Hitler

Hitler https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523197/bmid_hitler-651056ed52d6a.jpg 4 15 6

Biografický komiks Hitler (Gekiga Hittorá, 1971) je jedním z prvních historických děl slavného japonského kreslíře a scenáristy, jenž s potměšilým humorem vykresluje osud nechvalně proslulého německého vůdce od jeho idealistického mládí až po hořký konec v troskách Berlína.

Literatura světová Komiksy Biografie a memoáry
Vydáno: , Argo
Originální název:

Gekiga Hittorá , 1971


více info...

Přidat komentář

dlabikk
17.04.2024 4 z 5

S komiksem jsem spokojená. Bylo to takové opáčko historie a připomenutí si, co byl Hitler za zrůdu. Z počátku bylo trochu obtížné číst zprava doleva, ale dá se na to zvyknout. Určitě mohu doporučit.

Ronnie68
23.02.2024 3 z 5

No co jiného napsat ... komiks o záporákovi 20. století ve stručnosti....


Kikulka97
14.02.2024 3 z 5

Začátek super - ne úplně známá část historie, hezky vykreslené různé podstatné i "nepodstatné" životní události, krásně zdůrazněno, že vzestup opravdu nebyl tak strmý a přímý, jak to děijny často vykládají, stejně jako, že nikdo se úplně nepostavil na odpor.
Celkově první polovina velmi zdařilá, krásně to kombinuje prvky životopisu a popisu politických pletich.
Druhá polovina - hodně slabá. Hodně zrychlená, jako by to autora buď přestlao bavit, anebo musel splnit limit stránek. Je to škoda. Dva díly by v tomto případě byly velmi poučné a vhodné.

dr.horrible
12.02.2024 5 z 5

Strhujúca manga. Chýbalo mi tam iba ukončenie niektorých tém, napr. kapitulácie Japonska.

LucyEcstasy
21.01.2024 3 z 5

Hitler -Šigeru Mizuki

Komiksové zpracování části života jedné významné osobnosti dějin Evropy? Ano, prosím.

Kniha mě zaujala právě díky tomu, o čem je. Mapuje ve zkratce život Adolfa Hitlera od r. 1908 až do jeho smrti.

Nahlédneme tu do jeho studijních, politckých i válečných let. Zkusíme tu poznat Adolfa ještě předtím, než se stal tím, kým se stal a také možné důvody, proč takový byl. Bude to možná znít šíleně a neomlouvám jeho činy, ale tady platí, že vše má svůj rub i líc a že nic není jen černé či bílé. Sledujeme tu i proces, jak moc nás některé věci ovlivňují.

Samotná manga je netradičního formátu. Je větší jak její typické sestry. Vliv Japonska je tu opět znát. Nejen na kresbě, ale na “mluvě. Samotná ilustrace je, až na obálku, černobílá. Upevňuje ponurou atmosféru, která se kolem námětu knihy točí. Nicméně najdeme tu i kapku humoru.

Adolf je zprvu nenapravitelný idealista, který by padl pro svou vlast. Je to člověk plný naděje a vlastenectví. Následovalo pár nešťastných odmítnutí, událostí a všichni víme, jak to dopadlo.

Za mne se jedná o velice povedené a zajímavé dílo, které věřím, že nebude pro všechny čtenáře. Já ale mohu doporučit.

mpb1913
02.12.2023 3 z 5

Moje první manga. Knihu předcházela skvělá pověst, ale já z ní nijak vystřelený nejsem. O vizuální stránce to tak úplně není, informačně to průměrnému středoevropanovi taky nic nového nepřinese, příběh jsem v knize nenašel a pokud tam byl nějaký humor, tak jsem ho nepochopil. Já si knihu neužil, škoda.

Autorovy další knížky

Šigeru Mizuki
japonská, 1922 - 2015
2023  76%Hitler
2024  %Kitaró (limitovaná edice)

Kniha Hitler je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce8x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x