Hlídka jede na sever

Hlídka jede na sever https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338624/bmid_hlidka-jede-na-sever-04Y-338624.jpg 4 3 2

Hluboké a neprostupné lesy, do šíře rozlité toky řek a rozlehlé plochy jezer. Ráj losů, jelenů, medvědů, ale také zločinců, skrývajících se před rukou zákona. V zimě pak mrazivé peklo nehostinných sněžných plání. To je Kanada! Na dodržování zákona v této krásné, ale drsné krajině dbá legendární Kanadská jízdní policie. Inspektor Renfrew se vydává odhalit zločince…... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Toužimský & Moravec
Originální název:

Renfrew rides North , 1931


více info...

Přidat komentář

minirock
17.11.2023 4 z 5

Douglas Renfrew, čestný a statečný chlap přijímá nabídku a po letech se opět stává členem legendární Kanadské jízdní policie. Navléká červenou uniformu a vyjíždí na sever do kanadské divočiny aby pomohl svým kolegům při pátrání po zločincích kteří se v tomto drsném koutě světa cítí bezpečněji. Renfrew ale tuto zemi zná jako málokdo a díky svým zkušenostem, odvaze a mnohdy i pořádné dávce štěstí se mu daří pachatele odhalovat a zneškodnit. Čtivá, dobrodružná kniha pro kluky která bavila i mne a to už dávno kluk nejsem.

1972Sixo
26.02.2018 4 z 5

Trochu jednoduché príbehy neohrozeného, poriadkumilovného staro-novopečeného člena jazdnej polície Kanady. Poviedky nadväzujú jedna na druhú a príbehy sa posúvajú z bahnitého juhu cez lesy Ontária do polárnych zasnežených pláni severu Kanady. Trochu vyšetrovania, trochu dobrodružstva, trošičku indiánskej mystiky, trochu cestovania, ľahko čitateľní záporácia a samozrejme povinná ukončovacia akcia každého príbehu. Požiadavky splnené.


Štítky knihy

Zdeněk Burian, 1905-1981

Autorovy další knížky

Laurie Y. Erskine
skotská, 1894 - 1976
1997  73%Hlídka jede na sever
1933  %Dobrodružství jízdního policisty

Kniha Hlídka jede na sever je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chci si koupit2x