Hon na střízlíka

Hon na střízlíka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422646/bmid_hon-na-strizlika-pB9-422646.jpg 4 70 26

Každé Vánoce Wren i její rodinu v lesích kolem jejich vesnice pronásledují mocní nepřátelé – Soudci. Ona sama ani nikdo z okolí je nedokáže zastavit. V zoufalé snaze zachránit rodinu i přátele se proto vydává na tajnou misi jako asistentka do nepřátelského velitelství. V spleti lží a podvodů si jí však začne všímat soudkyně Cass Harknessová – a Wren tak brzy bude muset volit mezi záchranou rodiny a zkázou dalších lidí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Wren Hunt , 2018


více info...

Přidat komentář

Tesset
včera 2 z 5

Taková prazvláštní kniha. Námět super, prostředí, téma mě hrozně zaujalo, ale to zpracování se už moc nepovedlo. Přišlo mi, jak kdyby to někdo proškrtal a pak už to nedávalo smysl. Chtělo to některé věci více vysvětlit a rozpracovat, pak by to asi bylo lepší.

JennyD
23.01.2024 4 z 5

A mě se to líbilo. Začátek trošku pomalejší, ale nějak se do děje dostat musíte. Od půlky už jsem to doslova hltala. Neříkám, že je to kdo ví jak propracované veledílo, ale mě to bavilo.


heliiinka
27.07.2023 1 z 5

Nápad s irskými druidy je skvělý. Nicméně nedotažený. Postavy se náhodně objevují, jak se to autorce hodí. Měla jsem pocit, jako by mi v knížce chyběly stránky nebo odstavce textu. Příběh byl děravý a nedomyšlený. Přesto nemůžu upřít, že nápad byl opravdu dobrý. Jen by to chtělo dotáhnout a udělat lepší korekturu. Ke konci knihy chyb přibývalo a přibývalo.
Wren, Tarc i Aisling byly sympatické postavy.

ciaram
25.07.2023 3 z 5

Kniha má rozhodně zajímavý námět, ale bohužel mě nijak neuchvátila - neurazila ale ani nenadchla. Augurové a soudci - dříve spojenci - nyní nepřátelé. Kameny s magickou silou. Ale prakticky se s magií v celé knize moc nesetkáte. Jen se o ní mluví. Upřímně nevím, co napsat. Žádná z postav mi k srdci nepřirostla. A vlastně to ani nijak neskončilo.

Stanas513
30.06.2023 4 z 5

Přesto, že mi příběh přijde trochu zmatený a spíše mi to připadá jako součást nějaké knižní série, kniha se mi líbila. Kromě mých oblíbených hororů se mi začíná líbit i žánr fantasy. Asi se dostávám zpátky do dětských let... :-)

kolacky
04.06.2023 5 z 5

Zase něco jiného a celkem příjemného. Druhý díl by se hodil, neukončené linie - kdo jsou Tarcovi rodiče, jak to bylo s Wreninou mámou, co bylo dál s augury a Wren samotnou... Ale i tak je to dobré čtení.
Když tedy nepočítám překlepy a další tiskové chyby...

P.S. Našla jsem stránky autorky - vypadá to, že druhý díl se bude točit kolem Davida a jedné nově přistěhované rodiny, kde dojde k úmrtí. Víc jsem z té kratičké anglické anotace nevydolovala.

zazvorka
10.05.2023 5 z 5

Milé překvapení! Čtenář se do příběhu neponoří úplně snadno, protože řadu informací získává poměrně pozdě. Ale mně to nevadilo - vždyť Wren je na tom také tak, aspoň se do ní lze lépe vcítit. Kniha se mi moc líbila, překvapuje mne, že nemá lepší hodnocení. Uznávám, že obsah není polopaticky podán. To však nevidím jako nedostatek, naopak - nechává to prostor pro vlastní fantazii. Zcela zřejmé je, že autorka předpokládá pokračování, moc ráda bych si ho přečetla.

bárbra13
28.03.2023 3 z 5

Fantasy příběh z mého milovaného Irska. To prostředí mohlo být tak super. Bohužel ho ale autorka moc nevyužila. Kromě tradic, slov a pár narážek to s Irskem nemělo moc společného. Námět se mi líbil, jen si myslím, že by potřeboval více času.. O dvou "klanech" jsme se toho moc nedozvěděli, přitom to mohlo být tak zajímavé! Zmínit více historie, jak funguje jejich magie, žijí i mimo Irsko atd.. Bylo tam spousta věcí, které by chtěly dotáhnout, myslím si totiž, že příběh má velký potenciál. Třeba bude pokračování, kde se toho dozvíme více :)
A překlepy mě teda doháněly k šílenství!

Hanka44
24.03.2023 3 z 5

Bylo to takové zvláštní, vyprávění bylo poněkud zmatené. A teda katastrofálně překlepů....

Ailee
18.03.2023 3 z 5

Za konec přidávám jednu hvězdu, ale pravda je, že jsem málem nedočetla. Postavy mě nezaujaly, děj byl plochý a nevýrazný. Nevyužitý potenciál. Styl vyprávění mi zkrátka nesedl.

hnilda3
05.03.2023 3 z 5

Mám smíšené pocity, nečetlo se to špatně, obsah byl zajímavý, ale vlastně jsem ani neměla pořádně potřebu to dočítat a musela jsem se přemluvit, abych už to konečně dočetla.

Jája92
01.02.2023 5 z 5

Knihu jsem si zakoupila za pouhých 9 kč v knihkupectví Dobrovský, zaujala mě obálka a anotace, i když nejsem fanouškem fantasy.
Jsem ráda, že jsem u této knihy udělala výjimku, neboť se mi dostalo odpočinkového a nesmírně poutavého čtení. Wren jsem si okamžitě oblíbila, i když mi chvíli trvalo, než jsem pochopila svět augurů a soudců, tento svět má něco do sebe. Kapitoly se četly velmi snadno, líbily se mi názvy jednotlivých kapitol.
Jen mě velice mrzí, že u nás nejspíš nevyjde pokračování, v angličtině se další díl jmenuje The Wickerlight.

goodness
14.12.2022 5 z 5

Mě se kniha líbila, byla zajímavá a dobře se četla. Wren mě baví a Tarca jsem si oblíbila, hned od setkání v kavárně.

Ellis03
03.05.2021 5 z 5

Když jsem knihu vzala do rukou, čekala jsem ze bude o něčem trosku jiném. Ale určitě jsem nebyla zklamaná. Kniha mě bavila od začátku do konce. Nebylo tam žádné hluche místo, kterým bych se musela prokousat a po dlouhé době to nebyla kniha kde bych se nutila do docteni posledních kapitol, aby kniha byla konečně přečtena. Až do konce se něco delo a dokonce myslím ze bych klidně další jednu dvě kapitoly uvítala. Sice jsem se v tom světě, hlavně v první polovině, místy ztrácela, stejně jako jsem si dlouho nebyla jistá jaké mají hlavní postavy vlastně rodinne vazby .. ale v součtu se mi kniha moc líbila a hodnotim tak 4,5 hvězdy :)

Damonka12
03.01.2021 2 z 5

Tři čtvrtiny knihy jsem se celkem nudila, poté už se to trochu zlepšilo, ale ten svět, který tam je jsem absolutně nepochopila - proč se některé věci děly. Jediné, co na knize stálo za to byla romantická linka a to stejně až od půlky knihy.

ZdendaDvor
03.01.2021

Skvele !!! Super !!!
Uzasna fantasy, ktera se autorce skvele povedla. Autorka neupadla ani jednou do nudneho vypravecskeho stylu, ktery mnoho autoru pouziva, aby sahodlouze popisovali situaci a aby si byli jisti ze ctenar vse okamzite pochopi. Naopak, zde je autor uveden do akcniho deje a doslova "uci se v tom plavat". A o tom to je - nadherne psychologicke drama plne napeti a taju a zahad. Doufam, ze budou pokracovani.

NicaCola
16.12.2020 3 z 5

Knihu jsem si koupila, protože mě zaujala obálka. Až v průběhu děje jsem pochopila, co doopravdy naznačuje. Příběh nebyl špatný... zakázaná láska, YoungAdult, magie... ale něco tomu chybělo. Spousta věcí mi nebyla jasná, některé věci byly málo vysvětlené.

Fortuna7
26.10.2020 3 z 5

Z knihy mám takové smíšené pocity. Nemohu říct že se mi nelíbila, ale taky z ní nejsem nadšená...

Kroana3
07.06.2020 4 z 5

Příjemná YA jednohubka na téma Romea a Julie, jen v dnešní době a s keltskými zvyky a rituály.

LilianaFalcon
22.05.2020 2 z 5

Aneb další důvod proč mě YA vážně přestávají bavit.
Jako by to bylo psané pouze na efekt. Bez nějaké hlubší myšlenky. Celkově mi to nesedlo.

Autorovy knížky

Mary Watson
jihoafrická, 1975
2019  73%Hon na střízlíka

Kniha Hon na střízlíka je v

Právě čtených2x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených4x
Knihotéce120x
Chystám se číst99x
Chci si koupit17x