Grafologie - více než diagnostika osobnosti

Grafologie - více než diagnostika osobnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522976/bmid_grafologie-vice-nez-diagnostika-oso-mCS-522976.jpg 4 15 5

Grafologie jako psychologie rukopisu a jedna z mnoha psychodiagnostických metod. Páté rozšířené vydání monografie předního českého grafologa představuje široce syntetizující přístup k problematice grafologie, který je podložen letitou praktickou zkušeností. Uvádí množství originálních postřehů z oblasti psychologie písma a přináší nově tabulku dvou základních způsobů vnímání užívaných v grafologii a kapitolu věnovanou tématu falešného já a jeho projevům v rukopise.... celý text

Přidat komentář

hu_87
12.02.2019 5 z 5

V prvé řadě je třeba říct, že se jedná o učebnici, kde se primárně probírají různé "znaky" v písmu a co mohou tyto věci znamenat, značit. Pro někoho může být trochu matoucí občas poměrně dlouhý výčet možných interpretací. To pak může tak trochu zavánět Forerovým efektem.
Narozdíl od jiných komentujících si naopak myslím, že kniha je přímo ideální pro začátečníky. Výhodou je právě poměrně velká přehlednost, systematičnost.
Některým kapitolám se autor pak věnuje pouze v rámci možností, to je pak v případě bližšího zájmu se poohlédnout po jiné literatuře.

V něčem mi více vyhovovala grafologie od Romanové (Rukopis klíč k osobnosti), tam se něčemu věnuje více do hloubky než pan Jeřábek.
Mohu ale říct, že tahle knížka pro mě byla vhodným úvodem a určitě můžu doporučit. A vůbec by mi nevadilo, kdyby kniha měla dejme tomu o nějakých 50-100 stránek více.

petra2112
06.08.2017 4 z 5

Chystám se na studium grafologie, knihu vnímám spíše jako "učebnici", pro samouka mi ale nepřijde příliš vhodná...


Aroucaria
05.09.2016 5 z 5

Kniha je brána jako učebnice grafologie. Rozhodně není určena k samostudiu. Jistě se dá číst i bez praxe, ale nebudete z toho mít takový požitek. Ti, co okusili obé od pana Jeřábka, tak vědí, že je to člověk na správném místě a díky němu mi grafologie vstoupila do srdce ...

adorjas
18.10.2014 2 z 5

Jedna zo slabších diel, ktoré o grafológii na území ČR/SR vyšli. Rozhodne ju neodporúčam úplným laikom. Avšak, človek zaoberajúci sa už niekoľko rokov týmto odborom v nej nájde zopár zaujímavostí a nových informácií.

Pre laikov alebo začiatočníkov a novým psychológom odporúčam trošku ucelenejšie knihy z tohto odboru.

WEIL
26.10.2011

Grafologie se již poměrně vytratila z běžného života. A přece se může najít dost nováčků, co jí uvěří, doufají, že si ji osvojili a nějakou tu kačku díky ní mohou vydělat.