Synové hromu

Synové hromu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125581/bmid_synove-hromu-5qT-125581.jpg 4 70 7

Havran (G. Kristian) série

< 2. díl >

Román Synové hromu navazuje na knihu Havran krvavé oko a autor v něm pokračuje ve vyprávění příběhu záhadného chlapce Osrika, který se dostal do světa pohanských Norů a postupně se stal jedním z nich. V předchozím dílu byli Norové zrazeni wesexským ealdormanem Ealdredem. Ten se zmocnil nejen jejich lodi Fjord-Elk, ale také vzácného evangeliáře svatého Jeronýma a Havran, jak zní Osrikovo nové vikinské jméno, se nyní se svými druhy pouští do Ealdredova pronásledování a vyplouvá za ním do země Franků, v níž vládne slavný panovník Charlemagne. Touha po pomstě vede Havrana a jeho norské druhy po řece Sicauně, dnešní Seině, do samého srdce francké křesťanské říše, v níž jsou pohanští Norové považováni za zloduchy, které je třeba vyhladit z povrchu zemského. Jejich cestu do Aix-la-Chapelle, kde Charlemagne sídlí, provázejí četná nebezpečí, z nichž se jim daří unikat. Jejich bohové jsou však vrtkaví. Odin, který miluje chaos, hraje se Sigurdovými muži jako s kameny ve hře tafl a směje se, když vidí, jak teče krev.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Raven: Sons of Thunder , 2010


více info...

Přidat komentář

hankapimi
21.11.2022 4 z 5

Druhý díl pořád čtivý, napínavý, někdy i úsměvný... - "Neohrožení Norové spolu bojovali bok po boku, až se mezi nimi utvořil magický řetěz, ukovaný trpaslíky ze zvuků kočičí chůze, ženského vousu, kořenu hory, medvědího citu, rybího dechu a ptačí sliny." Tedy takové příměry by mne ve snu nenapadly... V tomto příběhu zřejmě válečníkům nejvíc pomáhá Loki, otec vychytralosti, aby přežili všechna nebezpečenství a úklady. Jdu na třetí díl Odinovi vlci.

CHESS
11.06.2016 5 z 5

Další skvělé pokračování :)


mpb1913
04.04.2016 4 z 5

Autor nás neprovede tolika různými reáliemi jako podobné série Oathsworn nebo Vikingové, děj se podobně jako v prvním díle odehrává na relativně malém území. Na druhou stranu se v knize pracuje s příjemným množstvím postav, kdy si určitě každý najde svého oblíbence.

jindrich7442
22.07.2015 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal. Přečteno takřka jedním dechem a opět jsem se utvrdil v autorovu nadání uchovat napětí, přes četné bitky nepohřbít tisíce nepřátel, dopřát hlavním postavám nějaká zranění. Již teď, když beru do ruky třetí díl, mě mrzí, že je tento příběh pouze trilogií.

ferda
31.12.2013 5 z 5

Jestli jste četli první díl tímto určitě neskončíte!!!!

Darleen
06.07.2013 4 z 5

Druhý díl a další výprava s Nory mě bavila stejně jako předešlá. :)

klokan.1905
10.06.2013 4 z 5

První díl se mi líbil více ;-) Nicméně i tak čtivé :-)