Hotel Nostalgie

Hotel Nostalgie https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397040/bmid_hotel-nostalgie-rTW-397040.jpeg 5 14 7

Barnabáš se jako mnoho lidí cítil bezmocný a nespokojený se svým životem. Bylo na čase vymanit se ze zaběhlé rutiny a zavzpomínat na raná bezstarostná léta. Barnabáš se vrátil tam, kde mu během jeho dětství bylo nejlépe a setkal se zde se starými známými, kteří mu dodali opět sílu a lásku. Vrátil se na dlouho nevídané, zato bohem milované místo, kde svítí slunce, mořský vánek lehce laská kůži a kořeněné jídlo zalévá úžasnou vůní ulice malebného zálivu.... celý text

Přidat komentář

JennyD
23.03.2020 5 z 5

Knížku jsem přečetla na jeden zátah. Což není překvapení, je kraťoučká. To jí ale neubírá na zajímavosti. Příběh vás vtáhne a chcete vědět, jak to bude dál. Líbí se mi květnatý styl, jakým autor popisuje vše v knize. Od nálad hlavního hrdiny po malé detaily v okolí. Člověk si tak udělá představu, jako by tam byl a skoro i cítil vůni moře. Vrátila jsem se tak na poslední dovolenou na Kypru :-) Úkol tedy splněn, nostalgie se dostavila. :-)
Pří čtení jsem si vzpomněla na knihu Luční harfa od Trumana Capoteho, kterou mi svým stylem tak trochu připomínala.

gargamelka
09.03.2019 5 z 5

Útlejší knížečka s Řeckým šarmem. Příběh, který má přesah.


Fíla977
05.03.2019 5 z 5

Suprová kniha, která vás chytne za srdce. Má velice krásný a poutavý příběh. Doufám, že autor bude pokračovat v tvorbě.

lukas67
21.02.2019 5 z 5

Skvělá kniha plná emocí s velmi poutavým příběhem. Po přečtení několika prvních řádků dokázala dokonale vtáhnout do děje. Znamenité psaní a množství textu je dobře zkombinováno s rozsahem knihy. Autor výstižně popisuje postavy v příběhu spolu s jejich pocity, takže si čtenář dokáže jednotlivé situace v příběhu ještě lépe představit a vžít se do nich.
Knihu bych doporučil všem čtenářům, kteří hledají kvalitní literární obohacení, které nepochybně zaručí nezapomenutelný zážitek z četby.

annettka1098
17.01.2019 5 z 5

Krásná letní povídka. Vrátila jsem se díky ní na letní dovolenou u moře, kde jsem také strávila půlku dětství, takže jsem se dokázala do příběhu vcítit. Dokonce jsem zatoužila stejně jako Barnabáš se na to mé místo vrátit. Autor občas používá na můj vkus moc dlouhých souvětí, ale s přihlédnutím k tomu, že je to autorova prvotina to lze odpustit. Dojem z příběhu mi to nekazilo, dokázala jsem se tím popasovat. Autor moc hezky vystínil Barnabášovi nálady a pocity. Moc ráda si přečtu nějaký další autorův kousek, který po lepší korektuře by mohl být naprosto bez chyb.

josefina_silena
01.01.2019 5 z 5

Prvotina mladého autora. Je vidět velký rozdíl a vývoj stylu mezi první a druhou částí díla. Kniha je jednoduchá, ale čtivá. Autor má jistě potenciál. Není to žádný A. Doerr, ale na druhou stranu oceňuji autorovu odvahu splnit si sen a vydat svůj vlastní příběh.

AlB3rt
18.12.2018 5 z 5

Od knihy jsem neočekával mnoho, ale byl jsem velmi mile překvapen. Je hezky napsaná, čtivá a dokáže čtenáře vtáhnout do děje, což je umocněno citem pro detail, kterým autor očividně disponuje. Děj je hezky napsaný a čtenář je schopný ztotožnit se s ním a prožívat Barnabášův příběh. Rozhodně mohu doporučit!