Franz Kafka v Assicurazioni Generali

Franz Kafka v Assicurazioni Generali https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97098/franz-kafka-v-assicurazioni-generali-97098.jpg 4 2 1

Jedná se o monografii věnovanou působení Franze Kafky v italské pojišťovně, která se stala jeho prvním zaměstnavatelem. Součástí knihy jsou unikátní archivní fotografie.

Vydáno: ,
více info...

Přidat komentář

milamarus
01.05.2017 5 z 5

Nadchlo mě autorovo odhodlání separovat jedno Kafkovo životní období od ostatních a rozpitvat ho, a pak - kolem toho domu na Václavském náměstí chodím několikrát do týdne, takže se čtením jsem prostě moc neotálela. Byla jsem zvědavá!

Kniha má pět krátkých kapitol, ve kterých se dozvíte, po čem Kafka toužil, komu se svěřoval (úkol č. 1), a nakolik se to, co prožil, od jeho představ lišilo. Chvíli mluví on sám, chvíli za něj jeho příběh převypravuje pan Čermák. Nechybí zde ani pár informací o společnosti Assicurazioni Generali a pojišťovnictví vůbec (úkol č. 2). Knihu uzavírá provokativní časová osa nazvaná „Chronologický přehled o životě a díle Franze Kafky“. Provokativní proto, že rozšířila můj seznam úkolů o třetí položku. Díky za to!

------------
Úkoly:
1.) zjistit víc o Hedwig Weilerové
2.) kouknout do mapy a vyhledat Terst
3.) pokusit se o podobný kousek jako J. Č.