Příchod noci

Příchod noci https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170940/prichod-noci-170940.jpg 4 20 6

Erevis Cale série

< 2. díl >

Cestovatel dál rozpřádá své bezohledné plány s Tkanivovým čepem a lapá do svých nekalých sítí mnoho bytostí. Erevis Cale už není člověk a pomalu se seznamuje se svým novým, temným bytím. Zůstala v něm ještě lidská duše? Ve svých pevných rukou drží víc moci, než se odvažoval doufat - a víc zodpovědnosti, než si kdy představoval. Prozatím bude muset důvěřovat bohu uctívanému zloději, zrozenému z chaosu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Dawn of Night , 2004


více info...

Přidat komentář

špulo
08.05.2022 3 z 5

Nie, že by to bolo o moc lepšie ako prvý diel, ale nejak ma to viac bavilo. Možno som len zahodil vlastné nároky a prispôsobil som sa. Alebo som mal vtedy chuť na klasické fantasy dobrodružstvo. A, čoby človek od genetiky prudko zvedavý, s ľahkým sebazaprením som tento diel zvládol a úspešne prešiel na tretí. Prečítajte si recenziu v sekcii "Recenze". Tam sa o knihe dozviete všetko podstatné...

Zelený_Drak
01.04.2021 1 z 5

První díl mě ještě jakž takž bavil, ale druhý vzdávám po 8 kapitolách (něco kolem 100 stran). Ničím mě to nezaujalo. Ono se tam ani nic nestalo. V první třetině knihy se všehovšudy nic nestalo a klaďáci a záporáci jsou od sebe bezpečně oddělení, takže asi bude ještě chvíli trvat, než se něco začne dít. Přečetla jsem si anglické komentáře a zjistila jsem, jaký mám očekávat závěr (knihy i série) a pro jistotu i poslední kapitolu třetího dílu. Nemám pocit, že bych potřebovala věnovat čas dalším 400 stranám, abych mohla na konci vyhodnotit, že to bylo mírně podprůměrné generické fantasy, jakých je všude plno. Tohle má akorát přestřelené hodnocení, protože je to Forgotten Realms. Zkusím ještě pár knih o Drizztovi, než na Forgotten Realms definitivně zanevřu, ale můj oblíbený svět to asi nikdy nebude. Kdyby mi bylo 10 let, asi by mi to přišlo dobré, ale takhle mám na seznamu řadu knih, které mě zajímají víc.


Luigi1
18.03.2021 4 z 5

Lepší než předešlý díl.Tento díl čtenáře držel v napětí a očekávání kam až to zajde.Konec mě překvapil,nepočítal jsem,že to dopadne takto.

Amolein
01.08.2019 4 z 5

Pokračování série je opět dobře odvedenou prací Paula S. Kempa, i když pro mě je tento díl o trošku slabší v tom, že jsme sledovali dobrou a zlou stranu zvlášť a k jejich vzájemné přímé konfrontaci došlo až k závěru knihy. Díky tomu tento díl ztrácel trochu ze své napínavosti. Také vztahy mezi postavami se zde už nemění.

Kam nás příběh posune dál bylo celkem jasné. Už víme, že spolu s Calem nebojujeme proti mágovi z prvního dílu, ale hlavním nepřítelem je jakási mocná bytost Cestovatel. Cale a jeho skupinka (v tomto díle rozšířená o průvodce Maga) se snaží vypátrat 3 slaady, poskoky a syny samotného Cestovatele, kteří se v tomto dílu snaží pro svého otce získat magickou energii z Přístavu lebek. Intrikami rozdmýchají válku uvnitř města na odlákání pozornosti létajících lebek, strážců města. To už je jim ale v patách Cale se svou družinou...

Cale už v tomto díle není obyčejným člověkem, a tak bojuje ještě s jedním "nepřítelem". Stal se stoupencem Pána stínů a neví, zda v něm zůstalo ještě nějaké lidství. Určitě i tahle rovina bude nakonec nějak vyřešena až ve třetím díle.

A nakonec ještě závěr knihy. Je z mého pohledu nejnapínavější a co se tam stalo mě nejdříve opravdu hodně překvapilo, ale teď, jak nad tím přemýšlím, tak si myslím, že se zase ukáže, že vše je jinak než se tváří. Každopádně vás hezky přitáhne k třetímu dílu.

Gordonlord
09.10.2017 4 z 5

Celkem není moc co dodávat.

Dobře napsané fantasy, kterému nechybí spád, zajímavé postavy, poutaví zloduchové a poměrně přímočarý a dostatečně jednoduchý a přehledný děj, který hezky plynule chvátá ke svému konci, obohacený o pár nezbytných překvapení, zvratů a zajímavých situací, bez kterých by to jinak mohla být nuda.

Družina našich dobrodruhů se opět snaží pomstít třem zlotřilým Slaadům, kteří chtějí umístit semeno Tkanivového čepu do magického sloupu v Přístavu lebek a plánují zákeřný úskok k odlákání létajících lebek, strážících přístav, aby mohli svůj plán uskutečnit. Kolem téhle zápletky se vše točí a od začátku do konce je to docela dobrá zábava.

Nemám co bych vytkl, ale také tomu dost chybí do extatické dokonalosti. Na konci se opět dočkáme nečekaného zvratu a cliffhangeru, který snad každého donutí okamžitě sáhnout po třetím a posledním dílu této zatím hodně povedené fantasy trilogie.

Janičta
24.10.2013 4 z 5

další dobrá kniha z pera P. Kempa :-)
Zápletka se táhne celou knihou, takže se (aspoň podle mě) není kde nudit.
Konec je trochu překvapující, ale díky tomu se těším na další díl.

Autorovy další knížky

Paul S. Kemp
americká
2012  72%Soumrak
2013  73%Příchod noci
2014  71%Půlnoční maska

Kniha Příchod noci je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce38x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x