Vlajka Viktora Vaňka

Vlajka Viktora Vaňka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494519/bmid_vlajka-viktora-vanka-1ue-494519.jpg 5 21 5

Hanka vs. historie série

< 3. díl

Dospívající Hanku opět čeká vzrušující pátrání v naší nedávné historii – tentokrát to bude přelomový rok 1968 a také 50. léta. To vše o prázdninách na táboře, kde si původně chtěla užívat vysněné chvilky se svým klukem. Jenže se omylem přihlásila na úplně jiný tábor... Ten navíc vede obávaný Velitel, který zakazuje vycházky i mobily. I kvůli němu a jeho dramatické minulosti Hanka pochopí, že svoboda rozhodně není samozřejmost a že stojí za to si jí vážit.... celý text

Přidat komentář

kolacky
21.11.2023 4 z 5

Nenásilné připomenutí nedávných dějin. A nečekané dobrodružství při záměně táborů. Každopádně si to Hanka zase užila.

Josh
01.08.2023 5 z 5

Další kniha série... a opět jen superlativa!

Kniha od 13 let, tentokrát lehce vážnější, což je pochopitelné s ohledem na dobu 50.let-1968, ale trochu dobrodružství neuškodí, což vylepšují prázdniny, léto, tábor, láska, sranda :o) Opět dávám stručné označení - knihy i autorky - klobouk dolů. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!


Tove
30.03.2023 5 z 5

Super příběh se zápletkou a trochu i té letní lásky.

cori
03.12.2022 3 z 5

Hanka tentokrát pátrá po událostech týkajících se pronásledování kulaků v 50. letech a roku 1968, který ovlivnil život majitele farmy a táborového vedoucího Viktora Vaňka. Řeší také své milostné záležitosti a přitom se snaží usmířit zámek a farmu a Veverky s Vřesovištěm. Toto pokračování mi už přišlo poněkud slabší.

Knižní střípky
27.05.2022 5 z 5

Jak já se na další Hančino dobrodružství těšila! A co vám budu povídat – bylo to zase moc fajn. Vonělo to létem, prázdninami, bezstarostností mládí, prvními láskami, táborovými dobrodružstvími...A ano, i zde se děti dozví něco málo z historie a může je to podnítit k hlubšímu zájmu tentokráte o tom, jak se žilo v dobách komunismu. Mladí hrdinové jsou sympatičtí, celkem reálně zachycení, má to vtipné pasáže a různé hlášky, které určitě mladí čtenáři ocení. Je to lehce a svižně napsané a já jsem si opravdu tento příběh, byť již dávno nejsem jeho cílovka, užila. Mám moc ráda knihy, díky kterým se děti dozví i něco zajímavého, a přesně to splňují knihy paní Revilákové.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.