Gideon

Gideon https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159436/gideon-159436.jpg 4 9 3

Gideon - Identita, která je zahalena tajemstvím -anonymní zdroj, který drží klíč k velkému tajemství. Na tajné schůzce, je spisovatel Carl Granville najat, aby ze stránek starého deníku, dopisů a dokumentů vytvořil přesvědčivou fikci. Nesmí, ale použít žádná skutečná jména ani místa. Za to dostane čtvrt milionu dolarů. Nikdy to, ale nesmí prozradit živé duši. Jakmile je zásoben informacemi a jeho práce postupuje , Granville si začíná uvědomovat, že kniha Gideon je víc, než jen potenciální bestseller. Je to zjevení zla a desítky let trvajícího krytí někým, kdo má dalekosáhlou moc. Začíná se bát. K jakému účelu bude jeho kniha použita? Kolik životů ovlivní a ohrozí? Co za pravdu skrývá příběh - a kdo je jeho vypravěč?... celý text

Přidat komentář

declen
08.05.2019 4 z 5

Moc dobře napsané, aniž bych byl fanda detektivek tak mě kniha hodně zaujala a pomalu jsem ji nemohl dát z ruky.

KnihovniceVěra
17.09.2018 3 z 5

Zajímavé, ale pro mě příliš mnoho mrtvých a neuvěřitelný konec. Prostě nejsem milovníkem amerických thrillerů, kde jsou do zločinu zapleteny nejvyšší kruhy včetně prezidenta a vše zachrání jeden statečný hrdina, který několikrát o vlásek unikne smrti.


Marcelinka20
08.09.2013 5 z 5

Tuto knihu mám doma už deset let. Jednou jsem ji začala číst a skončila na straně 93, podruhé jsem ji otevřela a dostala se dál...a potom už jsem ji nemohla odložit, jak mě to vtáhlo do děje. Výborná kniha.

Autorovy knížky

Russell Andrews
americká, 1952
2000  76%Gideon

Kniha Gideon je v

Přečtených11x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x