Fury: Bůh ochraňuj válku

Fury: Bůh ochraňuj válku https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13495/fury-buh-ochranuj-valku-13495.jpg 4 55 11

Není nic nebezpečnějšího než odepsaný voják. A Nick Fury odepsaný je. Bylo mu jasně naznačeno, že doba studené války dávno skončila, že patří do starého železa a že jeho SHIELD by se měl řídit mnohem modernějšími zásadami než „půjdeme tam a nakopeme jim prdel“. Takže je legenda odsunutá do penze a místo SHIELDU má teď na krku mongoloidního synovce. Zdá se, že je konec… jenže pak se objeví starý protivník a Nick Fury musí zpátky do akce. A jelikož to píše Garth Ennis, můžete se vsadit, že to bude akce pořádně krvavá, cynická a zábavná.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Fury , 2002


více info...

Přidat komentář

Radiq
21.02.2024 4 z 5

Tohle je úplně jinej Nick Fury, než jak nám ho servíruje filmovej MCU. Prvně: není černej. Druze: s ničím se nesere. Třetě: nesere se s tím opravdu brutálními metodami zahrnujícími chrstance krve, výhřezy střev a nekompromisními rozhodnutími... a chováním. Je to prostě úplně jiná liga, než to, co nám Marvel cpe ve filmech, které se na R-rating necítí.

Je to hodně ukecané a protkané politikou a různými organizacemi/agenturami a v tom se člověk nechce moc babrat. Ale myšlenka je jasná - že Fury nepatří do starého železa, kam ho chtěl někdo uklidit a všechny organizace/agentury jsou mu u prdele, když jde o bezpráví.

Kromě Rudiho Gagarina pobavil i Kyklop, chch. A vzhledem k tomu, že komiksy si teprve oťukávám a toto je teprve můj druhý, srší ze mě takové malé nadšení, že jsem objevil docela dobrý nový druh zábavy. A jestli narazím i na další takhle dobré kusy, mám se na co těšit.

dr.horrible
15.10.2023 3 z 5

Zábavné násilie.


Luigi1
09.05.2023 2 z 5

Tato kniha mě vůbec nechytila od začátku do konce nuda

Norri
19.11.2021 4 z 5

Fury je zde představitelem všeho, proti čemu dnešní progresivisti bojují - bílý, šovinistický a po všech stránkách nekorektní heterosexuál. Netolerantní kuřák, milovník masa, chlastu a kávy s kofeinem. Starý voják, kterému chybí střílení do špatných lidí. Boží! Tenhle důchodce je zatraceně nespokojený s novými pořádky a když se naskytne šance na ještě jednu vojenskou akci, tak po ní skočí jako flanďák po ministrantovi. Ať to stojí, co to stojí. Tenhle Ennisův komiks však není jenom vtipným festivalem krvavého masakru, ale také kritikou všech vojenských intervencí ve jménu "dobra".

dexterman
15.03.2020 2 z 5

Nevím proč ale nebylo to pro mne to pravé . Děj byl nudný a kresba byla divná . Dával jsem tomu šanci . Dofajíc že to bude lepší ale nebylo. Prostě tohle bylo špatný už od začátku do konce .

OldaB
11.02.2020 4 z 5

Jasně, není to žádné veledílo, ale je to parádní zábava. Plus geniálně otravná postava Vendelína.

milan1935
23.08.2018 4 z 5

Tohle asi bude jeden z nej. komiksů s Furym co jsem kdy četl. Děj je sice jednoduchý, ale dobrý. Ostatní postavy až na Furyho jsou trochu divné a jsou tam zbytečné. Fury je dobře napsaná postava. Zjistil jsem, že Ennis umí psat. Tenhle komiks, ale i tak doporučuji.

Yokolobuna
03.05.2018 5 z 5

Tak tohle byl neskutečnej nášvih! Furyho, jak ho pojal Marvel ve svých filmech moc nemusím, o to víc mne překvapilo duo Ennis – Robertson se svojí verzí. Skvělá akce, úžasné nápady i dialogy, zábavně šílené i šíleně zábavné postavy a nespoutaná brutalita dělají z tohohle kousku výbornou zábavu, kterou jsem tak nějak očekával od všech komiksů, když jsem s nimi začínal. Není to hloupoučké a naivní a i když se i zde jde "over the top", vůbec to nevadí, protože to jednoduše sedne do celkového konceptu knihy. Pochvalu si zaslouží i hravá a detailní kresba. Nečekal jsem skoro nic a dostal toho sakra hodně! Můj "guilty pleasure".

Disease
31.03.2017 5 z 5

Určitě to není to nejlepší, co jsem od Ennise četl, k tomu mám jeho autorské majstrštyky, ale to, co provedl s mainstreamovou figurkou, si plnou palbu zasluhuje.

3DD!3
05.05.2013 5 z 5

Všechny pozabíjet.... Tohle krédo vystihuje Ennisova Furyho dokonale. Uzemnění marveláckého űbermotherfuckera s jedním okem proběhlo hladce. Sebral mu hellcarier, ze Štítu udělali byrokratickou hromadu hnoje. na triko pověsil retardovaného Vendelína a co horšího... nadělil mu mírové časy. Ty naštěstí ukončí jeho starý známý Rudi. Nahláškováná řežba, kde krev rámuje každé druhé komiksové okénko a hrdinové přežijí jen proto, aby se pak v kanceláři mohli věnovat papírování. Fury je navíc stavěn do nevděčné role bojovníka, který bojuje za mír a tím i za to, aby nemohl bojovat. O kolik to ti záporní hajzové mají snazší...

RaptoR
31.01.2013 5 z 5

Garth Ennis opět nikoho nezklamal. Jeho komiksy, vycházející v Marvelovské odnoži MAX, jsou drsné a dospělé. Stejně jako je drsný a dospělý Nick Fury - voják ze staré školy, který pomalu šílí ve světě byrokracie... Do doby, než se objeví starý protivník a on vyráží opět do akce.
Je to typicky ennisovská záležitost - spousta krve, fatalitní smrt hlavního záporáka a v neposlední řadě i kvalitní scénář, který se neopírá pouze o kresbu (tu má na svědomí D. Robertson, který už s Ennisem na jedné MAX pecce dělal - konkrétně na Punisherovi).
Komiks můžu jen doporučit. Spousta cynismu i akce, co víc si přát!