Hitlerland

Hitlerland https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173883/bmid_hitlerland-F8Y-173883.jpg 4 10 2

Kniha zachycuje Hitlerovu cestu k moci a Německo na pokraji propasti očima amerických diplomatů, vojenských odborníků, emigrantů, spisovatelů na cestách či olympijských atletů, kteří vývoji v předválečném Německu sice přihlíželi s hrůzou, zato z bezprostřední blízkosti. Hitlerland čerpá z bohatého fondu osobních vzpomínek celé řady pamětníků, a díky tomu přináší poutavé vyprávění plné překvapivých zvratů a nový pohled na velmi rozporuplné období.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Hitlerland: American Eyewitnesses to the Nazi Rise to Power , 2012


více info...

Přidat komentář

KejmlP
08.04.2017 4 z 5

Velmi originální kniha, umožňující nahlédnout na Hitlera a nacismus pohledem zvenčí. Ač je to někdy dvousečné, jelikož člověk mimo komunitu může jen těžko plně pochopit dění mezi zúčastněnými, zatím má ale zase možnost vidět věci tak, jak toho samotní Němci nebyli schopni. Rozhodně lze konstatovat, že kniha je nabitá řadou originálních citátů a myšlenek, se kterými se zatím nebylo možné v jiné literatuře setkat. Rozhodně potřebný doplněk k dějinám nacismu.

Navaya
07.11.2014 4 z 5

Zajímavá a dobře čtivá kniha, která, jak již anotace uvádí, popisuje období mezi světovými válkami. Především tedy zobrazuje pohled zahraničních (amerických) novinářů a diplomatů na vzrůstající sílu nacismu v poválečném Německu. Nejzajímavější mi přišla především první část knihy, kde tito lidé uvádějí své první dojmy z Hitlera. Většina z nich ho totiž kvůli jeho chování, zdánlivě nízké inteligenci a fanatismu velmi podceňovala... někteří také uvádějí, jak se jim zprvu zdál plachý a přívětivý. To je pro mě asi na celé knize nejvíce fascinující - sledovat tu postupnou změnu názoru lidí, kteří se s ním setkali již ve třicátých letech. Rozhodně doporučuji všem, co se zajímají o historii této dějinné etapy.


Štítky knihy

názory a postoje Třetí říše (Nacistické Německo), 1933-1945

Autorovy další knížky

Andrew Nagorski
britská, 1947
2013  82%Hitlerland
2017  86%Lovci nacistov

Kniha Hitlerland je v

Přečtených15x
Knihotéce19x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x