Hokej jedna báseň

Hokej jedna báseň https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309832/mid_hokej-jedna-basen-tPz-309832.jpg 1 12 2

Odhodlání a chuť dokázat, že verše nejsou vždy jen o lásce: právě to vedlo autorku Janu Topinkovou k vydání její první sbírky s názvem Hokej jedna báseň. Verše vznikaly vždy těsně po skončení zápasů českého reprezentačního týmu na mistrovství světa 2016. Sbírka je rozdělena na tři části. První z nich obsahuje básně, které mapují všechny odehrané zápasy. Tedy od zahájení mistrovství až po vyřazení od Američanů. Druhá je pak zaměřena na jednotlivé hráče (ať už do bojů zasáhli, nebo ne). Poslední část obsahuje čtyři básně, které se mistrovství sice netýkají, ale jsou s českým hokejem neodmyslitelně spjaté - hokejový Bůh Jaromír Jágr, skvělý kouč Vladimír Vůjtek, nepřekonatelný komentátor Robert Záruba a připomínka tragédie u Jaroslavle. To vše a mnohem více naleznete v knížce Hokej jedna báseň, která by neměla chybět žádnému správnému fandovi tohoto sportu.... celý text

Přidat komentář

Simouš
22.04.2021 odpad!

To bylo.... No, to teda bylo!

Vlastně vůbec nevím, proč... Proč, proboha?

Tohle je moje úplně první "odpadní" hodnocení. Vůbec netuším, za co bych mohla dát alespoň tu jednu hvězdu. Ke čtení jsem přistupovala zcela otevřeně, říkala jsem si, že to klidně může být zajímavý počin, mám ráda moderní poezii... Jenže jsem dostala přihlouplé veršovánky až trapné úrovně. Všechno knižně vážně vyjít nemusí.

Zednář
02.10.2016 odpad!

Nečtenář, tupý sledující TV Nova, jednoduchý človíček bez uměleckého citu a kapky vkusu, přesně takový člověk by tuto knihu koupil a řekl by, že se mu líbí. Verše nejsou ani jednoduché, jsou svou primitivností (na úrovni člověka kromaňonského) přímo urážející. Je donebevolající, že někdo chce takhle hloupě vydělávat na čtrnáctidenních "fanoušcích" českého hokeje něčím podobným a nazvat to sbírkou básní, ještě více zarážející je fakt, že někdo něco podobného vydal. Odpad zústane odpadem a ani zcela účelná líbivost a prvoplánovost tématu sbírky, zaměřená na buránky, to nezmění. Ovšem nejodpornější je že se snaží vydělat na smrti skvělých hokejistů tragicky zahynulých při pádu letadla - Marek, Vašíček, Rachůnek, Demitra.


Autorovy další knížky

Jana Topinková
česká, 1992
2016  28%Hokej jedna báseň
2021  100%Vzpomeň si na lásku