Hodina dějepichu

Hodina dějepichu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525475/bmid_hodina-dejepichu-65436ec397dcf.jpg 4 16 4

Měl Hitler skutečně malý penis a pouze jedno varle? Bojovali opravdu rytíři o čest svých dam? A měly tyhle dámy vůbec nějakou čest? A hlavně… kde se jako vzaly kondomy? Všechny tyto otázky, na které byste se svého učitele dějepisu neodvážili zeptat ani po třetím panáku, vám zodpoví tato kniha od tvůrců stejnojmenného a oceňovaného podcastu. S notnou dávkou potřebného kontextu a ještě větší dávkou vtipů se dozvíte všechno o sexuálním životě nacistických pohlavárů, středověkých králů, papežů, robotů, biblických postav a upírů. Zjistíte, za co jste mohli skončit na hranici, co se naopak tolerovalo ve středověkém Japonsku, jak se plánuje nejhorší dovolená v historii, jestli měli vojáci Wehrmachtu skutečně piko v čokošce a kde se doopravdy vzala Barbie. Takže se přestaňte vrtět, natáhněte přezůvky a vytáhněte sešity, začíná Hodina dějepichu.... celý text

Přidat komentář

iceVS
23.03.2024 3 z 5

Zřejmě to funguje dobře jako podcast. Nikoliv jako kniha.
Pokud autoři a Euromedia pustí ven něco, co hned na jednadvacáté stránce hovoří o "splození dětí", tak to záruka kvality úplně nebude. Sex a sprostá slova fungují, naprostý souhlas. Akorát ne vždy a ne na každého.

boxas
20.03.2024 4 z 5

Nějak moc nerozumím trochu zvláštnímu rozporu - relativně velice dobrému procentuálnímu ohodnocení této knihy a spíš vlažným nebo přímo odsuzujícím komentářům, které tu (zatím) ke knize jsou.
Tak mi prosím dovolte dodat i můj názor na věc.
Primární cíl je naprosto zřejmý, tedy pobavit (a trochu poučit) i takové čtenáře (a že jich je), jako jsem kupříkladu já, tedy ty, kteří se vyhýbají různým podcastům, blogům, jakož i influencerům, youtuberům nebo blogerům (totéž prosím pěkně i v ženském nebo jakémkoliv jiném rodě) jak jen můžou.
Kniha je kniha, o tom žádná, a já si moc ráda nasadím brejle, zalezu do postele a v klidu si přečtu pár stránek třeba o tom, proč ti Japonci nahrazují na obrázcích penisy chapadly chobotnice nebo něco jiného, stejně pikantního. Kdyby tohle zůstalo jen v podcastu, v životě bych se to nedozvěděla a uznejte, o co by byl můj život chudší! :-)
A podsouvat autorům Janu Studničkovi a Tereze Kujové, že to udělali, aby si přišli na nějakou tu korunu? Ale no tak, vážení! Dovedu si představit, že při sběru materiálu, jeho třídění, zpracovávání, při všem tom dohadování co ano a co už ne, při všech těch jazykových (a jiných) korekturách, prostě při všem tom okolo vyjde hodina práce na této knize na míň, než kdyby si kupříkladu pronajali stánek a prodávali třeba ponožky.
A že jsou jednotlivé části knihy trochu nerovnoměrné, že autoři mají tendence odbočovat od tématu, že (pro mě a moji generaci) používají až moc dneska moderních (anglických?) slov a zkratek, pro což bych potřebovala přidaný výkladový slovník, no jo, co už, taková je doba...
A když už jsme u těch slov - tak ještě adresně něco málo autorovi a autorce. Každý z nás má v sobě asi nastaveno, co už je a není tak říkajíc "za hranou". Chápu vaše argumenty, píšete, o čem píšete, někdy se vyhnout nelze, ale stejně mi připadá vaše výrazivo místy až moc sprosté. A není to jen tím, že patřím k jiné generaci. Udělala jsem si takový svůj mini průzkum a tento můj názor sdílí drtivá většina dotázaných bez rozdílu věku a pohlaví.
Připadá mi to zbytečné. Vaše kniha tím hodně ztrácí. Jako byste se podbízeli (hluboko pod cenou)... komu vlastně?
Škoda.


los
15.03.2024 odpad!

budiž, každý má právo bavit se podle svého naturelu, ale proč to nemůže zůstat na blogu?

Morning
17.02.2024 4 z 5

Fajn kniha, snad jen škoda že zde defakto zrecyklovali již dříve odvyprávěné příběhy z podcastu. Přeci jen, když už si koupím knihu za 4kila, přál bych si číst o jiných tématech než jsem nedávno slyšel zadarmo :D

Autoři knihy

Kniha Hodina dějepichu je v

Právě čtených8x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst24x
Chci si koupit16x