HALÓ, HALÓ! Kompletní válečné deníky Reného Artoise

HALÓ, HALÓ! Kompletní válečné deníky Reného Artoise https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95035/halo-halo-kompletni-valecne-deniky-reneho-artoise-95035.peg 4 25 5

Podle televizního seriálu BBC Jeremyho Lloyda a Davida Crofta s úpravami a poznámkami Reného Fairfaxe napsal John Haselden

Přidat komentář

Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Řekněme, že knížka je, v porovnání s legendárním seriálem, dobrá tak na 70 %, ale pokud jste fanoušek Reného a dalších, nejednou se u čtení zasmějete a vzpomenete si na všechny ty skvělé scénky tohoto britského seroše. Františkánština polucisty Crabtreeho skoro tak dobrá jako ta origo, ale překladateli- chudobky? Really? Není, jen tak náhodou, nejslavnější van Goghův obraz se slunečnicemi? A Padlá Madona měla vždycky velké balonky, ne plíce, to jen tak pro forma. Jinak dobré, graficky, na tu dobu, výborné.

Nerevanin
13.09.2020 2 z 5

Kniha mi byla půjčena, aniž bych viděla jediný díl seriálu. Přečetla jsem ji, ale mé dojmy z ní jsou trochu rozpačité. Od začátku jsem se ztrácela mezi postavami a kdo je na čí straně (natolik, že jsem si musela vzít na pomoc google). Děj jednotlivých epizodek, který v seriálové podobě nejspíš zcela stačí, byl v literární formě zmatený a hrozně zjednodušený. Kladně hodnotím práci s jazykem a tudíž i překlad, který si zaslouží uznání. Závěrem mám dojem, že se jedná asi spíše o dílko, které má hodnotu pro ty, kteří znají seriál, ale nezasvěcenému mnoho neřekne.


madem
07.09.2018 3 z 5

Knížka je víc než přepis seriálu, je tam i jídelníček Reného kavárny, dopisy anglických letců rodinám a pár dalších perliček. Bohužel jsem zvyklá na Padlou madonu s velkými balónky. V knize se však obraz jmenuje Padlá madona s velkými plícemi a to není nějak ono.
Kniha je milým úvodem k seriálu, pro ty, kdo ho ještě neviděli.

poiu
17.09.2015 5 z 5

Skvělá odpočinková humoristická kniha z prostředí Francie za druhé světové války plná skvělého anglického humoru, šílených gestapáků i francouzských partyzánů..... :-)

"....Už delší dobu jsem tušil, že s Herr Flickem se to ještě pořádně zamotá. A tušení mě nezklamalo. Navíc jsem byl natolik pošetilý, že jsem věnoval zamyšlený pohled Helze, když odpoledne seděla u kašny. Nějak si pořád nemůžu zvyknout na to, jak nedostatečně oblečená teď chodí.
""Věnujte mi chvilku,""vybídla mě a ukázala vedle sebe.
""Nezlobte se, ale nemůžu si dovolit bratříčkovat se na veřejnosti s nepřítelem.""
""A ležet tu s kulkou mezi očima, to byste si mohl dovolit?"" zeptala se roztomile. Pokrčil jsem rameny. Je to zvláštní, ale děvčata mě vždycky umluví.
""Dobrá, budu se bratříčkovat."" ....."

vana.zkraslic
10.11.2011 3 z 5

Velice, velice odpočinková literatura... Ale seriál je seriál

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) humor kavárny fiktivní deníky zfilmováno – TV seriál

Autorovy knížky

1997  84%HALÓ, HALÓ! Kompletní válečné deníky Reného Artoise