Hořící pole

Hořící pole https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516292/bmid_horici-pole-MTy-516292.jpg 4 11 4

Akční thriller pro fanoušky Marka Greanyho či Jacka Carra! Při čekání na misi se elitní mariňák Raider Matthew Redd zastaví, aby pomohl cizímu člověku. Když se po pár hodinách probudí, zjistí, že jeho tým byl přepaden. Redd, jenž si nic nepamatuje, nemůže vyloučit možnost, že je nějak zodpovědný za únik informací, který vedl k masakru. Nakonec dostane nabídku, že nebude obviněn ze zrady, ale musí odejít od týmu a od života, který miloval. Poté dostane Redd od svého adoptivního otce J. B. záhadný vzkaz. Vyrazí domů na venkov, kde zjistí, že J. B. je mrtvý. Redd je odhodlaný dopátrat se pravdy a odhaluje temné globální spiknutí, v jehož centru je jeho rodné město...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Fields of Fire , 2022


více info...

Přidat komentář

alzbeta4340
08.11.2023 4 z 5

Pro neohrožené literární hrdiny bez bázně a hany mám slabost, takže jsem si čtení opravdu užila. Zápletka se nakonec vyjeví jako poněkud megalomanská, nicméně má pár zajímavých zvratů.
V rámci žánru hodnotím jako úspěšný debut.

Hella
01.11.2023 4 z 5

Jojo, souhlasím - poměrně slušné akční počtení. Nový autor, nový hrdina, nová série... Za mě dobré a doporučuji, i když i pár nejasností (včetně poměrně nevěrohodného motivu) by se našlo (a sem tam bohužel i gramatická hrubka).


hana1039
13.09.2023 5 z 5

Tak se nám tu rýsuje nějaká další skvělá série, aspoň co nám slíbil autor v poděkování a prý to,co tady v této knížce zažil Matty Redd,tak v té další,co chystá budeme ještě koukat :-)) tak to se fakt hodně těším, protože tyhle žánry miluju v jakékoliv formě...a ta modifikace potravin, které geneticky upravují,se mi nezdá zas až tak sci-fi, hodně je tam pravdy v tom, že půda už nestačí pro tolik miliard lidí, hlavně v zemích třetího světa,a dovolený počet dětí už byl i v Japonsku, pokud se nepletu... ale důležitá otázka je, jakým způsobem chtějí snížit populaci...

biki
13.09.2023 4 z 5

Velice vydařená akční prvotina, která se převážně odehrává v kulisách Montany, země rančů, kam ale bohužel čím dál víc zasahuje vliv opravdu velkých peněz, jenž vede k úpadku původních komunit s dalšími negativními průvodními jevy (drogy). Jak popsat hlavního hrdinu? Tak to máme Jacka Reachera, Jamese Reece, Šedého muže a v neposlední řadě Mitche Rappa (k odkazu Vince Flynna se autor hlásí v doslovu), protřepat, nemíchat a vznikne Matty Redd. Je nutno ocenit, že v knize je strhující akce střídaná klidnějšími momenty, takže si čtenář na rozdíl od hlavního hrdiny může trochu vydechnout. Dokonce nechybí ani romantická zápletka, což ocení případné čtenářky. A pak ještě jedna překvapivá postava, zpočátku v pozadí.
Bohužel, hlavní motiv padouchů se mi jeví až příliš jako sci-fi (i když u Dana Browna něco podobného prošlo), proto taky jednu * ubírám. Na druhou stranu nevíme, kdy někomu rupne v bedně a začne v tomto směru uvažovat. Přesto všechno se mi ale kniha moc líbila a těším se na avizované pokračování.

Autorovy knížky

Ryan Steck
americká
2023  80%Hořící pole

Kniha Hořící pole je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Knihotéce41x
Chystám se číst20x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x