Květ smrti

Květ smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489497/bmid_kvet-smrti-jP5-489497.jpg 4 50 15

Kolik nočních můr probudí, aby odhalila pravdu? Světový bestseller od hvězdy severské krimi. Annu Kielovou nikdo nespatřil od chvíle, co ubodala mladého právníka. O tři roky později od ní novinářka Heloise Kaldanová dostane dopis, který spustí řadu znepokojivých událostí. Detektiv Erik Schäfer by novinářce rád věřil, ale stojí před složitou otázkou: Proč všechny nové důkazy ukazují na ni? Heloise zjišťuje, že kvůli sepsání Annina příběhu se bude muset vrátit na temná místa své minulosti – a vyhledat člověka, kterého už nikdy nechtěla potkat. Květ smrti je prvním dílem thrillerové série s dvojicí hlavních hrdinů novinářkou Heloise Kaldanovou a detektivem Erikem Schäferem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Ligblomsten , 2017


více info...

Přidat komentář

Vlaďkaa4
14.09.2023 5 z 5

Překvapily mě negativní kritiky. Já to přečetla jedním dechem. Dle mého to mělo fakt spád a těch stránek nebylo mnoho

Janík511
25.08.2023 4 z 5

Zajímavá prvotina, mě se to líbilo. Byla jsem zvědavá na konec. Anna nezklamala.


Hella
31.10.2022 2 z 5

Nedočteno, ačkoliv jsem to 70 stran opravdu poctivě zkoušela.

Martina1805
17.10.2022 4 z 5

Měla jsem stejný problém jako ennlady, trvalo mi než mě příběh chytnul, ale pak to mělo spád. Všechno do sebe skvěle zapadalo, děj byl překvapivý a skvělý závěr.

ennlady
08.08.2022 4 z 5

Docela mi trvalo, než mě knížka začala bavit, proto také ubírám jednu hvězdičku. Jsem ráda, že jsem ji neodložila, protože najednou to začalo být zajímavé a napínavé a události a osudy do sebe začaly zapadat, což mám u detektivek nejraději. Konec skvělý, doporučuji a těším se na další díly série.

martina.tim
07.08.2022 5 z 5

Mě se kniha velice líbila. Začínám mít raději takové poklidnější knihy, kde jde hlavně o příběh a ne o potoky krve. Nečekejte žádné kuledrásající až nereálné scény jako u jiných knih.

mikika
29.07.2022 4 z 5

Vzpomínám si, že v dánsku byla tahle autorka velký hit, ale nějak nevím proč. Postavy průměrné až nesympaticke, pátrání standardní. Možná jedině morální nejednoznacnost jedné hrdinky vybočuje, jinak nevím, kvůli čemu ten humbuk.

Olous1
14.07.2022

Tak moc mě to mrzí, ale knihu řadím do nedočtených. Zde se mi potvrdilo, že ne všem se všem líbí. Nemohla jsem se začíst,tak jdu na jiné čtivo.

astra3
11.06.2022 5 z 5

Napínavé, čtivé, zajímavé. Ti největší darebáci "většinou" uniknou spravedlnosti.

Majuš333
24.05.2022 5 z 5

Květ smrti je detektívka trošku odlišná-z iného súdka...ale určite osviežujúca, stvorená na oddych :)

PS: Prebal knihy je fakt brilantný :)


– zpřítomni mi svými slovy sladkost svého obrazu –

ivousekk
27.04.2022 3 z 5

Četla jsem již v listopadu jako beta čtenář pro nakladatelství. Nebylo to špatné, ale za mne určitě nic, co by nějak extra vybočovalo. Ani mi to nepřišlo jako psycho thriller. Prostě přiměřeně napínavý příběh, kde se po dvou liniích pátrá. A to bratříčkování Kaldanová-Schäfer mi nepřišlo zrovna moc uvěřitelné. Hodnocení: lepší průměr.

JeduvKnize
19.04.2022 3 z 5

Dojmy mám lehce smíšené. Kniha má všechno potřebné a od severských thrillerů očekávané, k dokonalosti ale něco málo chybí. Od Milénia Stiega Larssona mám ráda spojení policist(k)a/investigstivní novinář(ka), bod navíc byl hned na začátku. Nesedl mi ale hlavní motiv, hybatel děje. Děj je vyprávěný z pohledu novinářky i detektiva, není předvídatelný, má klasický severský akcent na sociální aspekty, tady rozdíl v možnostech bohatých/privilegovaných a lidí z okraje společnosti, jež pro peníze udělají cokoli, bez ohledu na následky pro ně i jejich blízké.
Sečteno a podrtženo, chválím, ale úplně nejásám.

jadwiga
13.04.2022 5 z 5

Musím říct, že jsem z knihy nadšená. Bavila mě hned od začátku. Ihned jsem vklouzla do děje a příběhu si užívala. Téma je konečně jiné, než je u současných thrillerů zvykem, tím mé hodnocení samozřejmě stoupá. Za mě je kniha velmi čtivá a originální. Já mohu jedině doporučit.

Karly
02.04.2022 3 z 5

Po delší době jsem měla chuť na nějaký pořádný thriller. A když mi přišla nabídka si knihu přečíst ještě než vyjde, nemohla jsem ho tam prostě nechat.
Začátek byl pro mě těžký, nebudu lhát. Nemohla jsem se nějak začíst a prokousat se mi na moje poměry trvalo poměrně dlouho. Naštěstí se to tak v polovině zlomilo. Kapitoly byly krátké a hezky se střídaly jednotlivé pohledy.
Pár posledních částí mě opravdu překvapilo. Nečekala jsem, že se autorka pustí zrovna do tohoto tématu. Ale musím říct, že se jí to povedlo. I když se mi to nečetlo vůbec snadno a musela jsem si dělat přestávky.
Na konec si musí udělat názor každý čtenář zvlášť. Záleží hodně na úhlu pohledu.

7⭐️/10⭐️ Za mě je tato kniha poměrně zklamáním. Čekala jsem něco víc, než jen průměrný thriller. Rozhodně ale dám autorce další šanci, protože by mě zajímalo, jestli jsem byla ovlivněna dobou, ve které jsem knihu četla a nebo prostě jen tato autorka není pro mě.

Za RC děkuji Albatros media

Mona-Lisa
22.03.2022 3 z 5

Jde o severskou krimi, která nesklouzává mimo průměr.
Milovníky žánru může oslovit a neurazit.
Já čekám od těchto kousků něco víc, něco čím trošku povyskočí ze své škatule, která je v posledních letech hodně plná, přiznejme si. Třeba detektiva s charismatem, pitvání psychiky vraha nebo aspoň zajímavé prostředí. Nic z toho jsem tu nenašla.
Nejvíc prostoru má novinářka na stopě mladé vražedkyně. Pak je v hledáčku bodrý detektiv se sympatickými momenty, jenž s novinářkou zkříží cestu. Zajímavých postav přibývá stejně jako otazníků v tvojí hlavě.
Je pravda, že tempo je tu akční, alá furt se něco děje. Takže jsem nad tím, co mi chybí neměla moc čas přemýšlet. Posledních 100 stránek všechny nedostatky přebil krásně vražedný spád. To dodalo šťávu příběhu, který je za mě hoden silných 3 hvězd.

Štítky knihy

vraždy severská krimi

Autorovy knížky

Anne Mette Hancock
dánská, 1979
2022  77%Květ smrti

Kniha Květ smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce93x
Chystám se číst56x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x