Hořké vzpomínání II. Z dopisů a vzpomínek chlapců pétépáků

Hořké vzpomínání II. Z dopisů a vzpomínek chlapců pétépáků https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81507/bmid_horke-vzpominani-ii-z-dopisu-a-vzpo-Tke-81507.jpg 4 2 2

Z dopisů a vzpomínek Pétépáků. Věnováno památce všech bývalých příslušnííků PTP klasifikace E, kteří zůstali věrni demokratickým ideálům svého mládí.

Přidat komentář

Lenka4
18.03.2017 3 z 5

Shromáždit svědectví lidí, kteří absolvovali vojenskou službu s lopatou v ruce a v podstatě byli zneužíváni jako laciná pracovní síla, je dobrý počin. Diskutabilní se však jeví forma zprostředkování vzpomínek při publikování. Autoři a jejich blízcí si rádi přečtou, co napsali oni a jejich tehdejší spolubojovníci. Ovšem čtenáři mimo tento okruh se záhy může zdát, že čte pořád stejný příběh a náboj sdělení z jednotlivých vzpomínek tak ve výsledném celku trochu ztrácí důraznost. Proto je možná lepší nečíst knihu na jeden zátah, ale po částech.

WEIL
01.07.2011 4 z 5

Kniha o životě Pétépáků v zajateckých táborech.

Dopisy a vzpomínky.

Násilí člověka proti člověku. dělo se i předtím, jen to bylo obrácené. Komunisti byli aktivní před druhou světovou válkou a směřovali do koncentráků či za války byli odbojáři, ale po válce se tyhle ideje změnily v násilí na jiných, a tak se historie zase zopakovala.

Inu vývoj šel jak šel, je možné si jen přečíst co kdo zažil, kdo mu ublížil, a zda se s tím vyrovnal.