Frank Sinatra a jeho umění žít aneb jak se nosí klobouk

Frank Sinatra a jeho umění žít aneb jak se nosí klobouk https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56105/frank-sinatra-a-jeho-umeni-zit-aneb-jak-se-nosi-klobouk-56105.jpg 5 9 3

Kniha se zabývá osobními detaily a podrobnostmi toho, jaký byl Sinatra v každodenním životě. Lásky a zlomená srdce, nenucené sebevědomí a prudká elegance, kamarádství a vůdcovství, pijáctví a výtržnictví a především roztáčení večírků... Všechny tyto pojmy jsou cestou k pochopení jedinečného kouzla osobnosti Franka Sinatry. Vše je doplněno desítkami klasických černobílých fotografií, z nichž většina nebyla dříve zveřejněna.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Way You Wear Your Hat: Frank Sinatra and the Lost Art of Livin , 1997


více info...

Přidat komentář

Metroušek
20.12.2022 4 z 5

Svět se mění, avšak nikoli výlučně k lepšímu. Je dobré držet prst na měňavém tepu doby, ale také se snažit pochopit doby minulé. A právě tam, alespoň pokud jde o hudbu, může člověk potkat giganta jménem Frank Sinatra. Možná v tanečních uslyší jeho Strangers in the Night a určitě časem narazí na My Way nebo s trochou štěstí i na The World We Knew (Over And Over) a jiné skvělé věčně zelené "vykopávky". Každopádně to může být velice obohacující střetnutí a vřele tuto zkušenost doporučuji všem vnímavějším lidem. Zehmeho kniha je jenom takovým bonbónkem navíc. Ukazuje Sinatru takového, jaký opravdu byl. Je to fajn, ale důležité je především poznat Sinatru, jakého chceme mít. Jako báječného barytona, který nazpíval přes tisíc procítěných, starosvětských písní v dobách dávno minulých, a přece tak blízkých svou noblesou, kterou dnes bohužel můžeme postrádat.

doktorking
02.09.2017 5 z 5

Frank Sinatra je prostě pojem.Jeho vliv hlavně v 50 a 60 letech v LA je prostě nezapomenutelný a i když ho jako herce nemusím tak jeho hudební tvorba patří k tomu nejlepšímu dokonce bych ho označil za krále jazzu.Kniha je takovým osobním hýřením jeho každodenních párty které se svoji ,,krysí smečkou'' a dalšími umělci pořádal.Je zde i pohled do jeho soukromí,spousta fotografii a strašně dobře se to čte.Sinatra byl určitě složitá osobnost a měl i spoustu svých temných tajemství ale určitě je to jeden z největších Amerických umělců všech dob a tuto ikonu mu už nikdy nikdo nevezme.Navíc s ním sdílím jeho lásku k jednomu z nejlepších pití na světě a tím Jack Daniels rozhodně je.


Harry
09.11.2016 4 z 5

Po přečtení několika desítek stránek této knihy jsem se znovu podíval na její titul, jestli náhodou nedošlo v překladu k mýlce a jestli tam nemá být ... a jeho umění pít , protože se informace o F.Sinatrově životě odehrávaly v barech, restauracích apod. a kolem jeho oblíbeného nápoje Jack Daniels, no a samozřejmě o tom , co jeho Krysí smečka (což byl on a jeho kumpáni) vyváděla. V další části knihy, která je dosti hojně vylepšena černobílými fotografiemi, z nichž většina nebyla dosud zveřejněna, se dozvídáme něco více o jeho "umění žít", o jeho reakci na různé situace, v nichž se projevoval jeho siciliánský původ a o tom, že F.Sinatra nebyl žádný troškař a že všechno kolem něho muselo být ve velkém a v pohybu. Byla to prostě význačná postava USA dvacátého století.

Štítky knihy

životopisy, biografie umělci swing zpěváci zahraniční zpěváci

Autorovy knížky

Bill Zehme
americká, 1958
2000  91%Frank Sinatra a jeho umění žít aneb jak se nosí klobouk

Kniha Frank Sinatra a jeho umění žít aneb jak se nosí klobouk je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x