Habitat

Habitat https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219982/bmid_habitat-219982.jpg 4 6 5

Post-apokalyptické young adult scifíčko s odvážnou 17letou holkou, která se dostala do setsakramentských problémů, na které se neměla jak připravit. Ani televizní kartářku by nenapadlo, že se Tara při triviálním stěhování Ostrava - Praha dostane na cizí planetu, kde se mezi sebou mydlí elfové a Venédové! Elfové přitom dostávají pěkně zabrat a před Venédy se schovávají v jeskynních městech. Jejich úhlavní nepřátelé ovšem obývají hypermoderní městský stát Habitat a oproti elfům jsou v technologické převaze. Venédové jsou tak "trochu" rasisté... Elfům nezbývá, než spoléhat na partyzánský způsob vedení boje s mnohem silnějším nepřítelem, který je chce vyhladit. A do toho se nachomýtla Tara, které na cizí planetě unesli rodiče a za svůj pozemský původ může přijít o krk. Najde své rodiče? Dostane se zpátky na Zemi? A krapet existenční otázka - přežije?... celý text

Přidat komentář

Peti
22.02.2018

Kniha s hlavní hrdinkou Tarou, která cestou z Ostravy do Prahy se i s rodiči ocitne na cizí planetě. Elfové, banditi, vendelové, nová identita a boj o život. Na můj vkus moc překombinované a příliš brutální.

Hrasek_CB
30.07.2017 2 z 5

Byla to docela nuda.


Miricius
12.12.2016 4 z 5

Moc nemusím nasilu vymyslené rádoby vtipné prirovnania, ktorých je táto knih dost plná. Ale musím priznať, že akciami preplnený dej a zamotaná zápletka to prebila a odvrátila moju pozornosť od nechceného. V druhej polovici síce akcie ubudlo, autor sa sústredil viac na popis politickej situácie, ale kniha sa stále dobre čítala. Koniec ma prekvapil, pre mňa bol nečakaný, ale ťažko povedať, či je predzvesťou ďalšieho dielu.

Nikolaoss
23.08.2016 4 z 5

Po pomalejším rozjezdu, který mě, přiznám se, moc nebavil, nabere děj zběsilou rychlost a nezastaví se až do konce knihy. Příběh je napěchovaný akcí a i v částech, kde po sobě zrovna nikdo ničím nestřílí se pořád něco děje. Oproti běžným YA knihám má také Habitat kvalitně napsanou politickou zápletku, uvěřitelnou a dobře promyšlenou. Politické intriky v intrikách jiných intrik jsou tak komplikované, že jsem se v nich místy trochu ztrácela :) ale nakonec, třeba i po chvilce, si všechno sedlo a věděla jsem, co se děje a proč. Líbil se mi také styl psaní. Pan autor mi svým vyjadřováním sedl a místy jsem se docela nasmála. Chvilku to sice trvalo, než jsem textu (a hrdince) přišla na chuť, ale krom pomalejšího začátku a některých trochu delších politicko-vysvětlovacích scén nemám knize co vyčíst. Snad jen malinko otevřený konec. Že by se chystal další díl?
Celkově jsem tedy s knihou velmi spokojená a hodně mě překvapila. YA milovníci se mnou nejspíš souhlasit nebudou, ale milovníci fantasek by si Habitat určitě neměli nechat ujít.

zuzana13
28.04.2015 5 z 5

Dobrá kniha. Doporučuji.

Autorovy knížky

Boris Leto
česká, 1985
2014  73%Habitat