Hitlerova soukromá knihovna: Knihy, které utvářely jeho život

Hitlerova soukromá knihovna: Knihy, které utvářely jeho život https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43066/bmid_hitlerova-soukroma-knihovna-zo5-43066.jpg 4 8 1

Jeho knihovna pro něho byla pierijským zřídlem, oním metaforickým antickým zdrojem vědění a inspirace. Hojně z něho čerpal, aby upokojil svoje intelektuální nejistoty a posílil své fanatické tužby. Četl dychtivě, alespoň jednu knihu za noc, někdy i víc, jak tvrdil.

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Hitlers private library , 2008


více info...

Přidat komentář

PMR
09.07.2022 5 z 5

Hezká knížka o bibliofilii a knihách: o nešťastných knihách, které uvízly za nehty jednoho pološíleného polovzdělance a o hloupých knihách, které snad ani nemohly skončit jinak...

"Nebyl to ani tak filosofický extrakt Schopenhauera nebo Nietzscheho, jako spíše šestáková teorie slátaná z laciných tendenčních paperbacků a ezoterických knih, které této prostoduché, vypočítavé, a přitom odstrašující prolhanosti zajišťovaly oprávnění..."

"... nacionálněsocialistický odkaz v plném rozsahu jeho mnohotvárné odstíněnosti a lživosti, faktické kompendium vše pronikajících mravních, etických, sociálních, politických, právních, ekonomických a historických absurdit a výstřelků, jež spojujeme s érou nacismu."

Štítky knihy

Adolf Hitler knihy

Autorovy knížky

Timothy W. Ryback
americká, 1954
2010  78%Hitlerova soukromá knihovna: Knihy, které utvářely jeho život

Kniha Hitlerova soukromá knihovna: Knihy, které utvářely jeho život je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst10x