Hledej ve svém nitru

Hledej ve svém nitru https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206061/bmid_hledej-ve-svem-nitru-206061.jpg 4 20 4

Chade-Meng Tan, jeden z prvních inženýrů firmy Google, ve svém díle Hledej ve svém nitru spojil prastarou praxi meditace bdělosti s moderním oborem emoční inteligence. Jeho zábavná a přínosná kniha je napsána jasně a srozumitelně. Cílem souboru cvičení a nástrojů, které Meng čtenáři postupně nabízí, je nejen umocnění osobního štěstí, ale i dosažení vyššího pracovního výkonu a zlepšení vztahů v osobním i profesním životě. Vážnost tématu zlehčují milé ilustrace a osobitý humor autora.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Search Inside Yourself , 2012


více info...

Přidat komentář

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

Asi bych dal normálně 80%. Přiznám se, že mě kniha zaujala proto, že pojednává o meditaci a přitom ji napsal člověk z Googlu. I když to rozhodně není nejlepší kniha o meditaci, kterou jsem četl, tak tím, že ji vlastně napsal technicky zaměřený člověk, dostává téma zcela nové rozměry. Google je navíc autorita, kterou respektují i lidé duchovnem naprosto netčení. I to je důvod proč dávám max. hodnocení. Věřím, že po setkání (a pár minutách) s dalajlámou by pookřál snad každý člověk. Kniha je protkána humornými ilustracemi, které mně vtipné nepřišly, ale to je asi můj problém.

Za všechny myšlenka: "Empatie, neznamená nutně souhlas. Je možné laskavě chápat druhého člověka v intelektuální i niterné rovině, a přesto s ním zdvořile nesouhlasit."
Už Aristoteles řekl: "Schopnost zabývat se určitou myšlenkou, aniž ji přijmeme, je známkou vzdělané mysli."
Tato kniha, btw., vznikla jako dítě jednoho z četných kurzů, které Google pro své zaměstnance pořádá. Prostě úžasná společnost :)

PietroGrencik
27.03.2021 4 z 5

Nemedituj hodinu denne.
Začni s 1 sekundou. (to bude stačiť)
Ak to dokážeš 2 minúty, tak...

Príjemne humorné čítanie, viacerími cvičeniami ktorých nie som veľký fanúšik.
Ale inak fajn.


spursfan
13.01.2017 4 z 5

Autor je velký vtipálek a přenesl to skvěle do své knihy. Humor je jednoduchý a příjemný a jeho psaní je čtivé. Jeho odvážným cílem je světový mír a chce ho dosáhnout tím, že každý z nás bude žít v okamžiku a konat dobro a bude ovládat svoji pozornost.

Morsie
21.05.2014 5 z 5

No jo, tak to abych přestala zuřit a házet věcmi přes celou místnost - nebo tedy podle téhle knížky bych měla. Jinak nedojdu štěstí a spokojenosti.
Ale vážně, komu někdy nerupnou nervy? Kdo by někdy s chutí svému šéfovi/podřízenému s radostí nezakroutil krkem? To se prý nedělá, máme se zastavit a zamyslet a nechat to na rozumu. No, asi na tom něco je, ale kdo má na to mít nervy?

No, každopádně na tuhle knížku jsem narazila náhodou na veletrhu Svět knihy. Zaujala mě svou vlastně docela pitomou obálkou. Nebo já jsem si nejdřív říkala, že je pitomá. Proč je v barvách nejpopulárnějšího vyhledávače? Inu, pak mi to došlo - autor je jeden z prvních, kdo tam pracoval. Teď mi ta obálka připadá spíš chytrá.

Tak jako tak, Hledej ve svém nitru jsem si prolistovala a hned vzápětí pořídila. Je vtipná a hlavně má co do sebe, a pro takového nerváka jako jsem já, je jako dělaná!

Štítky knihy

meditace

Autorovy knížky

Chade-Meng Tan
čínská, 1971
2014  80%Hledej ve svém nitru

Kniha Hledej ve svém nitru je v

Právě čtených8x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce24x
Chystám se číst35x
Chci si koupit13x