Hájovna v Podlesí II: Zápisník z hájovny

Hájovna v Podlesí II: Zápisník z hájovny https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521767/mid_hajovna-v-podlesi-ii-zapisnik-z-haj-y8z-521767.jpg 5 2 1

Román Zápisník z Hájovny navazuje na autorův první venkovský román Hájovna v Podlesí.

Přidat komentář

alnahu
30.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha je pokračováním vyprávění o životě hajného Františka Jägera a jeho manželky Květy,kteří žijí na samotě v Pošumaví,odedávna nazývané "Podlesí".
V tomto díle jejich vnoučata jsou již dospělá a vnuk Lojzík/Alois/-objeví při úklidu pokojíku při návštěvě hájenky starý dědův zápisník,který si psával jako dospívající chlapec.Tím se děj knihy vrací na určitou dobu zpět, do dětství a dospívání hajného a do období,kdy se zamiloval do své současné manželky Květy.
I v této knize jsou zachyceny trable rodiny Jägerových a příhody ,které musí hlavně hajný František vyřešit.Ale nejen trable ,ale i radostné události-Lojzíkovi se narodí holčička a malý František je na cestě.A ještě jedno velké překvapení dědu čeká ,

Lojzik ukončil studium ,aby pokračoval v dědových šlépějích.
V knize je také část věnována mysliveckým praktikám a tradicím s popisem společného honu a následně "Poslední leče" v hospodě s veselými příběhy ,které s tím souvisí.
Nakonec jsem smutná, že jsem knihu dočetla-život v hájence a jeho obyvatelé mi nějak přirostli k srdci-pro mě moc pěkné příjemné počtení.

Štítky knihy

venkovské romány české romány

Autorovy další knížky

Miroslav Čepický
česká, 1947
2000  0%Horšicko v kronikách a vyprávění
2020  80%Hájovna v Podlesí
2021  90%Hájovna v Podlesí II: Zápisník z hájovny

Kniha Hájovna v Podlesí II: Zápisník z hájovny je v

Přečtených2x
Chystám se číst2x