Půlnoční maska

Půlnoční maska https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187102/forgotten-realms-erevis-cale-pulnoc-187102.jpg 4 18 5

Erevis Cale série

< 3. díl

OSAMĚLÝ VÁLEČNÍK, KTERÝ PROPADL TEMNOTĚ… Erevis Cale, muž s mečem, došel na konec strastiplné cesty, z níž není návratu! Ve všech koutech Říší se prohlubují stíny. Na muže, který přijal svou vnitřní temnotu, už sluneční paprsky nedopadají. Temná strana dne zastihne Erevise Calea tak daleko na cestě pryč od jeho lidskosti, že už se možná jako člověk nikdy nevrátí. Konec konců, být Vyvoleným boha Masky je spíš prokletí než požehnání…... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Midnighťs Mask , 2005


více info...

Přidat komentář

špulo
08.05.2022 3 z 5

Ani tretím dielom autor nevytrhal tŕne tejto série. Trochu prekvapil záverom. Nie som si síce úplne istý, či zvolil ten správny prístup, ale budiž. Zhrnutie:
Akčná klasická fantasy konzumnej vône plná všakovakých klišé. S občasným zábleskom fajn nápadu a trochu mätúcim záverom. Určená mladšiemu čitateľovi, ktorý nepotrebuje riešiť nedokonalosti tohto žánru. A to je dobre ;))

Luigi1
18.03.2021 4 z 5

O trochu lepší druhého dílu,ale nejsem nějak nadšen z Cestovatele,kterého bych rád viděl v lepším světle,vlastně stínu.


Amolein
15.08.2019 4 z 5

Třetí díl je opět trošičku svižnější proti pomalejšímu druhému dílu. Akční stránka příběhu je zde pěkně vygradovaná a popisy různých soubojů i monster se mi velmi líbily.

Ale ten závěr? Tři knihy člověk čeká, aby se dozvěděl, co připravuje tajemný Cestovatel, kvůli kterému umírají stovky tvorů a kterého se snaží dobrodruzi dopadnout. Přišlo mi to vysvětlení trošku jako zklamání. Je to sice zajímavé vysvětlení, ale na tento typ literatury až příliš filosofické.

Taky mi v závěru chybí vysvětlení, jak to bude s lidskou podstatou hlavního hrdiny Calea. V knize sledujete jeho vnitřní boj s temnotou, ale tato rovina už na konci není nijak rozebírána. Možná v nějakém dalším pokračování.

Celkově jde o velmi zdařilou akční fantasy trilogii a jejího přečtení rozhodně nelituji.

Gordonlord
20.11.2017 4 z 5

Pěkné temnější, kravavější, ale přesto klasické, popcornové fantasy :-) Velmi zajímavé a pro akční polohu tohoto žánru netypické vyústění a motivace hlavního padoucha, která trochu nabádá k přehodnocení všech uplynulých činů zůčastněných postav. Konec trilogie se dle mého povedl, neskončí to tak, jak by člověk automaticky předem očekával, ale rozhodně to není zklamání.

Do dokonalosti to má daleko, pro mě je to 4/5, ale s trochu odřenýma ušima, protože je to vážně hodně dobré, ale nikterak excelentní. Máte rádi tradiční fantasy přístup ? Osvědčený fantasy svět Forgotten Realms, se všemi jeho zákonitostmi, které v jisté podobě už kdysi nastolil Tolkien ? Máte rádi fůru akce, krev, zajímavé postavy, u kterých si nejste jisti, jestli jsou hodní, a nebo naprostí hajzlové ? Máte rádi trochu temnější ladění děje ? Tak tady tohle všechno dostanete.

Janičta
24.04.2014 3 z 5

No jsem z toho konce trochu rozpačitá. Po tom všem jsem čekala jak konec této trilogie, krásně vygraduje, ale nebylo to úplně podle mého gusta.
Jinak dobré čtení

Autorovy další knížky

Paul S. Kemp
americká
2012  72%Soumrak
2013  73%Příchod noci
2014  71%Půlnoční maska

Kniha Půlnoční maska je v

Přečtených32x
Knihotéce38x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x