Gwendelina

Gwendelina https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153102/bmid_gwendelina-jpk-153102.jpg 3 44 8

Gwendelina se po tragické smrti svých rodičů ocítá ve velmi těžké situaci. Po rodičích jí zůstaly jen dluhy, takže bude muset brzy opustit i svůj domov. Nemá žádné příbuzné ani přátele, není připravena na samostatný život. V okamžiku největšího zoufalství a beznaděje se objevý vysoký, elegantní, poněkud arogantní muž, hrabě St. Audley, který se přijel postarat o osiřelé dítě a s překvapením zjistí, že se jedná o osmnáctiletou dívku. Jménem skupiny přátel jí nabídne pomoc. Zdá se, že Gwendelina měla štěstí. Je zabezpečená, získá přátele, je uvedena do společnosti, a tak by ráda svým dobrodincům poděkovala, ale kdo to je? Narazí na nepochopitelné mlčení, proto se pustí do pátrání. Než zjistí pravdu, zažije únos, vyhrožování smrtí, je donucena se provdat. Teprve potom se ukáže, kdo je její anděl strážný.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Gwendeline , 1980


více info...

Přidat komentář

hambra1
13.01.2021 2 z 5

Tahle romantika se mi moc do vkusu netrefila. Celé mi to přišlo takové nudné.

Ála1968
05.10.2020 3 z 5

I když má kniha tak nízké hodnocení,nebylo to zas tak špatné.Moc bych nerozebírala,jak dlouho se viděli,na to aby se zamilovali,ale je to spíše taková oddychová romantika u které nemusíte moc přemýšlet jak dopadne.I když byla Gwendelina trochu jednodušší a někdy vážně by jí člověk nejraději propleskl,aby se vzpamatovala,mě se kniha líbila.


vcielka
05.01.2018 3 z 5

By ma zaujimalo kedy k tej laske medzi tymi dvoma postavami vlastne doslo, ked sa ledva za tie mesiace stretli a ked predsa, prehodili medzi sebou tri plytke vety a hned sa jeden z nich odporucal. To iste ale bolo presne uz v autorkinej predchadzajucej knihe Cestny muz.
Zda sa ze autorka ma slabost pre muzov co kvazi udavaju ton spolocnosti, zasadne sa nezucastnuju debutantskych plesov. Vsade chodia co najneskorsie takze ich na plese pred desiatov necakajte, su vzdy dokonale obleceny, kazdy ich zerie, kazda sa sa za nich chce vydat, su ale nepolapitelní a prave preto sa zasadne v knizke ani nevyskytuju. Su totiz nepolapitelny a nedosiahnutelni i pre nas beznych citatelov :) Dalsia vec je ze tieto ich vlastnosti nevycitate z ich spravania sa v knihe (by som sa aj divila keby ano kedze autorka stretnutia s nimi vzdy len povrchne popise. Dokonca i cele rozhovory s nimim preskoci a povie len: v tomto duchu sa bavili celych 15 minut a potom samozrejme muzsky hlavny hrdinovia sa kamsi vyparia. A vacsinou sa objavia az o tyzden ale tiez len pridu pozdravit kedze su neskonale pretazeni) ale len z toho, ze vam ich autorka na zaciatku pri prvom kontakte s nimi takto skvelo opise :) no nezerte ich vsetkymi desiatimi ;) By ma zaujimalo preco ma autorka pocit, ze chlap zenu miluje, ked si ju nevsima, venuje jej len par chvil zo svojho casu, miesto vychadzok s nou travi radsej cas so svojimi kamaratmi a v kluboch a na plese je najlepsie po par usmevoch najvhodnejsie zmiznut hned v kartarskom saloniku a vobec sa ani nesnazi ju nejak vyhladavat. Clovek by cakal pravy opak. Ze sa bude vsemozne vyhladavat jej spolocnost a snazit sa s nou stravit co najviac casu pretoze mu je s nou dobre a citi sa pri nej stastny.

Cela kniha je ocami len hlavnej hrdinky, takze to ze hlavneho chlapa nie je skoro vobec vidno sa da ospravedlnit tym, ze ta hrdinka ho naozaj viac krat za ten cas nestretla :)

Styl pisania dobry, namet dobry, prevedenie zle, zostrih zly (tym myslim ze vystrihli skoro vsetky sceny s hlavnym chlapom), vyprava dobra.
Chyba vasen, napatie, rozculuje aj hlavna hrdinka svojou naivitou ale tak co moze clovek cakat od 19 rocneho dievcata, ktore za cely zivot ledva videlo rodicov a nevytiahlo paty z vidieckeho domova, kde sa nikdy nestretla so ziadnym susedom a nemalo ziadnych kamaratov a ani ucit sa jej nechcelo a nerada citala cokolvek a okrem jazdenia a malovania a rozhovorov s vychovavatelkou vlastne nic nerobilo? I sama kazdemu od zaciatku knihy rozprava ze je hlupa takze ju to vlastne ospravedlnuje :) Osobne si ale myslim ze muz hrdina bol hlupak tiez a ten zrejme do tych skol chodil a aj vek 35 je uctyhodny na to aby pobral rozumu :)

Aby som len nekrivdila. Kniha sa autorke ovela viac vydarila ako Cestny muz

lacerta
21.12.2017

Souhlasím s Helenkan. G. je buď hloupá naivka nebo naivní hlupačka. A pokud ji pan hrabě tak strašně miluje, budiž jeho spravedlivým trestem, že s tou nánou musí zůstat zbytek života.

jaja1989
19.10.2016 odpad!

Hovadina. Jak to mohl někdo vydat.....

Liduka
20.08.2015 3 z 5

hezký nenáročný román

helenkan
26.06.2015 2 z 5

Vadilo mi,že je celá knížka psaná jen z pohledu Gwendeliny.Vždyť hrabě byl taky hlavní hrdina a celkem jsem se o něm nic nedozvěděla.Milá Gwendelina mi šla občas pěkně na nervy.

malazluta
20.05.2013 4 z 5

Překvapilo mě, že originál této oknihy vyšel již v roce 1980. Příběh se mi moc líbil a z romantických knih patří tato mezi mé nejoblíbenější.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Jane Ashford
americká, 1948
2013  66%Čestný muž
2013  59%Gwendelina
2015  58%Manželství s cizincem
2016  60%Múdra a bohatá
2015  44%Jedna svadba nestačí