Gyps aneb jak za jeden den zachránit svět

Anna Woltz

Felicie a její mladší sestra Beata jsou právě u svého táty ve střídavé péči, když se to stane. Pád z kola a Beata musí do nemocnice. Felicie jede s ní a v prostředí nemocnice přemýšlí o své nové situaci dítěte rozvedených rodičů. Napadá ji: Pomohlo by manželství rodičů šest týdnů v sádře? Možná by je to dalo zase dohromady. Pak je tu ale i Adam a ona se zamiluje - tedy tak trochu. Velkolepá paralela o uzdravujících se ranách, zraněních a bezpodmínečné vůli k životu nizozemské spisovatelky je napsaná s lehkostí a s humorem. Oprávněně oceněno mnoha literárními cenami.... celý text

Komentáře knihy Gyps aneb jak za jeden den zachránit svět

KnihomolkaJulka
30.05.2024

Moc hezký příběh. Líbilo se mi, jak se celá knížka odehrávala v jeden den. Nikdy jsem jinou knihu nečetla.

marky_m
26.07.2023

Hezky napsané, hezky popsané i situace, které se prostě můžou stát. Knížka krásně popisuje, že ne vždycky všem všechno klape a ne vždycky se všechno povede, ale existují věci, které nám dokážou udělat radost. Doporučuji

Měňavka
02.11.2019

Moc pěkný příběh. Vnímat svět Felicie, dívat se na události v jejím životě a prožívat je jako 13-letá holka bylo milé. Rozvod bolí, starosti zraňují, ale láska a drobné radosti dokážou vše zahojit.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Anna Woltz také napsal(a)

Anna Woltz
anglická, 1981