Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou

Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505096/bmid_general-pavel-v-rozhovorech-s-jolan-Cqy-505096.jpg 4 60 19

Syrový a upřímný rozhovor Jolany Voldánové s generálem Petrem Pavlem. Zkušená moderátorka se nevyhýbá žádným tématům – dětství, společenské názory, členství v KSČ, zkušenosti z NATO či důvody, proč se generál Petr Pavel rozhodl kandidovat na prezidentský post. „…. může to vypadat sebenaivněji nebo sebebeznadějněji, ale prostě chci zkoušet změnit blbou náladu v náladu dobrou. A myslím si, že to jde a že tomu může hodně pomoct právě to, že se to nejprve odšpuntuje na vršku. Protože když lidi vidí, co se teď v této zemi a v politice děje, tak musejí být opravdu znechucení. Jestli se na to dívá velká část lidí jako já, když vidí, co politici občas předvádějí, jak beztrestně to mnohým z nich prochází, jak se nám často smějí do tváře za něco, za co bychom my všichni ostatní byli potrestaní, tak to samozřejmě nemůže budit velký optimismus. Když to ale bude jinak a lidi alespoň začnou mít pocit, že pravidla platí pro všechny a že je tady možnost přijít s dobrým nápadem a nebýt za to hned po zásluze potrestán, a když pak takový nápad dostane zelenou, tak se to začne trošku hýbat dopředu. A myslím, že pak by se pomalu mohla měnit i ta blbá nálada, kterou tu dnes už zase bohužel máme.“... celý text

Přidat komentář

Martica
18.02.2024 4 z 5

Jasně, asi všichni tušíme, za jakým účelem tato kniha vznikla. Ale to přece nevylučuje, že je kniha čtivá a velmi zajímavá. Ráda jsem si přečetla, jak to chodí v NATO, dozvěděla se spoustu informací o misi UNPROFOR (nevěděla jsem o ní ani prd), trochu tíživé bylo čtení o Rusku a o slabinách Evropy, líbilo se mi, že došlo na přetřes i členství v KSČ. Hezký, obsáhlý rozhovor s chytrým člověkem.

Emik87
13.02.2024 5 z 5

Za knížku děkuji. Četla jsem jí v době, kdy je Petr Pavel už více než rok ve svém úřadu. Jeho odpovědi na zásadní otázky jsou stále konzistentní, takže to není člověk typu - "kam vítr, tam plášť". Mohu být se svojí volbou spokojená.


Abdach
01.02.2024 4 z 5

Knihu rozhovorů (jak s Petrem Pavlem, tak je tam prostor věnovaný i jeho ženě Evě Pavlové) jsem začal číst v době, kdy ještě nebyl Petr Pavel prezident, během volebního klání, a dočetl jsem ji v době, kdy je prezidentem. Velice pěkně vedený rozhovor, který mi přiblížil osobnost Petra Pavla z mnoha stránek. A po přečtení knihy jsem se utvrdil, že máme za prezidenta toho pravého člověka. Díky za něj i za tuto knihu, kterou bude možné číst i za pár let a stále bude zajímavá, protože se rozhovor netočil jen kolem aktuálních otázek.

Janadvorackova
16.05.2023 5 z 5

Zajímavý rozhovor. Ještě že ty prezidentské volby tak dobře dopadly.
Navíc mi přijde "vtipné," jak se v naprosto pošahané době najde konečně někdo, kdo působí normálně, a že se ve státě shromáždí množství natolik inteligentních lidí, aby si to uvědomili.

Na druhou stranu kontrast s různými lidmi "opačného ražení" mi už tak vtipný nepřijde. A že jich je...

Pavčule
12.05.2023 5 z 5

Četlo se jedním dechem , doporučuji každému, kdo chce více poznat myšlenky pana prezidenta než se jím stal .

efka.saf
03.04.2023 5 z 5

Petr Pavel je od doby, co se zajímám aspoň okrajově o politiku, první svěží vítr, kterému stojí za to věnovat pozornost. Minimálně v to doufám. Tahle kniha byla zajímavým vhledem do Pavlova dětství, studií, vojenské i civilní kariéry. Poodhaluje nám jeho styl myšlení, hodnotový systém, názory a zkušenosti. A co si budeme namlouvat, zkušeností má víc, než se komukoliv z nás podaří nasbírat za celý život. Je to bezesporu tvrdý chlap, který se hned tak něčeho nebo někoho nezalekne. Nicméně mávátka a placku s cedulkou 'skalní fanoušek' jsem zatím nevytáhla. Až čas ukáže, jak bude Petr Pavel schopným a zásadovým prezidentem, který žije a koná to, co od začátku hlásá. Jsem na něj zvědavá, ale ano, fandím mu a tím pádem i nám.

Filatov
31.03.2023 4 z 5

Chlap se spravnými názory. To je Petr Pavel. Aspoň jsem se dozvěděl něco o tom, kdo a kým Petr Pavel je v soukromí a jaké jsou jeho názory. Vypravění o tom, co zažil v Jugoslávii na misi mi potvrdilo, že je hrdina.

kudrdlinka
16.03.2023 5 z 5

Rozhovor s prezidentem Pavlem byl rozhodně zajímavý, doplnil ještě to, co zaznělo v různých předvolebních debatách, kdy generál Pavel dokázal na každou otázku v klidu a hlavně k věci odpovídat. I při čtení jsem měla pocit, jako bych PP slyšela. Jeho názory a celkový rozhled se mi líbí a každý den mě přesvědčuje, že jsme si zvolili správně!

jprst
15.03.2023 3 z 5

Dost vydařený pokus, který má především za cíl, představit marketingově úspěšný politický produkt, kterým současný prezident bezesporu je, také z té " člověčí "stránky. Ale teprve čas ukáže jeho skutečnou tvář.

martunka
06.03.2023 4 z 5

Povedené...

ydnac
06.03.2023 4 z 5

ODPOVÍDÁ NA OTÁZKY :-)

Jistě, to se v rozhovorech dělá :-), ale pan Pavel dokáže odpovídat přesně na to, na co se ho ptají :-), což hodně lidí v naší politice neumí.
Sledovala jsem velké množství debat a tato kniha obsahuje velkou část odpovědí, jež od pana Pavla už zazněly.
Při čtení má však člověk více prostor se zamyslet, přebrat si sám a v klidu, to co je tam psáno a udělat si vlastní názor :-)

" Každý soudný člověk ví, že naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého."

" Jenom tak lehce kloužu krajinou, abych se mohl podívat kolem sebe, co je kde nového, projedu všechny ty nejzapadlejší silničky, po kterých už jsem třeba dlouho nejel, a jen si tak užívám, jak je u nás krásně."

Zajímavé čtení.
Pro všechny, kteří si chtějí přečíst, co si myslí náš nový prezident :-)

Clea3112
26.02.2023 4 z 5

Rozhovory s generálem Pavlem chtějí dát čtenáři nahlédnout na Petra Pavla z různých stran a úhlů - na jeho rodinné zázemí, profesní život, zájmy a koníčky, osobní život, světonázor, lidskost. Život není jen sbírka úspěchů a výher, ale i trpkých zkušeností, které, zpracujeme-li správně, nás posunou vpřed a dávají šanci více pochopit svět v širších souvislostech. Ne všechny otázky jsou vždy příjemné, stejně jako různé životní výzvy a karamboly. Vyrovnat se s nimi s pokorou a ochotou, vidět i své chyby jsou stavebním kamenem, který má při stavbě domu značnou cenu. Jako bonus jsem ocenila poslední kapitolu, rozhovor s manželkou paní Pavlovou.

Marika Vanova
17.02.2023 5 z 5

Jsem ráda, že jsem na tuto knihu rozhovorů Jolany Voldánové s teď už nově zvoleným prezidentem Pavlem narazila, zapůjčila si a přečetla. Pan Pavel má opravdu přehled v mnoha oblastech a to obdivuji.

Renatka11
11.02.2023 5 z 5

Spoustu z toho, co v těchto rozhovorech z loňského roku zaznívá, zaznělo i v mnoha prezidentských debatách v průběhu ledna. Tady je ale hodně informací navic a ty známé jdou mnohem víc do hloubky. Bonusem pro mě bylo, že právě díky nakoukaným debatám jsem i při čtení rozhovurů pana Pavla téměř slyšela a viděla.
Komentář k nedávno dočtené knize Havel od pana Žantovského jsem ukončila tím, že "pevně věřím, že si v lednu zvolíme takového prezidenta/prezidentku, který na Havlův odkaz konečně důstojně naváže" a jsem šťastná, že se nám to zvolením Petra Pavla povedlo!

dasha0306
07.02.2023 5 z 5

Knihu jsem četla na poslední chvíli před druhým kolem prezidentské volby a jen mě utvrdila v mé volbě. Rozvíjí zde své vize a myšlenky, které v televizních debatách byly pouze naťuknuty a musely být řečeny v krátkém časovém okně. Jolana se ptá skvěle, pana Pavla z odpovědí, které mají hlavu a patu, zajisté poznáte. Stejně jako zde je kritický konkrétně i k aktuální vládě, což byl jeden z argumentů protistrany, že je provládní. V tomto rozhovoru se toho nebál a měl prostor vypíchnout jisté body. Rozhodně mám podobný náhled na řešení problémů, pokud se mu vůbec povede byť z 20% zastávat úřad tak, jak by si zde přál, tak je to úspěch. A pokud nevíte nic o vojenství a NATO, aspoň malou představu zde dostanete :-)

Marcela52
05.02.2023 5 z 5

Rozhovor zkušené moderátorky Jolany Voldánové s generálem Petrem Pavlem byl velmi čtivý a poučný. Pro mě hlavně v tom, že lidé, kteří něco dokázali, jsou ve velké většině skromní a o svých zásluhách na veřejnosti příliš nemluví. Knihu jsem si přečetla až po zvolení generála Pavla do prezidentské funkce a její obsah mě utvrdil v tom, že jsem volila správně. Jsem ráda, že moje vnoučata mohou být na našeho nastávajícího prezidenta hrdá a většina lidí má zase naději, že budeme mít za hlavu státu vzdělaného, zkušeného diplomata, a v neposlední řadě slušného člověka.
Už jsem skoro ztrácela naději, že dojde k zásadní změně, že se prostě nenajde nikdo, kdo by do této nejvyšší funkce měl odvahu nastoupit, a měl pro to předpoklady i charakter. A stalo se... Doba, která nás čeká nebude lehká, ale budeme mít v čele člověka, který dává naději, že to všichni společně zvládneme. Tak pokud vám nestačí informace z internetu a tisku, a jste příznivci našeho nového prezidenta, přečtěte si tuto knihu. A čtěte i v případě, že jste volili jinak...

Alivis
29.01.2023 5 z 5

Když se má přímo volit hlava státu, je dobré něco vědět o kandidátech. Babiše člověk zná už až moc dobře na to, aby se spíše poohlídl po ostatních kandidátech. Mám k armádě blízko, ale přece mě zajímalo, co se ještě skrývá za červeným baretem a nablýskanými metály. To, co jsem objevila, je člověk nesporné integrity a hloubky, se smyslem pro povinnost a sebeovládání a je zároveň jistým sympatickým způsobem skromný. Jeho životní dráha je neobyčejná a má velice zajímavé zkušenosti, takže jsem moc zvědavá, co ve funkci předvede. Kniha je jako on: odpovědi stručné, jasné a k věci, ale uvádí i humorné historky a je schopen sebereflexe. Celkově je kniha čtivá a poučná nejen o jeho životě, ale i fungování armády nebo NATO a diplomacie.

lenka2557
21.01.2023 5 z 5

Poučné čtení formou rozhovoru o spoustě témat - Rusku, populismu, NATO, Evropě, a obecně hlavně tomu, jak Petr Pavel vlastně uvažuje. Velmi sympatická kniha.

Přečti_si
30.12.2022 5 z 5

Skvělý knižní rozhovor, který probírá život Petra Pavla od školních let po současnost. Práce v armádě, v NATO - kniha mi rozhodně přiblížila částěčně i politickou kariéru kandidáta a i se příjemně četla. Odpovědi PP jsou jasné, věcné a konkrétní.

Štítky knihy

rozhovory prezidenti Petr Pavel, 1961-

Autoři knihy

Jolana Voldánová
česká, 1969
Petr Pavel
česká, 1961

Kniha Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou je v

Právě čtených3x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených5x
Knihotéce20x
Chystám se číst61x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x