Gangsta 1

Gangsta 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511141/bmid_gangsta-1-6H7-511141.png 4 24 3

Gangsta série

1. díl >

Ergastulum. Město plné šílenců, různých zlodějíčků, šlapek a úplatných policajtů, překypuje kriminalitou a činy natolik ošklivými, že ani jeho otrlí obyvatelé s nimi nechtějí mít nic společného. Žijí tu i dva „pomocníci“ Nicolas a Worick, kteří se spolehlivě postarají o práci, kterou nikdo jiný dělat nechce. Jednoho dne je jejich známý policista požádá o pomoc při likvidaci nového gangu, který se cpe na území mocné mafiánské rodiny. Ačkoliv to vypadá jako běžná práce, Nicolas a Worick brzy zjistí, že je za tím mnohem víc, než si původně mysleli. Přichází nový žánr mafiánské fantasy!... celý text

Přidat komentář

MisaNuff
25.06.2023 5 z 5

Vůbec nic jsem od toho nečekal a dostal jsem velmi dobrou mangu. Hluchý zabiják, gigolo a prostitutka. Na první přečtení to nezní moc jako super hrdinové, co? Ale právě postavy umí tahle manga parádně, chci další díl, abych se o nich dozvěděl víc, a to se mi většinou v prvních dílech u takového rozsahu stran nestává. Hlavní dějová linka zatím moc není, dozvídáme se jak funguje svět a něco z minulosti postav. Nick a Worrick jsou pomocníci, a.k.a. řeším tvůj problém násilím za peníze. A jde jim to lehce, s vtipem, interakce jsou zajímavé. Četlo se to lehce, radostně, chci víc.

Knihy_nad_zlato
21.06.2023 4 z 5

Většinou je pro mě v takhle krátkých příbězích - a o to víc v mangách, kde je textu holt prostě velmi málo - problém, že jsou postavy příliš ploché. Že mě zkrátka na tak málo stránkách nedokážou zaujmout, tak moc, jak bych ráda. O to víc mě překvapilo, že po dočtení chci pokračovat druhým dílem kvůli postavám a ne kvůli ději.
Zcela upřímně, ta dějová linka, která je jakože ze současnosti, mě nijak zvlášť neohromila. Ale neskutečně mě bavily náznaky toho, co se těm postavám stalo v minulosti.
Kresba se mi líbí dost, ale občas je strašně chaotická. Jakože jsem párkrát ani nevěděla, na co, že se to vlastně dívám, ale pro pochopení příběhu to nevadilo.


kaja9825
18.06.2023 4 z 5

Už dlouho jsem pokukovala a říkala si, že bych se mohla vrhnout na mangu, protože doma žádnou nemám a přitom jsem fanoušek anime a právě i mangy

Chvilku mi trvalo, než jsem se do toho dostala (začátek mi přišel takový dost zmatený), ale pak už mě děj pohltil.

Nicolas a Worick jsou pomocníci. Což znamená, že dělají práci, kterou nikdo jiný dělat nechce a berou za to peníze.
A to včetně zakázek od policie na zničení gangu.

Zatím je to strašně zamotané a nic se nevysvětlili, ale tak byl to první díl a já se už nemůžu dočkat dalšího. Zamilovala jsem si jak trošku šíleného Woricka, tak i hluchého Nicolase, kterýho mám teda o malinko radši. Vypadá to, že za sebou mají zajímavou historii, tak bych se ráda dozvěděla víc.
Jen škoda, že se vždycky něco nakousne a na vysvětlení si člověk musí počkat na další díly, které snad brzy vyjdou.

Pokud máte rádi mangu a tématiku mafie a zkaženého města, tak tohle bude něco pro vás
4/5

Autorovy další knížky

2023  81%Gangsta 1
2023  91%Gangsta 2
2023  89%Gangsta 3
2023  90%Gangsta 4
2024  89%Gangsta 5

Kniha Gangsta 1 je v

Přečtených30x
Doporučených3x
Knihotéce22x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x