Holubí věž

Holubí věž https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206774/holubi-vez-206774.jpg 4 2 1

Západoněmecký spisovatel vypráví v románě o německém vědci, který se už v třicátých letech uchýlil s rodinou na italský venkov, aby nemusel sloužit nacismu, a v době druhé světové války se snaží uniknout nacistické mašinérii tím,že neuposlechne povolávacího rozkazu a skrývá se. Nervové vypětí, nemožnost vysvětlit vše nechápajícím dětem, nemoc dítěte bez lékařského ošetření, to jsou některé situace dramatického příběhu.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: ,
Originální název:

Der Taubenturm


více info...

Přidat komentář

JointlieKat94
26.08.2018 5 z 5

Ani nevím proč, ale knihu jsem koupila.. nebyla hodnocená, a já jí přesto vzala.. ptáte se proč? Jako bych snad měla čuch na dobré knihy! Páni, naprosto mě odrovnala. No, né naprosto, ale bylo to famózní počtení.. ze začátku jsem se v tom ztrácela, i jsem myslela, že knihu snad nedočtu.. a myslela jsem, že jí dám do knihobudky.. no vůbec! :)
Příběh se odvíjí během 2.sv.války, otec (němec) opustí se svou rodinou Německo, chtěli ho povolat, a on uprchl do Itálie. Už na začátku knihy se dočteme, že umřela jedna z dcer, druhá se stará o mladšího brášku. Je to psáno formou deníku. Píše dcera, Felicitas, svůj dětskej a nevinnej pohled na válku, nechápe jí tak, jak by měla.. a na druhé straně píše otec, Drak, chytrej člověk, kterej se ale schovává v cisterně na vodu, protože se bojí, aby ho neodvedli. Takže vidíte válku očima malého dítěte, a pak hlavy rodiny, i když, v tomto případě je to asi matka. :) knihu rozhodně doporučuji, nejednou jsem byla napjatá jak kšandy, nejednou jsem se u toho bavila, jak ta malá holka. Moc hezké počtení. :)

Autorovy další knížky

Stefan Andres
německá, 1906 - 1970
1969  90%Velký příběh Bible
1974  80%Holubí věž
1979  0%Hrob závisti