Utajená země

Utajená země https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490784/bmid_utajena-zeme-FYl-490784.jpg 4 25 9

Hellboy - Mladá léta série

1. díl >

Hellboy s profesorem Bruttenhollmem vyrážejí na archeologické naleziště v Jižní Americe, avšak během plavby ztroskotají na podivném ostrově, kde budou muset čelit netvorům pozemním, mořským i nebeským... Utajená země totiž skrývá mnohá tajemství, která čekají na to, aby je mladý Hellboy odhalil!

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Hidden Land , 2021


více info...

Přidat komentář

memphisz
28.10.2023 3 z 5

Tohle nemá úplně cenu srovnávat s dospělým Hellboyem. Je to něco úplně jiného. Ale tenhle víc cartoonish a prostinký pulp adventure take mě vlastně docela bavil. Je to přímočarý, barevný, zábavný.

trudoš
13.11.2022 3 z 5

Na můj vkus to až příliš připomíná potřebu frančízy zaháčkovat nové zákazníky dokud jsou ještě maličcí. Nápad fajn, kresba super, ale scenáristické kvality jdou čistě na ruku zadání pana velkotovárníka. Logiku aby v tom jeden pohledal; když je potřeba zkratky, hned jich je po ruce šest a naopak se zcela opomíjí plynulá dějová kompozice. Přitom postava malého, věčně upovídaného Hellboye funguje parádně, ovšem všechny postavy okolo už vůbec. Na druhou stranu můžu být rád, že to dopadlo ještě takhle a dětské charaktery se nepromítly do všech protagonistů. „Chibi“ variantu bych nedal.
Zápletka pak připomíná kombinaci King Konga, Vzhůru do oblak, Jurského parku a Draculy, to vše zpytlíkované na cirka sto stránkách (zbytek alba obsahují skici, ukázky, alternativní obálky a podobně). Že to působí přeplácaně na tak malém prostoru? To bohužel ano, podtrhnuté navíc – na Hellboye – nezvykle dětským stylem vyprávění. Jako proč ne, ale oblíbenou se tahle série u mne stala ze zcela jiných důvodů.


jarynek
17.09.2022 2 z 5

Tohle mne zklamalo. Hodně jednoduchý příběh, do něhož byla snaha nacpat co nejvíce dříve osvědčených atributů - opusštěný ostrov, obří opice, sbevražedný atentátník, postava, která chce ovládnout svět, atd, atd. Celkově to ale nemá žádnou atmosféru, kde by to mělo být hrůzostrašné, tak je spíše úsměvně, kde by to mělo být akční, tak je spíše nudné. Cílovými čtenáři asi mělo být dětské publikum. Tentokráte to nezachraňuje ani kresba, která zřejmě bude pro dětského čtenáře líbivá, ale k Hellboyovi se podle mne nehodí.

Fuckenbrau
14.06.2022 1 z 5

No tak tohleto ne! Pořídil jsem si to, protože já hlupák, mám všechny knížky Mignoloversa. Poslední dobou jde úroveň dolů, a já jsem nucen v době nastávající ekonimické recese kupovat další a další comicsové knihy nižší a nižší úrovně.
A tohle je pro mě výstřel úplně vedle. Že to je dobrodružný comics pro děcka, to bych zvládnul.
Ale tenhle příběh je hroznej mišmaš plnej všech klišé, vždyť i ten finálovej souboj je hroznej. K tomu i kresba je nic moc. Celé to je spíchlé horkou jehlou, dokonce i ta úvodní Mignolova obálka je odfláklá..

RaptoR
17.05.2022 3 z 5

Mladý Hellboy rozhodně nesedne každému. Je to jiný Hellboy, než na jakého jsem doposud byli zvyklí. Není ani lepší, ani horší. Je prostě jiný. Kniha si sice drží doporučenou věkovou hranici 14+, nicméně cílí spíše na mladší špunty.
Více v recenzích.

sgjoli
01.05.2022 4 z 5

Přiznávám, že dospělý Hellboy mne asi baví trošinku více a také mi v tomto svazku chyběly hlášky, na které od Hellboye už jsme zvyklí. Ale jinak spokojenost. Napětí a akce tu je požehnaně, graficky skvělé, dějově zajímavé, navíc upírská tématika mne dokáže nalákat k přečtení. Do toho hellboyovského univerza to zapadá skvěle. Jak nápade, tak pojetím, tak výtvarně, prostě klasika...

FireOfFilth
17.04.2022 4 z 5

Jak už název napovídá, Mladá léta se zaměřují na maličkého Hellboyika, který je ze všeho paf a dělá lumpárny. V této knize jedou s profesorem Bruttenhollmem na výlet do Jižní Ameriky.
A samozřejmě tu zažijí zajímavé dobrodružství. Celé to působí spíše dětsky, ne že by příběh byl nějak jemný, ale kresba a celkově vzezření tak působí a také samozřejmě má.
Záporák této knihy působí dobře a relativně nebezpečně.
Jinak tu máme docela klišoidní věci jako dinosaury a opice. A možná se objeví i Tarzan.
Tuto knihu hodnotím 70%.

davidurban1973
17.04.2022 5 z 5

Perfektní kresba i příběh. Malý Hellboy sice ničemu moc nepomůže, ale je aspoň roztomily

DennisMoore
13.04.2022 5 z 5

Na stupnici roztomilosti od jedné do deseti je malý Hellboy přinejmenším patnáctka :) Mám moc rád tyhle příběhy, které rozšiřují Mignolův úžasný vesmír, ale dají se beze všeho číst i samostatně, ve kterých zdánlivě nejde o nic víc než o dobrodružství a zábavu, ale které stejně končí melancholickým příslibem věcí příštích, jež tomu rozdováděnému chlapci jednou naloží na hřbet osud celého světa. Utajená země je hold příběhům typu King Konga a Ztraceného světa, pořád se v ní něco děje a neokoukaná kresba Craiga Rousseaua jí moc sluší.

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
Thomas Sniegoski
americká, 1962

Kniha Utajená země je v

Přečtených27x
Knihotéce18x
Chystám se číst2x
Chci si koupit7x