Génius Pablo Picasso

Génius Pablo Picasso https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399419/bmid_genius-pablo-picasso-CoX-399419.jpg 4 12 4

Jmenuji se Pablo Picasso a jsem pokládán za vizionáře, učitele a revolucionáře. Svou tvorbu jsem jako malíř i sochař neúnavně inovoval, experimentoval jsem s nejrůznějšími tématy, vzrušujícími a průkopnickými styly. Rád bych vás provedl čtyřmi nejdůležitějšími obdobími mé tvorby, od „modrého období“ až k surrealismu.

Biografie a memoáry Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Genius Pablo Picasso


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
02.01.2023 5 z 5

To pravé čtení pro milovníky umění, kteří jedno tuto vášeň chtějí předat i svým dětem :).
Text je jednoduchý, srozumitelný, obsahuje dostatek informací. Obohaceno o časovou osu. Oceňuji i kvíz, který je na konci knihy a prověří naše znalosti :).

zuzi1162
16.07.2021 5 z 5

Vsechny knizky z teto serie se mi libi.


blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Další skvost ze série naučných knih pro děti, které je seznamují se životy umělců, vědců - jednoduše velikánů své doby. Za mě mají všechny tyto knihy palec nahoru, protože není nic inspirativnějšího než si připomínat, že i tito velikáni to mnohdy neměli v životě jednoduché. Věřím, že tyto příběhy mohou být pro mladé čtenáře nejen naučné, ale i motivující, aby i oni vytrvali v tom, co je baví a v čem vidí smysl. A nemusí to být nutně jen malba nebo věda :)

Veve721
16.01.2020 3 z 5

Útlá knížečka přednostně určená mladšímu publiku. Starší čtenáři by mohli vytýkat přílišnou strohost, ale přihlédneme-li k tomu, kdo má být cílovou skupinou, tak je to podle mě v pořádku. Obsah není podaný nijak infantilně, jsou zde základní informace o Picassově dětství i událostech, které ovlivnily jeho tvorbu. Ilustrace skvěle doplňují text a jsou největším důvodem ke koupi - když už dětská knížka o malíři, tak očekávám i nějakou úroveň estetické stránky, což tu bezpochyby je. Oceňuji časovou osu na konci knížky, kde jsou shrnuty všechny významné životní mylníky i posuny v uměleckém směru. Možná by bylo fajn, kdyby autor ještě přidal galerii Picassových nejvýznamnějších děl, potom bych možná uvažovala i nad více hvězdičkami. Každopádně knížku určitě doporučuju všem rodičům, kteří hledají pro své zvídavé dítka pěknou dětskou knížku, která obohatí i po intelektuální stránce... :)