Gurmánská cesta životem Václava Postráneckého, aneb, Zatím se jíst ještě musí...

Gurmánská cesta životem Václava Postráneckého, aneb, Zatím se jíst ještě musí... https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349944/mid_gurmanska-cesta-zivotem-vaclava-pos-Aoq-349944.jpg 4 5 5

Na jaké chutě z dětství rád vzpomíná? Kolik toho jako věčně hladový mladý herec spořádal? Co se mu vybaví, když se řekne curaçao, vánočka nebo masáky? Herec Václav Postránecký s láskou a humorem vypráví o jedinečných gastronomických zážitcích. Dozvíte se, jaké hostince na zájezdech s divadlem navštěvoval, jak si vedl jako vedoucí horské restaurace, ke kterým pokrmům, sdílel lásku s Rudolfem Hrušínským nebo Vladimírem Menšíkem. Pokud vás při čtení dohoní mlsná, žádný problém! Na příběhy se života navazuje sbírka zmiňovaných receptů.... celý text

Přidat komentář

Peleus
13.08.2018 3 z 5

Oceňuji, že autor nemá žádných kulinářských ambicí a jednoduše zmiňuje pokrmy, k nimž ho váže citové pouto (ať už z dětství, dospívání, nebo profesního života).

Pro mě osobně je pozoruhodná první část knihy, v níž známý herec stylem "starého zbrojnoše" vzpomíná na některé zajímavosti ze svého bohatého života. Je to krátké. Je to úsměvné. Je to čtivé.

Kniha ovšem nestojí za doporučenou cenu uváděnou na přebalu (nejde ani o plnohodnotnou kuchařku, ani o plnohodnotné životopisné vzpomínky), tudíž lze pochopit strategii firmy Innogy, která ji bezúplatně rozdává novým zákazníkům. Pakliže k ní přijdete tímto způsobem,tj. zdarma, proč ne. Máte-li si ji koupit, pak nelze než doporučit pouze skalním fanouškům Václava Postráneckého.

kilometr
14.04.2018 4 z 5

Vzpomínky herce Václava Postráneckého na dětství a začátky herecké kariéry s recepty jeho oblíbených jídel.70%.


Štítky knihy

čeští herci

Autorovy další knížky

Václav Postránecký
česká, 1943 - 2019
2017  80%Gurmánská cesta životem Václava Postráneckého, aneb, Zatím se jíst ještě musí...
2018  30%Receptář prima nápadů