Holky to chtěj jinak

Holky to chtěj jinak https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85167/holky-to-chtej-jinak-85167.jpg 4 32 5

Ospalé anglické přímořské letovisko Hastings v sedmdesátých letech dvacátého století – pro úžasný život, ve kterém se pořád něco děje, spíš nic moc. Žijí tam ovšem Rachel a Susan, začínají dospívat a pomalu si uvědomují, že pro boj s nepřítelem je důležité být v přesile, takže drží pevně spolu. Právě díky kamarádství zvládají nejrůznější prekérní situace i to, že je rodiče občas zaboha nechtějí nechat na pokoji, šikanu ve škole, gumové brambůrky a teplé pivo na mejdanu, úžasné a slibné kytarové talenty, sjeté hipíky, pánskou společnost, mizerné místní kapely, první polibky, pochybnosti o vlastním vzhledu a nešikovné pokusy o to, jak se co nejlépe obléct, i první milostná zklamání. Pak se v jejich životě objeví Dave, hvězda a kluk, o kterého by správně neměly ani zavadit, tak má špatnou pověst, jenže se na něj holky přímo lepí. Susan i Rachel pak zčista jasna zjistí, že sex, drogy a rokenrol nejsou pokaždé přesně to, co si vysnily, protože Anglií právě otřásá nová punková muzika a všechno je najednou jinak. Ke komu se která z nich přikloní – k pankáčům nebo ke skinheadům? A jak si s jejich vzdorem dokážou poradit zoufalí rodiče?... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

It’s different for girls , 2005


více info...

Přidat komentář

veronika1769
02.01.2019 5 z 5

Moje nej kniha v mém pubertálním věku :) Bavila mě neskutečně...

Sam33
07.08.2015 5 z 5

Tahle kniha je mou srdcovkou. Četla jsem ji poprvé ve 13 a dodnes se k ní ráda vracím. Samozřejmě, děj je v 70.letech, což je pro dnešní mladé lidi dost složité, ale mě to absolutně nevadilo. Ba naopak se mi líbilo, že můžu poznat (možná ne úplně přesnou) mentalitu tehdejších lidí. Pro mě navíc bylo o to lepší, že jsem se dokázala ztotožnit s jednou z hlavních postav.
Konec je přeci jen takový klišé happy end, ale já jsem spokojená. Jen teda mám výhradu k překladu názvu, myslím, že si s tím šlo poradit lépe.


Roselunda 1928
01.09.2014 2 z 5

Viz komentář ke knize Rebelky.

drabkovice
26.05.2013 2 z 5

Moc se mi tato knížka nelíbila...takový smíšený děj....nevim, asi bych to znova číst nechtěla :(

lue
09.04.2013 4 z 5

Knížka vhodná pro mladé puberťačky, ale mě se líbila moc. Byla to fakt sranda.

Autorovy knížky

Jo Brand
britská, 1957
2007  76%Holky to chtěj jinak

Kniha Holky to chtěj jinak je v

Přečtených47x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x