Havran Nezbeda: Všechno je moje!

Havran Nezbeda: Všechno je moje! https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311096/bmid_havran-nezbeda-vsechno-je-moje-kFf-311096.jpg 3 8 5

Ten malý havran vypadá jako sympaťák. Nikdo by do něj neřekl, že ukradne všechno, co mu pod zobák přijde. Vždy vymyslí nějaký trik, jak „štípnout“ plyšového medvídka nebo kolečkové brusle. A to dokonce i svým kamarádům. Havran Nezbeda zkrátka chce, aby všechno bylo jeho a s nikým se nemusel dělit. Naštěstí však dostane rozum a přijde na to, že mít plno hraček, ale žádné kamarády, je otrava. Lepší je hrát si spolu s ostatními a hračky si navzájem půjčovat.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Alles meins! , 1996


více info...

Přidat komentář

Vera Silent
02.04.2024 3 z 5

Tenhle příběh nemá tolik vtipu a to je vlastně nejdůležitější vlastnost tohoto střešťeneho ptáka. O pointe havran není, nejsou to bajky, spíš takové dětské černé komedie. Veškeré poučení je eventuálně na dodatečném výkladu rodiče, ne na prevychove Havrana, který má právě zobrazovat ten protiklad. Havran vždycky provádí rošťárny, ale některé díly (včetně tohoto) jsou prostě nudnejsi než jiné.

Ellis03
25.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběh by se mi líbil. Chápala bych myšlenku, ze kdo bere druhým a chce všechno, ve finále nemá nic a hlavně ztratí přátele. Jen mi tam do toho moc nesedely prave ty náznaky o tom, ze vlastně všichni věděli, ze si mají dávat pozor prave na havrana, protože jim ty věci bere on, ale na konci trosku nedávalo smysl, kdyz se najednou všichni tvarili tak, jako by vlastně vůbec nevěděli, kde vsechny ty věci jsou.


potesenicist
06.10.2023 odpad!

Tato kniha je snad ještě horší než druhá. Kradl od kamarádů a poučení? Hrůza

Osice
13.08.2020 5 z 5

Originální a netradiční příběh o malém havranovi Nezbedovi, který prostě musí všechno mít. Všichni ho znají a tak si své věci hlídají, jenže Nezbeda má v zásobě nejrůznější triky, jak dosáhnout svého. A jsou to triky rozmanité. Na divočáka zabere rozptýlení pozornosti, na sovu falešná chvála, zajíci stačí vyhrožovat… Zajímá vás, jak obelstil Nezbeda lišku, ovečku, vlka, veverku, jezevce a medvěda? No, tak si knížku přečtěte:-)

Knížka nemá zatím moc vysoké hodnocení. Holt není „správně“ výchovná. A to se mi na ní právě líbí. Havran se nechová hezky. Neváhá použít nejšpinavější metody, aby dosáhl svého. V této části je kniha velmi názorná a poskytuje vlastně návod k tomu, jak získat vychytrale cizí věc. Oceňuji, že jsou jednotlivé metody nazývány pravým jménem. … Na příběh se dá ale dívat i z jiného úhlu. Věci nám štěstí nezaručí. Čím víc věcí máme, tím se o ně víc strachujeme a svazuje nás to. Připomněla se mi lidová říkanka:

Blaze tomu, kdo nic nemá,
nestará se, kam co schová.

Směle lehne, směle vstane,
žádný mu nic neukradne.

Věci nás šťastnými učiní jen dočasně, mnohem důležitější jsou kamarádi. … Tohle poselství je pro mne mnohem důležitější, než mravokárný návod, který by kniha mohla obsahovat. … A to ani nemluvím o ilustracích, které jsou fantastické:-) Za mě za pět bez debat a doporučení.

Knížka mi připomněla oblíbenou větu mého synovce (2 roky). Ať má v ruce cokoliv, tak neopomene poznamenat: „To je moje.“:-)

bibi.r
05.01.2017 2 z 5

Opět tomu chybělo ponaučení.

Štítky knihy

havrani

Autorovy další knížky

Nele Moost
německá, 1952
2016  64%Havran Nezbeda: Je těžké nezlobit!
2016  50%Havran Nezbeda: Všechno je moje!

Kniha Havran Nezbeda: Všechno je moje! je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x