Grace a půvab lásky

Grace a půvab lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484668/bmid_grace-a-puvab-lasky-muU-484668.jpeg 4 9 5

V roce 1947 se sedmnáctiletá Grace Kellyová proti vůli rodičů přestěhuje do New Yorku, aby se přihlásila na hereckou akademii. Ponoří se do okouzlujícího života Manhattanu, ale zároveň tvrdě pracuje na tom, aby se stala dobrou herečkou. Navzdory mocným mužům Hollywoodu, slídivým novinářům i společenským předsudkům zůstává sama sebou. Režisér Alfred Hitchcock z ní udělá svou múzu a díky němu se stane nezapomenutelnou ikonou stříbrného plátna. Ve vztazích s muži ji ale čeká mnoho zklamání – dokud nepotká Rainiera, monackého prince. A musí se rozhodnout: je její láska dost silná na to, aby jí všechno obětovala a dala sbohem filmu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Grace und die Anmut der Liebe , 2020


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
31.01.2023 5 z 5

Knížka byla krásná ale i smutná,jak si mladá ale už i velká Grace musela všechno dělat jen aby její rodiče viděli,že jak je dobrá v herectví a dokáže za tím jít co si vysnila.Nevím,či ten její příběh se právě tak odehrál,ale knížka je krásná.

Renike
01.07.2022 5 z 5

Četla jsem už o Grace Kelly ne jednu knihu - biografické knihy i romány. Tahle mi přišla romantická a možná ne úplně přesná, co se historie týče, ale šlo o mladou Grace od 18 do 26 let. Bylo to lehké, nenáročné, příjemné čtení. Doporučuji všem, kdo Grace znali a měli ji rádi.


Knižní střípky
16.03.2022 2 z 5

V tomto románku poznáváme Grace a její život v letech 1947 až 1955. Kniha není životopis, je to opravdu román, kde se vyskytují určité životopisné prvky. Myslím si, že jen málo lidí nezná tuto nádhernou ženu, která v roce 1947 přišla do New Yorku, aby se stala herečkou a v roce 1956 si vzala monackého knížete Rainiera III. Pokud si chcete přečíst nenáročný a jednoduchý příběh o mladičké Grace a nezáleží vám až tolik moc na skutečných životopisných faktech, knihu mohu doporučit. Jelikož toho docela dost vím o jejím životě, tak mi to přišlo trošku úsměvné, hodně naivní a v podstatě je pro mě vymyšleným příběhem, určitě ji nevnímám jako životopisnou záležitost. Naštěstí se to četlo celkem rychle a dobře, ale je to kniha, kterou velice rychle zapomenu, určité zklamání se bohužel dostavilo.

Knižní střípky

LaCucaracha
04.01.2022 1 z 5

(SPOILER) Ach ty vánoční dárky. Ale četlo se to rychle, to zase jo, je to taková hodně lehká limonáda. Hlavně nepodlehněte iluzi, že je to biografie, protože až na nesporná fakta, jako jména rodičů nebo filmů, se nedá věřit skoro ničemu. Naprostá většina knihy se odehrává v dialozích mezi Grace a jejími kamarádkami apod., a nikdo snad nemůže věřit, že ty dialogy opravdu takto proběhly. Nebo že vůbec proběhly. Nebo že některé osoby vůbec existovaly. Čili nikoli biografie, ale román..., no, spíš románek na motivy života Grace Kellyové. O níž se dozvíte především to, že marně toužila po otcově uznání, takže si jeho lásku vynahrazovala u starších mužů. A dala tomu, kdo se zrovna namanul a vypadal dost seniorně. Lhostejno, jestli měl ženu nebo rodinu. Přesto se autorce povedlo vykreslit ji jako naivní, upřímnou, nesmírně talentovanou skoro světici. Červená knihovna jak noha.

iceVS
24.12.2021 5 z 5

Tak trochu biografie a tak trochu nenáročný společenský románek. Ale vlastně to bylo moc příjemné čtení, bez dramat, bez zvratů, jen si to tak plynulo...
Grace byla krásná a dokonalá.

Autorovy knížky

2021  73%Grace a půvab lásky

Kniha Grace a půvab lásky je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x