Horečka

Horečka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432559/mid_horecka-FGl-432559.jpg 2 48 14

Horečka je věrná svému názvu: temná, znepokojivá, podivně krásná a zcela nezapomenutelná. V tomto strhujícím románu, který je literárním ztělesněním panického záchvatu, se jedna maloměstská střední škola stane živnou půdou pro záhadnou chorobu. Deenie Nashová je pilná studentka s pevně semknutou rodinou: bratrem Elim, který je hvězdou školního hokejového týmu, a otcem, oblíbeným učitelem. Když ale Deeniina nejlepší kamarádka dostane ve třídě děsivý a nevyjasněný záchvat, zdánlivá stabilita Nashových se změní v chaos. Zatímco se školou šíří zvěsti o nebezpečné epidemii a obyvateli zmítá davové šílenství, vyplouvají na světlo dlouho skrývaná tajemství, která hrozí zničit přátelství, rodiny i křehký pocit bezpečí, v němž město dosud žilo.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Fever , 2014


více info...

Přidat komentář

Toňula
07.11.2023 1 z 5

Nedočteno..postavy nesympatické, děj zmatený, celkově chaos

martinaandulka
30.10.2023 1 z 5

Knihu jsem si koupila ve veliké slevě,tak nelituji, že jsem ji koupila.Námět byl zajimavý, mohl to být napínavý trhiller, ale to se nestalo, naopak jsem se nutila číst ,protože to bylo zle napsané takovou formou, přeskakování postav tak jsem nevěděla o kom je řeč... .Kniha pújde do knihobudky.


michaela.22
23.04.2023 1 z 5

Nedočteno. Na straně 70 jsem knihu odložila protože v postavách se nedalo vyznat, děj hrozně nudný a zmatečný. Podle anotace super příběh ale realita jiná. Posílám dál, určitě si najde svého čtenáře.

jaromate
11.05.2021 odpad!

A hned na 10. str.: "O čtyři minuty později ji štípe ve stehni". Už se mi to ani nechce číst.

Pavlina50
20.04.2021 1 z 5

Tak tohle byl pro mě opravdu omyl. Knihu jsem si vybrala v knihovně jen podle anotace, která mě dost zaujala a očekávala jsem napínavý a strhující příběh, který se ovšem nedostavil.
Kniha byla nezáživná, často zmatečně psaná, špatně se mi orientovalo v postavách a vlastně i v ději, celkově takové utrápené čtení. Vlastně ani nevím, za co dávám tu jednu hvězdičku…možná za to, že se mi příčí dávat odpad a možná taky za to, že jsem knihu byla vůbec schopna dočíst do konce.

oolinkaa
29.07.2020 odpad!

Vůbec jsem nějak nepochopila, o čem kniha byla. A strašně nezáživná , špatně se četla

Aprilek
20.06.2020 4 z 5

První půlka se četla jako nic, čekala jsem jiný konec

cori
06.06.2020 2 z 5

Navnazená anotacemi na přebalu jsem se těšila na thriller o tajemné nákaze, ale dostalo se mi teenagerského rádoby psychologického románku o zastydlých puberťácích a holčičí žárlivosti. Nechápu ani motiv chemicky zamořeného jezera, kam se všichni chodí koupat a pak mají strach, že něco chytli. Příběh se odehrává v předjaří, píše se, že je jezero pokryté ledem, ale o týden dřív se tam parta holek koupala a potápěla a vyvalovala po břehu. To nějak nechápu. Pro mě ztráta času.

Princezna22
27.04.2020 odpad!

Nevim co sem si od knihy vlastně slibovala. Začátek knihy začal opravdu podivně,říkám dobře cože... Ale pak jsem skoro knihu ani neměla chuť dočítat.. Mohl to být prima příběh plný zvratů a napínavý. Ale tohle.. CO TO JAKO PARDON,ALE BYLO ZA SLÁTANINU.. ne tohle rozhodně ne.. čekala jsem něco jiného.. škoda....

cornetka
22.04.2020 3 z 5

Je obyčejný školní den, když Lise během výuky zkolabuje. Matka ji odveze domu, kde se během krátké chvíle její stav natolik zhorší, že je nutná hospitalizace. Nedlouho poté se děje něco podobného její kamarádce Gabby. Tím to ovšem nekončí. Následují další spolužačky, jen Deenie je tomu, jak se zdá, zatím ušetřena. Nikdo netuší, co je příčinou a co všechny spojuje.
Od Horečky jsem čekala víc akce a víc napětí. Námět je to zajímavý, ale zpracování mě příliš neoslovilo. Měla jsem pocit, že se děj tak nějak táhne.

jahlina
28.03.2020 3 z 5

Do knížky jsem začítala hodně špatně. Trvalo mi než jsem se zorientovala v postavách. A celkově mi přišlo, že vše plyne moc pozvolna a pomalu. Čekala jsem trochu větší drama. Poslední třetina knížky se rozjela, a pak už jsem četla se zatajeným dechem. Celou knížku jsem dokázala ocenit až úplně na konci, kdy začalo dávat smysl většina věcí, která se udála od začátku knížky.
Knížka je více než cokoliv jiného, co můžete dle anotace očekávat, vhledem do života středoškoláků, jejich vyrovnávání se s problémy, jejich pocity, zmatek spojený s dospíváním, svou roli hraje i jejich komunikace prostřednictvím mobilů....

martini.ce
27.03.2020 1 z 5

Strašná kniha. Dostala jsem ji, tak jsem ji chtěla dočíst, jinak bych ji odložila. Docela mě zaujala zápletka, byla jsem zvědavá, co za tím bylo (a jo, dobrý). Ale ten překlad a styl, spousta nesmyslných vět. SMS, co si píšou mladí v nesmyslném podání. Jasně, v angličtině frčí zkratky - proto se to musí do češtiny přeložit s chybami, aby to působilo cool?

Charmedka
22.03.2020 1 z 5

Od Horečky jsem čekala mnohem víc, vážně mnohem a něco trošku jiného. Očekávala jsem střední školu, kde se okamžitě rozpoustá emidemie, která bude mít velmi znepokojující průběh, takový, u kterého Vám bude až špatně a úzko a hlavně, že bude rychle postupovat.

Nic takového se nekonalo. Začátek byl hodně pozvolný a více se toho dělo snad až posledních sto stránek. Postavy byly navíc nesympatické a ploché, že vlastně Vám jejich osud byl jedno, nevytvořila jsem si k nim absolutně žádný vztah. Co víc, autorka tady z puberťáků udělala totálně stupidní jedince, které zajímá vlastně jen sex, ale zároveň to jsou hrozní puritáni a naivové.

Co mi hodně vadilo, tak smsky plné překlepů, což nebude asi chyba překladu, předpokládám, že autorka to takhle zamýšlela, ale proč sakra? To jako šestnáctileté holky neumí ve zprávách psát trochu správně bez vynechaných písmenek?

Borufka_9
28.02.2020 3 z 5

Mně se to líbilo. Zajímavé čtení o partě mladých lidí a o vztazích mezi nimi. Jen ten konec mi přišel maličko uspěchaný.

Štítky knihy

střední škola jezera maloměsto

Autorovy další knížky

Megan Abbott
americká, 1971
2015  63%Nebezpečné ženy
2020  47%Podej mi ruku
2020  47%Horečka