5

Kniha mě nenadchla.

Latté
28.07.2020 3 z 5

Některé kapitoly jsou vtipné, některé poučné. Dobře se kniha četla. Ale nejvíce si z knihy odnáším, že je dobré si zážitky z dětmi uchovat do budoucna.

Pospíšilka13
02.07.2020 5 z 5

Knížka Hovínko na dortu je jednou z mála knih, které jsem četla, kdy autorovi věřím do posledního písmenka vše, o čem píše. Je jedinečná svojí pravdivostí a absolutní absencí ambice čtenáře oslnit. Jednotlivé povídky se liší svojí dynamikou, obsahem, někdy i stylem. Jediné, co se pravidelně opakuje, jsou citace výroků autorových i cizích ratolestí za jednotlivými povídkami, které vtipně dokreslují náladu povídek.
Hovínko na dortu se nejen krásně četlo, ale dokázala jsem ho i „cítit“. V dnešní přehlcené době je radost objevit tak čistý svět zvláště, když je psaný mužem.
Kniha je vhodná pro všechny bez rozdílů životních priorit. Každému nastaví zrcadlo. Mně ho nastavila dokonale. I když na první pohled působí jako lehké a zábavné čtení pro unavené rodiče, má v sobě hloubku, o které možná ani sám autor nic netuší. Určitě totiž nebylo Hovínko na dortu psáno s tímto záměrem.
O to víc si autora vážím a knížku si schovám nejen ve své knihovně, ale i ve svém srdci.

Terar
01.07.2020 4 z 5

Už samotný název přesně vystihuje náladu knihy - dětskou bezprostřednost a rodičovskou snahu chápat a nevzdávat se. Obal knihy myšlenku jen podtrhuje a srdečně zve do světa, který vytváří děti a formují milující rodiče. Povídky jsou autentickou zpovědí Tomáše Kaprase, scenáristy (což znamená, že umí psát) a principála souboru Divadla duší spřízněných (což dokazuje hravostí a smyslem pro humor), pro kterého otcovství představuje nejen zdroj inspirace, ale samozřejmě především nekonečnou radost. Občas se sice zdá, že i nekonečnost má své hranice, ale jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. V jednotlivých povídkách se setkáváme se všemi rodinnými příslušníky - trpělivou manželkou a vynalézavou maminkou Milenou, ambiciózním Jardou, starostlivým Mikelínem a pohodářem Martinem, k nimž se v závěru knihy přidává ještě sestřička Agáta. Autor s ohromující upřímností popisuje situace, které by si možná mnohý rodič nechal pro sebe. Díky této otevřenosti se leckdy zasmějete, zavzpomínáte na své dětství, sourozenecké rozepře a vyčerpané rodiče. Určitě už jste někdy slyšeli, že nejspolehlivější antikoncepcí je hlídání cizích dětí, já jen mohu dodat, že po přečtení Hovínka se dětí nebudete moci dočkat.

MartinB280
15.06.2020 2 z 5

Některé příběhy mě pobavily, dokonce jsem se v nich viděl, naopak jiné mě nechytly vůbec. Asi bych našel lepší knihy týkající se onoho tématu, ale odpad to zase není.

Anickavy
10.06.2020 5 z 5

Kniha Hovínko na dortu mě svými příběhy ze života šestičlenné rodiny pobavila. Je příjemně napsaná a každý, kdo má děti či vnoučata se v příbězích určitě mnohokrát najde. Při uspávání dětí si často vzpomenu na příběh Tygr a klokánek z knihy.

JanaBrno
30.05.2020 5 z 5

Autor napsal báječnou knihu o dennodenních radostech a strastech, které prožívá se svými čtyřmi dětmi. Nebojí se s humorem a upřímností líčit zážitky, ve kterých se najde každý z nás, kdo si svou výchovou není tak docela jistý. Kniha je velkým povzbuzením, že v tom nejsme sami.
Doporučuji všem, kteří si chtějí u knížky odpočinout, pobavit se a nic neřešit.

Rutha
29.05.2020 5 z 5

Velice vtipná kniha. Dobře se čte, čekáte čím vás další povídka překvapí. Je neobyčejná jako děti, které znova a znova překvapují. Doporučuji.

Pianistka
25.05.2020 odpad!

Já prostě nevím, co napsat. Ač si pana autora vážím, prostě kniha mě vůbec, ale vůbec neoslovila, a to jsem se do povídek nutila, seč to šlo. Jsem na rodičovské dovolené, a tak jsem si řekla, že sáhnu po tomto žánru, neboť k němu mám nyní blízko. Témata povídek jsou průměrná, autorský styl sice laskavý, ale neoriginální; mnohdy spisovatele podezírám, že si dost věcí přibarvuje, na úkor kvality. Dětské výroky v závěru každé povídky jsou mnohdy fádní a ještě více przní dozvuky povídky samotné. Za mě velké zklamání.

MarkyMark
17.05.2020 5 z 5

Čtivě napsaná kniha, od které je těžké se odtrhnout. Autor líčí adrenalinové zážitky jedné rodiny s postupně narůstajícím počtem dětí, a to tak, že máte pocit, jako byste byli součástí této rodiny. Jak vypravěči a mnohdy i dalším zúčastněným rozumíte! Často se musíte usmívat a občas se prostě musíte chechtat na celé kolo, protože takové příběhy může napsat jen sám život, v kterém o náhody a paradoxy není nouze. Těm, kteří sami mají děti, se vrací krásné vzpomínky na divokou dobu strávenou s malými stvořeními a těm, kteří děti nemají, kniha věrohodně zprostředkuje, jaký celý balík pocitů může souviset s faktem, že jste rodič. Kniha, u které si odpočinete, zasmějete se životu a necháte se překvapovat jedinečným dětským pohledem na svět.

Autorovy knížky

2020  69%Hovínko na dortu