Holčička, která nemohla snít

Holčička, která nemohla snít https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366055/bmid_holcicka-ktera-nemohla-snit-ccQ-366055.jpg 4 26 6

Skrytý obchůdek, ve kterém její rodiče prodávají sny stáčené do lahviček, je pro Sophii to nejúžasnější místo na světě. Sny – ta záhadná, magická a občas nebezpečná noční dobrodružství – ji neodolatelně přitahují hlavně proto, že sama nikdy žádný neměla. A to už zkoušela všechny zaručené recepty, jak sny přivolat – od sušenek a teplého mléka až po strašidelné knihy před spaním! Když její rodiče záhadně zmizí a Obchůdek se sny je vykraden, Sophie se musí pustit do pátrání. Spolu se svým věrným kamarádem – upovídaným a mlsným příšerákem Příšerou – se vydává na dobrodružnou cestu, během které narazí na mnohá nebezpečí a odhalí nejedno rodinné tajemství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Girl Who Could Not Dream , 2016


více info...

Přidat komentář

LinVa
19.04.2023 5 z 5

Příběh bavil mě i děti .... ještě než jsme dočetli jsme pořídili první lapač snů :D Překvapilo mě, že i já (dospělák) jsem ukápla slzu v jedné části příběhu.
Z dospěláckého pohledu: V příběhu jsou schována témata, která děti běžně řeší (škola, spolužáci, rodiče, sebedůvěra)
Pokud chcete zažít neobyčejně obyčejný příběh, tak si tuto knihu určitě nenechte ujít.

Ladis777
05.03.2023 4 z 5

Pěkný příběh pro děti, přiměřeně akční, přiměřeně působí na představu, mohlo by to být o něco kratší, některé pasáže pak už jsou jak nastavovaná kaše. A překlad nic moc.


Astridka
21.05.2022 4 z 5

Nádherný příběh!!! Moc se mi líbil. Nádherné zpracování snů:) Krásná obálka a vtipný a zábavný příběh:)

JointlieKat94
10.11.2021 5 z 5

To je tak nádherná kniha! Jen škoda, že nevyšla, když jsem byla mladší.. už jako malá jsem měla ráda fantasy příběhy, s krásnou zápletkou. Proto mi bylo jasné (už z obálky), do koho se zamiluju. Byla to Příšera. Kocour s chapadly. A samozřejmě zlý! :)

Příběh byl vymyšlen fakt krásně. Zajímavé zpracování snů. Skvěle vymyšlené bytosti/příšery. Jako malá bych se asi i bála. :) mělo to krásný spád, děj i zakončení (jinak bych takhle snad ani nehodnotila!) a prostě mě to chytlo. Od první, do poslední stránky. Bylo to napínavé a moc povedené.

Miluju ten příběh. :)

AlyBookworm
04.06.2020 5 z 5

Tohle bylo jedno velké překvapení. Doopravdy jsem nečekala, že mě to bude tam moc bavit.
Celá kniha měla úplně úžasný styl psaní, který byl velmi poutavý. Hlavní postava mi skvělé sedla a byla opravdu sympatická. Překvapilo mě, že se vyústění zápletky nedalo odhadnout tak lehce jak ve spoustě jiných middlegrade. Po celou dobu knihy jsem měla takový krásný milý pocit.
A jedno z největších plusů bylo, že se dospělé postavy chovaly rozumně a zodpovědně! Ono hodně často se u těchto knih stává, že autoři z rodičů udělají naprosté blázny. Ovšem kniha měla i pár svých nedostatků. Mezi ně se dá počítat i to, že posledních 10 stran je hodně ukvapených a myslím, že by se daly zvládnout lépe. Také bylo těch několik stran před koncem velmi průhledných a velmi předvídatelných. ◼ Každopádně se ke knize mám určitě v plánu vrátit, protože ve mně vzbuzovala neskutečně přívětivý pocit. Rozhodně doporučuji!

H11Iren
08.04.2019 5 z 5

Úžasná kniha plná fantazie, tajemství, příběhu, příšer, přátelství, růžových králíků a sira Třpytky.

Autorovy další knížky

Sarah Beth Durst
americká, 1974
2016  87%Holčička, která nemohla snít
2023  100%Putování za kouzelnou mocí

Kniha Holčička, která nemohla snít je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce8x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x